Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kezdhetünk aggódni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyszerű interjú jelent meg a 168 órán Szájer Józseffel, feltétlenül érdemes és főleg hasznos elolvasni. Én csak az utolsó bekezdést emelném ide, mert van róla némi mondandóm:

– Ön kizártnak tartja-e, hogy amennyiben Orbán Viktor politikai kezdeményezési kudarcot vallanak, a Fidesz végül kivezesse Magyarországot az EU-ból?

– Igen, szerintem ez kizárt. Mi harcos párt vagyunk, egykönnyen nem adjuk fel a küzdelmet. Ha elveszítünk egy csatát, attól még megnyerhetjük a háborút. Úgy kezdtük, hogy kicsik voltunk, aztán nagyok lettünk. Kizárt, hogy feladjuk az uniós tagságot, ennek sem alkotmányos, sem egyéb feltételei nincsenek meg. Attól, hogy adott esetben kisebbségbe szorulunk, betartjuk a játékszabályokat. Előfordult már, hogy vesztettünk, máskor nyertünk, de mi betartjuk a szabályokat. És sohasem volt olyan terv, hogy bármilyen okból kivezessük Magyarországot az unióból. Tudom, hogy vannak, akik ezt a vádat szeretnék ránk akasztani, ám ennek nincs semmilyen alapja.

Most tekintsünk el attól a bizonyítható ténytől, hogy számtalanszor volt már arra példa: Orbán totálisan mást csinált, mint amit a miniszterei, szóvivői vagy bármelyik hivatalos beosztottja állított. Tegyünk úgy, mintha Szájer Józsefnek lenne kompetenciája nyilatkozni ebben – vagy bármely más – kérdésben. Engem sokkal jobban elgondolkodtatott az, ahogy a Fideszről beszél. Hogy Orbán végül kiviszi, vagy sem az országot az Unióból (vagy legalábbis megpróbálja kivinni), azt majd észre fogjuk venni.

Dehogy ők harcos párt és küzdenek az utolsó vérig. Oké, a kérdés az, hogy Szájer azt látja-e, ki ellen küzdenek. Merthogy a Fidesz a saját honfitársai ellen küzd a kezdetek kezdetétől. Hogy Soros Györgynek vagy Brüsszelnek kereszteli el az éppen aktuális ellenséget, netán simán liberális hazaárulónak kiáltja ki, az részletkérdés. A Fidesz ellensége a magyar szavazók tömege. Mindazok, akik nem rájuk voksolnak. Az ellenségük a munkavállaló, ha szót mer emelni a méltatlan körülmények miatt, az ellenségeik a hajléktalanok, a munkanélküliek, a rokkantak, a betegek. És persze azok a közéleti szereplők, publicisták, újságírók, akik nem a párt nagyszerűségéről hozsannáznak, hanem megírják, kimondják a valóságot akkor is, ha az nem azonos a fideszes propagandával.

A szabályokat pedig soha nem tartotta be a Fidesz, hanem az első adandó alkalommal, amikor erre lehetőségük volt, átírták azokat. Erre éppen Szájer József a legjobb példa, hiszen a legenda szerint ő barkácsolta át az Alkotmányt egy -azóta számtalanszor módosított – alaptákolmánnyá. Személyesen írt át egy társadalmi szerződést úgy, hogy a szerződés másik alanya, a társadalom ebbe nem szólhatott bele, de még csak véleménye sem lehetett.

Ha pedig a Fidesz kisebbségbe szorul, minden, csak nem szabálykövető és a legkevésbé sem korrekt. Emlékezzünk csak vissza arra, amikor az első Orbán-kormány akkorát bukott a választásokon, hogy a magmáig felszántották az anyaföldet. Onnantól arra tették fel az életüket, hogy mindenben gáncsolják az akkori kormányt. Nem mentek be a parlamenti ülésekre, számtalanszor feljelentették a kormányt Brüsszelben – igen bizony, a Fidesz is ezt csinálta -, nem szavaztak, minden létező módon akadályozták a kormány működését. Végül az őszödi beszédet megvágták, kiforgatták, a hazugsággal beterítették az egész országot, focihulligánokkal öntötték el Budapest utcáit. Végül megvárták, ameddig a Bajnai-kormány kirángatja az országot a szakadék széléről és közben is hergeltek folyamatosan. Végül beérett a gyümölcs, győztek.

Az első dolguk volt minden létező törvény és szabály átírása úgy, hogy az nekik kedvezzen. A munka törvénykönyvétől az Alkotmányon át a gyülekezési jogig, a választási szabályokig mindent a világon magukra igazítottak. A szakszervezeteket, az oktatási intézményeket, az önkormányzatokat, a Nemzeti Bankot, mindent bekebeleztek. Mostanra szinte semmi nem maradt, ahol ne pártkatona ülne a vezető pozícióban.

Nem, a Fidesz – főleg Orbán Viktor – nem tud veszíteni. Győzni akar és az ár egyáltalán nem számít. Úgysem ők fizetik. Én csak remélni tudom és ami tőlem telik, meg is teszem ezért, hogy meg fognak ők is ismerkedni a felelősség fogalmával. Akkor, amikor nem ők diktálják a tempót és nem ők hozzák meg a szabályokat. Akkor majd érdemes lesz ismét meginterjúvolni Szájer Józsefet, hogy most mi a véleménye a becsületes, harcos, szabálykövető Fideszről.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.