Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mikor fog számítani az emberek valós véleménye?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Medián a Momentum felkérésére végzett egy felmérést, ahol is az uniós pénzek elosztásáról kérdeztek meg 1000, a politikai paletta különböző színeit képviselő embert. A felmérésből kiderült, hogy még a Fidesz saját szavazói is inkább támogatnák azt, hogy egy független EU-s intézmény döntsön a támogatások elosztásáról, mintsem a magyar kormány. Ez annyit jelent, hogy – noha csak 1000 ember megkérdezésével, de ezt mégis reprezentatívnak tekintjük – az emberek többségének gondja van a kormány pénzelosztásával, valamint a korrupció elharapózásával. Az, hogy az ellenzéki pártok szavazóinak nagy többsége az EU-t részesítené előnyben a magyar kormánnyal szemben az EU-s pénzek elosztása kapcsán, nem meglepő, a kormánypárti szavazók 50%-os támogatottsága viszont már annál inkább.

  • Momentum: 94 százalék helyesli
  • LMP: 92 százalék
  • DK: 90 százalék
  • MSZP: 78 százalék
  • Jobbik: 73 százalék
  • Nincs pártja: 63 százalék
  • Fidesz: 50 százalék

A fenti adatsor azt mutatja, hogy a különböző pártok szavazói helyeselnék-e azt, hogy egy független EU-s intézmény, ne pedig a magyar kormány – Orbán Viktor – döntsön a támogatások elosztásáról. Tökéletesen látszik, hogy az emberek többsége – a teljes lakosság 65%-a – inkább bízik egy EU-s intézményben, mint sem Orbán Viktor keresztény kormányában, amikor a pénzek elosztásáról van szó. (Arra a kérdésre, hogy jogállami normákhoz kellene-e kötni az EU források lehívhatóságát, a Publicus Intézet Népszava felkérésére végzett kutatásában a megkérdezettek 80, a fideszes szavazók 68 százaléka igennel válaszolt). Erről vajon mikor tartanak nemzeti konzultációt? Orbán ugyanis minden felületen azt szajkózza, hogy ők csak azt cselekszik, amit az emberek többsége támogat. Lássuk, hogy csak a szája jár-e a teljes kormányzatnak, vagy mersze is van megcselekedni azt, amit oly bátran hangoztatnak.

A feltett kérdések között az is szerepelt, hogy az emberek mire fordítanák a legtöbb EU-s támogatást? Ez már csak azért is érdekes kérdés, mert a Magyarországra áramló pénzek igen nagy százaléka értelmetlen beruházások tucatjaira ment el, amelyről a magyar állampolgárokat egyetlen alkalommal sem kérdezték meg. Iskolák és kórházak helyett kilátók, alföldi bobpályák és hasonló értelmetlen baromságok épültek fel. Lássuk a megkérdezettek véleményét a kérdéssel kapcsolatban:

  1. Egészségügy: 91 százalék említette, 64 százalék elsőként.
  2. Oktatás: 50 százalék említette, 8 százalék elsőként.
  3. Infrastrukturális beruházások: 47 százalék említette, 8 százalék elsőként.

Tehát a magyar emberek többsége – valós kétharmada – az egészsügy és az oktatási rendszer fejlesztésére fordítaná az uniós pénzeket, nem pedig értelmetlen beruházásokra, amelyekre a kormányzat már jó ideje elkölti ezeket. Ebből is tisztán látszik, hogy az emberek elégedetlenek és a pénzek jobb elosztását támogatják. Bizalmuk egy EU-s intézményben nagyobb, mint nemzeti kormányunkban, ami igencsak ellentétes azzal, amit a kormányzat próbál elhitetni mindanyiunkkal. Évek óta azt harsogják, a reformok működnek, az oktatás színvonala emelkedett, az egészségügy helyzete pedig soha nem látott mértékben javult. Eközben szinte minden fontos uniós ranglistán a futottak még kategóriába csúsztunk le, amely az elmúlt évek reformjainak következménye.

Az emberek tehát nem elégedettek, ami nem is meglepő a hazai állapotokat nézve. Miközben a migrációról és Soros Györgyről beszél a kormányzat reggeltől estig, addig egy a tízparancsolatot egészségügyi programnak tekintő miniszter vezeti az oktatást és egészégügyet összekapcsoló minisztériumot. Nincs külön oktatási és egészségügyi minisztériumunk, miközben ez talán a két legfontosabb minisztérium, amelyet a válaszok is tökéletesen alátámasztottak. Kásler Miklós sem az oktatással, sem pedig az egészségüggyel nem képes megbirkózni, hát még ha a kettőt együtt kell megoldania.

A reformok nem működnek, kedves kormányzat. Ezt nam csak én mondom, de még a saját szavazóitok is, akik akár tűzbe is tennék a kezüket Orbán Viktorért. Úgy tűnik a problémával mindannyian képesek vagyunk szembesülni, a kormányzat mégis jótékonyan hallgat a témával kapcsolatban. Vajon ez meddig mehet így?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.