Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Inkább minden áldott nap csapjanak le korruptakra, adócsalókra, az sem baj, ha nyakkendő nélkül, klottgatyában teszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Urak, önök kivel terveztették meg a nyakkendőjüket? Szerencsére ebből kimaradok, mert nem viselek nyakkendőt, sőt, amióta Handó Tünde asszony bugyi színt ajánlott, meggondolom, hogy felvegyek-e pirosat. Hallgatok a Handóra, az Országos Bírósági Hivatal első elnöke mégis csak jobban ért a divathoz, mint a munkájához. Meglátjuk, meddig lesz még kedve szórakozgatni, hiszen ugyancsak rezeg alatta a léc. Erről később. Beszéljük meg előbb ezt a nyakkendő ügyet.

Formaruhát kapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálati munkatársai. A kormánytisztviselők fehér blúzt, a férfiak fehér inget hordanak majd, amelyet nyaksál, illetve nyakkendő egészít ki. Nincs ebben semmi különös, legyenek csinosak és elegánsak a dolgozók. Azt nem tudom, hogy hány darab fehér inget vagy fehér blúzt kapnak, mert szerintem, nem nagyon praktikus, van egy átkos tulajdonsága, hogy úgy általában egyszer lehet felvenni. Piszkosodik. Mosás jön. Mindegy, ha este haza tetszenek érni, akkor hajrá a mosógép vagy a kád, mosni illik az ajándék cuccot. Túlórában.

Hanem itt van ez a nyakkendő. Uraim, tudom, önök közül sem sokan szeretik a fojtogató pántot. Nem akarok kekeckedni, de nekem speciel tetszik az öltöny, fehér ing, nyakkendő forma. Abban olyan klasszul néznek ki a férfiak, néha meg sem ismerem őket a farmer, kockás ing után. Szóval, a nyakkendő: pályázatot írnak ki a megtervezésére: legyen tetszetős, minőségi, modern, praktikus (az meg hogyan), könnyen lehessen vasalni (azt is meg hogyan). A nyakkendőn és a nyaksálakon minden bizonnyal megjelenik majd az adóhivatal emblémája, de a kiegészítők külleme utalhat Magyarországra, a nemzeti identitásra (az is meg hogyan, rajta lesz, hogy magyar-e vagy?)

A pályázatokat június végéig várja a hatóság. Az első helyezett negyedmillió forint pénzjutalomban részesül, a második hely százötvenezer forintot, a harmadik százezer forintot ér.  Nem sok, arra ne is számítsanak, hogy Rogán Cilike meg az Orbán Ráhel beleszáll az üzletbe. Köszönik, ennyi pénzük mindig van a ridiküljükben. Nem lehetne egyszerűen bemenni egy nyakkendős boltba, ottan megrendelni a portékát? Nem olyan nagy ügy, nem frakkban és estélyiben kell a kedves ügyfeleket eligazítani. Azt sem hiszem, hogy a NAV 18 ezer dolgozója között nincs tíz okos, értelmes ember, akivel le lehet ülni, és megtervezni a dizájnt. Picike anyagot felemésztő nyakkendőről van szó csupán.

Nem pályázok, de van ötletem, nem is kérek érte semmilyen díjat. Legyen a nyakkendő citromsárga, hadd irigyeljék a népek, milyen stílusosak a munkatársak. Nem kell ezt túl csicsázni, ráizélik a NAV-logót, aztán ennyi. A kiegészítő ruhadarab, hogy a búbánatos pintyfészekben tudja kifejezni a dolgozók identitását, a hivatal társadalmi szerepét, no itt egy kicsit megakadtam. Ha eddig nem tudták, jön az magától – zebrás vagy pöttyös labdás megjelenésben.

Amikor a piszkos emlékű Tállait a valahai bűnügyi nyomozó, Sors László váltotta a NAV élén, ígéretet tett arra, hogy a korrupciót nem tűrik el, leszámolnak ezzel a Magyarországon is dúló jelenséggel. Igen, ezt várjuk mindennap, és nem lesz baj, ha nyakkendő nélkül, akár klottgatyában teszik.

Handó Tünde kicsit már eset, hiszen Szájerné asszony sem az eszéért, sem a tisztességéért lett a főbíró. Ő például már akkor sem fogta vissza magát, amikor nyolcmillió forintért vásárolt kézikönyvet, hogy egységessé tegye a bíróságok arculatát. Bugyiilag is. Bugyiarculat, jó mi? A nőknek az öt munkanapra gondosan öt bugyit javasoltak, amelyek lehetőleg fehérek, feketék vagy testszínűek legyenek. De ugyanilyen ajánlás fogalmazódik meg a melltartókra (testszínű vagy fehér), trikóra (fehér), harisnyanadrágra (testszínű vagy fekete), bokafixre (testszínű vagy fekete), illetve pamutzoknira is. A férfiaknak a borostás arc tilos.

Handó nem tudja felfogni, hogy a tiszta lelkiismeret, a tiszta jogállamiság betartása legalább olyan jó érzés, mint a tiszta bugyi viselése. Talán végre rezeg a léc alatta. Talán.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) határozatot hozott arról, hogy indítványozza dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének elmozdítását az Országgyűlésnél. Az OBT Alaptörvényben foglalt feladata, hogy felügyelje a bíróságok központi igazgatását ellátó, Országgyűlés által kinevezett Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Az az elmúlt időszakban több alkalommal is vizsgálta a Handóra vonatkozó törvényi kötelezettségek teljesítését. Kifogásolta az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát, és az előterjesztések benyújtásának megtagadását. Megállapították, hogy a sarkalatos törvényben előírt több feladata tekintetében 90 napon túl nem tett eleget kötelezettségének. Az OBT különösen az alábbiakat kifogásolta:

Egyes bírák más bíróságra történő törvénysértő kirendelési gyakorlatával megsértette az állampolgárok törvényes bíróhoz való jogát.

A bírósági vezetői álláshelyekre vonatkozó pályázatok elbírálása során a véleményező testületek által támogatott pályázó kinevezése helyett rendszeresen csak megbízással töltötte be a pozíciót, ezzel kiüresítette a sarkalatos törvény pályázati rendszerének lényegét.

A Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elnökének törvénysértő kinevezését az OBT jelzése ellenére nem vizsgálta ki.

A bírósági fejezetre vonatkozó költségvetési javaslatát az OBT véleményének kikérése nélkül terjesztette a kormány elé.

Az Országos Bírósági Hivatal válaszközleményben vitatott legitimitásúnak nevezi az Országos Bírói Tanácsot. Szerintük a testület „forradalmárságukat” hangsúlyozó tagjai „továbbra is alaptalanul vádaskodnak”, hogy „minél nagyobb zavart keltsenek a bíróságok körül”. Hivatkoznak arra is, hogy az Országgyűlés elfogadta az elnök éves és féléves beszámolóit.

A léc rezeg, de ahogyan nyolc év alatt egyszer sem, ezúttal sem hiszem azt, hogy a kétharmados Fidesz-brancs elengedi Orbán-Szájer bizalmasa kezét. Amíg a magyar emberek korlátozottan férnek a jogállamisághoz, amíg veszélyben a bírói függetlenség, amíg folytatódik az európai demokratikus értékek leépítése, addig Handó Tünde marad. Van ő olyan stréber Szájer feleség hogy ez neki megéri. A fehér bugyi már csak grátisz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.