Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország történelmének leggyávább miniszterelnöke, Orbán Viktor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor ismét megfutamodott. Nem először és vélhetően nem is utoljára tette ezt. 2006-ban, vagyis egészen pontosan 13! évvel ezelőtt volt mersze kiállni utoljára egy vitára olyannal szemben, aki tőle eltérő véleménnyel rendelkezik. Az akkori ellenfél Gyurcsány Ferenc volt, aki megalázó vereséget mért a Fidesz elnökére. Ezt követően Orbánnak nem volt mersze több vitát vállalni, inkább csicskái révén válaszol a feltett kérdésekre, vagy egyszerűen megfutamodik az újságírói kérdések elől, vagy egyszerűen a biztonsági személyzetével – vannak jó páran – takarítja el a nemkívánatos személyeket, akik újságírók lévén csak a munkájukat próbálnák végezni. Nem Magyarországon, ahol vannak a keresztény nemzeti újságírók – ők a fizetett bértollnokok – és van az ellenzéki csürhe (a valódi újságírók), akinek a kormánypártból már szinte senki nem nyilatkozik, ezzel kiiktatva a problémát.

Orbán Viktor kapott egy lehetőséget arra, hogy megmutassa, milyen fából faragták. A plakátolás és uszítás helyett megtehette volna, hogy egy televíziós vitában – amelyet az Euronews ajánlott fel – megpróbál felülkerekedni Frans Timmermanson. Azonban, mint az már oly sokszor kiderült, Orbán gyáva, csak akkor jár a szája, ha fizetett nyaloncai veszik körül, akik megvédik, ha bármiféle probléma adódna. Egy az egyben Frans Timmermans – de még akár Gyurcsány Ferenc vagy Ujhelyi István is – túl nagy falat a legkeresztényebb kereszténynek, Európa védelmezőjének. De még ahhoz is gyáva volt, hogy személyesen mondja ezt el, hiszen az előretolt helyőrség, maga Havasi Bertalan vázolta fel a megfutamodás okát:

Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.

Ez teljesen komoly, Viktor? Komolyan azt hiszed, hogy ennek bedől bárki is? Elég lenne kimondani, hogy gyáva vagy ahhoz, hogy érvekkel támaszd alá véleményedet, hiszen ezek az érvek nem is léteznek. A Soros-terv csak egy összeesküvés-elmélet, mint ahogy az is, hogy minden európai vezető, aki nem a szélsőjobbot pártolja, az migránssimogató hazaáruló. Nincs szinte egyetlen olyan érve sem, amely erős alapokon állva kérdőjelezhetné meg Timmermans politikáját. Arról már nem is beszélve, hogy hallgatva a miniszterek elnökének legutóbbi angol megnyilatkozásait, igencsak berozsdásodott a tudása.

Orbánról tehát ezek után elmondható, hogy gyáva kiállni hazai és európai politikai ellenfeleivel vitázni, fél az újságírók kérdéseitől és fél a 14-16 évnél idősebb, már saját véleménnyel rendelkező fiataloktól is. Fél mindentől és mindenkitől, akinek eltérő véleménye lehet az övétől, ezért egyszerűen elkerüli ezeket a szituációkat. Vita helyett boldog karácsonyozik, beszélgetés helyett pedig kinyilvánít, majd elmenekül. Talán kimondható tehát az, hogy ilyen gyáva miniszterelnöke Magyarországnak még soha nem volt, miközben Orbán megpróbálja elhitetni ennek az ellenkezőjét.

Monológjaival és kreténebbnél kreténebb dakota közmondásaival hülyíti a saját híveit, miközben ezen a körön kívül lassan mindenütt nevetség tárgyává válik, gondoljon magáról bármit. Ha fél Gyurcsánytól és Timmermanstól, ki lenne az, akivel ki merne állni vitatkozni? Donald Trump talán már elég műveletlen és buta ahhoz, hogy megüsse Orbán szintjét? Esetleg még ennél is mélyebbre érdemes menni? Egy biztos, Magyarországot egy gyáva miniszterelnök vezeti, aki lassan már a saját árnyékától is megijed. Nem hogy egy teljes népet, de még saját magát is képtelen lenne megvédeni, ha erre szorulna. Hát kell ez nekünk?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.