Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Amit a Várban lehet, miért ne lehetne a nagybanin?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Finom a spanyol eper, meg a görög is. Mondjuk, kivégzőosztag előtt sem venném meg 1 980 forintért, de ez az én egyéni szocproblémám.

Mifelénk, a piszkos ballibsi kormányzás alatt sínylődő Spanyolhonban egy kiló ebből a finomságból akár 300 forintba is belekerülhet. Legfeljebb. Szemfüles hazánkfiai kiváló üzletet véltek találni ebben, és mázsaszámra vásároltak belőle, hogy a csóró, hidegben, esőben didergő magyaroknak is jusson a tavaszi gyümölcsből. Meg is érkeztek a Nagybani piacra az átlátszó kis dobozokba csomagolt eperhegyek. Majd ügyes kezek kibontogatták a dobozokat, majd áttöltötték a magyar jelzést viselő faládákba. És már viheted is. Hatszoros áron.

Ezért (is) jó uniós országnak lenni. Se vám, se semmi egyéb kutyafüle költség, kivéve a szállítást, persze. És hát üzletelni tudni kell. Egy jobban teljesítő országban a hatszoros haszon – na jó, legyen ötszörös – semmi problémát nem okozhat. Főleg a vásárlóknak nem. A hülyének is megéri aranyáron csemegézni egy kicsit. Mondhatnám, urizálni.

Nem tudom, kié a biznic, és nem is érdekel. Aki ügyes, járjon jól, a vásárló meg így járt. Meg a magyar termelő, akinek a hidegfóliás áruját még 1 000 forintért sem voltak hajlandók megvásásrolni a kereskedők, ugyanazon a piacon.

Tök normális. Ha a Várban lehet lopni, csalni és ezzel átverni a „fogyasztókat”, vagyis az ország lakosságát, a Nagybani piacon miért ne lehetne? Ha nekik szabad potom pénzekért lakni a Várban, ha nekik szabad fillérekért megvenni valamit, majd sok milliárdos állami támogatással felújítani azt, miért ne lehetne kicsit csalni azzal is, hogy a magyar termék az valójában nem magyar termék? Jaj má’, ne kötözködjünk minden vacaksággal!

A fejétől bűzlik a láb – mondá Hofi. És igen, ma is. A szemlélet, ami az utóbbi kilenc évben diktálja a nagyok cselekedeteit, szépen leszivárgott az alsóbb régiókba. Bárhová. Tegyük a dolgokat magyar, keresztény, nemzetvédő vagy bármilyen más csomagolásba, és szemrebbenés nélkül álljunk ki a standunkra – na jó, a pulpitusra – és sulykoljuk a zembereknek, milyen jól járnak, ha a mi termékünket választják, akár május 26-án is.

Ünnepélyesen megígérem: sem a nagyonmagyar (értsd: spanyol/görög, 1 kg=6 euró) eperből, sem a többi termékükből nem kérek. Sem májusban, sem azután.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.