Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki mondjon le!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője fel van háborodva, amiért véleménye szerint a teljes ellenzék egy köztörvényes bűnöző oldalára állt, amikor a Nemzeti Választási Bizottságban visszautasították a a bíróság kérését, és nem függesztették fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. Ez nem elég azonban, Nacsa olyan hevületbe jött, hogy nagyon határozottan felszólította – ezek szerint – a teljes ellenzéket, hogy haladéktalanul mondjanak le. Kész, mindenki mondjon le, mert ez felháborító és veszélyes!

Viszont kérdezem én, ha olyan egyértelmű az, hogy Czeglédy bűnös az ellene felhozott vádakban, akkor mégis hogy nem sikerült 2 év alatt valamiféle ítéletet hozni az ügyében? Csak nem időhúzásról van szó? Ez alatt a két év alatt ugyanis sikerült lenyúlni Czeglédy egykori cégének értékes irodaházát, valamint magát Czeglédyt is sikerrel hallgattatták el a választások előtt, amikor a szabadulását követő órákban, Polt Péter közbenjárására újra előzetesbe került.

Mi ez, ha nem annak a jele, hogy Czeglédy valami olyat tud, ami esetleg problémát okozhat a demokrata szélsőjobbnak, vagyis a Fidesznek? Arról már nem is beszélek, hogy az a Nacsa beszél köztörvényes bűnözőkről, aki Orbánékkal karöltve beengedte az országba a hazája igazságszolgáltatása elől menekülő, valóban köztörvényes bűnöző, Nikola Gruevskit. Az nem felháborító? Az teljesen normális, hiszen a kormánypártok tették?

A kormánypártok szerint az ellenzék nyíltan egy köztörvényes bűnöző oldalára állt a bírósággal szemben azzal, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén az általuk delegált tagok visszautasították a bíróság kérését és nem függesztették fel Czeglédy Csaba európai parlamenti képviselőjelölt mentelmi jogát.

A kormánypártok véleményét ismertetve Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján példátlannak nevezte a történteket, és azt mondta: az NVB ellenzék által delegált tagjai „falaznak az időhúzáshoz és ahhoz, hogy Czeglédy Csaba megússzon egy köztörvényes ügyet”.

Ezzel méltatlanná váltak a tisztségükre, és ezért „nagyon határozottan” felszólítják őket, hogy „haladéktalanul” mondjanak le – mondta Nacsa Lőrinc, emlékeztetve arra, hogy Czeglédy Csaba, a DK és az MSZP politikusa, „Gyurcsányék ügyvédje” ellen bűnszervezetben, üzletszerűen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt emeltek vádat. (MTI)