Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Csak addig van elemében, amíg közönség is van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közeleg az EP-választás. A vélemények megoszlanak az esemény fontosságáról, súlyáról, idehaza és persze külföldön. Bár nyomon követem úgy nagyjából a nemzetközi, avagy a világpolitika történéséit is, számomra most mégis a hazai konzekvenciák az érdekesek.

A képlet egyébként nagyon egyszerű: ha a Fidesz hozza az elvárt mandátumszámot vagy esetleg többet, az arcuk megnő, és a beleszólásuk az Európai Parlament működésébe is nagyobb lesz, ezzel idehaza egy pozitív visszacsatolást kapnak, míg ellenzéki részről a pártok majd még jobban összezsugorodnak. Nagyjából lehet ismerni ezek következményeit: mi megmondtuk, mi vagyunk a jófiúk, stb.

Ha a mandátumok száma csökken, pláne jelentősen, a párt és Orbán befolyása is csökken, és ennek itthon is hatásai lesznek. Kigolyózzák őket az összes fontos pozícióból, az ország kevesebb forráshoz jut, és ami fontos: ha már egyszer a kispadra ültették a csapatot (a felfüggesztésre gondolok), és onnan nem sikerült visszatérni, ütik majd őket tovább. Ők lesznek a rossz példa. Látod, fiam azokat ott? Na látod, ennyire hülye ne legyél. Súlytalanná válnak, nem lesznek fontosak se a Néppártnak, se más alakulat(ok)nak. Pedig Orbán csak addig van elemében, amíg közönség is van.

Orbán közben játssza a szokásos napi 3-4 érkező migráns mögé bujkálást, párhuzamosan ezzel átjátssza az ország vagyonát és értékeit Mészáros és Tiborcz köreinek. Ráadásként végrehajtja Putyin elvtárs utasításait, kiszolgáltatja neki hazánkat. Kézenfekvő és persze elegáns, mint mindig.

A helyzet az, hogy olyan mélyen vannak a szarban, hogy már a horizont sem látszik. Ezért is gondolják azt, hogy a kaka a természetes közeg, nincs is szükség friss levegőre.

Persze tudom, nincs elnyomás, autokrácia és diktatúra, hiszen vannak választások, miegyebek. Kicsit azért gondolkozzunk: amikor látjuk a futót a célegyenesre fordulni, akkor azért pontosan tudjuk, hogy nem a kanyarig futott, hanem a célig fog.

Az ellenzéki pártok pedig. Nos, ilyenkor szokták mondani, hogy Orbánék csak azt csinálják, amihez értenek (ami nem sok, valljuk meg: amikor kiderül, hogy Kósák, Mészárosok, Szilárdok szívják a vérünket, Bayerek szabják meg a szellemi színvonalat, mindig felmegy a pumpa… legalább lennének tehetségesek a seggnyaláson kívül bármiben), de az ellenzék (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), ők azok, akik az országot elássák. Ezeknek az úgynevezett pártoknak az érdeme a második kétharmad, meg ami még következik. Az ő történelmi felelősségük lesz felemlegetve később. Mert az ellenzéki tábor tagjai sokan vannak, sokfélék és sokfélét mondunk, míg fideszéknél valóban egy a tábor és egy a zászló (köszönhetően a kétbites üzenetnek), de az összefogásra való képtelenség miatt, én részemről legalább annyira gyűlölöm őket, mint a kormánypártot.

Vidéken szinte nem is látok más „kommunikációt” mint, hogy támogassuk Orbán választásra készült számítógépes programját. Milyen program az? Van aki tényleg azt gondolja, hogy majd mi leszünk azok, akik a svédeken és a németeken röhögünk öt év múlva? Sürgősen forduljon orvoshoz, most. A németek, svédek stb. meg fogják oldani a problémát, amit most jelenleg a migránskérdés okoz. Együtt, unióban. Mi pedig sikeresen elszigeteljük magunkat az orosz-kínai-török határmezsgyén. Persze aki megint egypártrendszert szeretne, annak ez nem gond.

Míg itthon megkapjuk majd a Mi Hazánkat (ők a másik párt, akinek az óriásplakátjai eljutnak vidékre), akik persze tisztán kormányváltó alakulat, annyira, hogy egyetlen lényeges kérdésben se mondtak még ellent a kormánynak. Konkrétan a Fidesz fenekéből se látszanak ki ezek a sokadik generációs utángyártott rambók, kegyetlenjóskák és társaik.

Orbán helyében azért legalább egy dologtól félnék: mit fog rólam gondolni az utókor?! Mert amikor majd nem állnak mögötte a könnyen megvezethető tömegek, és az embereknek rányílik a szeme arra, hogy milyen ‘orosz-rulettet’ játszott egy egész nemzettel (de a 40 rablót is említhetném), na akkor nem lennék a helyében, vagy a leszármazottaiéban.

Más szóval: menjünk el szavazni május 26-án, mert sokkal fontosabb, mint amilyennek jelenleg az ellenzéki pártok és a média bemutatja. Arról nem is beszélve, hogy az eredménye közvetlen kihatással lesz az önkormányzati választásokra is.

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.