Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az igazi gyilkos bevándorlók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb rettegnivalót talált a nyolcaska, gyorsan közhírré is tették, mitől lehet még frászt kapni Lajosmizsétől Bácsalmásig, Szentgotthárdtól Fehérgyarmatig. Gyilkos kór pusztít Svédországban! Akár halálos is lehet a betegség, amely a migráció nyomán ütötte fel a fejét Svédországban. Ez a cikk címe, elég ütős. A bevezető mondat megadja az alaphangulatot, a nyájas olvasó már az olvasás kezdetén is tudhatja, mire kell figyelnie a cikkben.

Úgy tűnik, a bevándorláspártiak nem gondoltak arra, hogy az ellenőrizetlen migráció súlyos egészségügyi kockázatokkal is jár.

Az írás egy svéd cikk nyomán született. Az eredeti cikkben egy egészségügyi szakember beszél arról, hogy az országban megduplázódott a leismaniasis nevű betegség előfordulása. A nyolcaskáról lemaradt, ezért én ide teszem a megduplázódott esetek számát: 35 ilyen beteget diagnosztizáltak az egész országban. A svéd doktornő a betegség előfordulásának duplázódását a 2015-ös menekülthullámmal magyarázza és hozzáteszi, a betegek Szíriából és Afganisztánból érkeztek. Tehát nem a svéd emberek lettek fertőzöttek. A leismaniasis nem új betegség, régóta jelen van a melegebb éghajlatú országokban. Fertőzött szúnyogok terjesztik – például a lepkeszúnyog -, de terjedhet vér útján is.

Most felejtsük el a migránsokat és beszéljünk a tényleges veszélyekről. A betegség állatról emberre is terjed. Nem közvetlenül, hanem a lepkeszúnyog nőstényének közvetítésével. Dél-Franciaországban a kutyák közel fele leismaniasissal fertőzött. Ha a köztes állat – a lepkeszúnyog – is jelen van, akkor eléggé nagy a baj. Ez a trópusi szúnyogfajta elterjedőben van az utóbbi években, hazánkban éppen úgy megjelent, mint Németországban vagy mint újabban Svédországban. Ez a  szúnyog egyébként nem csak az említett betegséget terjeszti, hanem a kutyákra halálos veszélyt jelentő szívférgességet is. Tíz évvel ezelőtt ez a kór még szinte ismeretlen volt hazánkban, ma azonban iszonyatos sebességgel terjed. A megelőzés a legjobb módszer, erre már forgalmaznak megfelelő készítményeket. A fertőzött állat túlélésének akkor van esélye, ha a gazdi ki tudja fizetni a meglehetősen drága műtétet, amikor a vérerekből „kihorgásszák” a kifejlett férgeket. A szívférgesség emberre nem veszélyes, a leismaniasis azonban igen.

A hosszú, de szükséges bevezető után érdemes összefoglalni a dolgot. A leismaniasist NEM a svéd emberek kapták el a menekültektől, hanem maguk a menekültek a diagnosztizált betegek. A kórokozót a lepkeszúnyog tudja hatékonyan átvinni emberről emberre, emberről állatra, állatról emberre. A lepkeszúnyog ezen az égövön nem élt meg, azonban mostanában már megél. NEM az illegális migránsok miatt él meg a lepkeszúnyog Svédországban vagy akár Magyarországon, hanem a klímaváltozás miatt. A klímaváltozást jellemzően nem az elmaradottabb afrikai országok okozzák, hanem az úgynevezett fejlett civilizáció a fő bűnös. A lepkeszúnyog elterjedésének oka az európai kontinensen ugyanaz, ami a migrációt is kiváltja. És megint a klímaváltozásnál tartunk.

Súlyos probléma a globális felmelegedés, de valamiért ez sok kormány programjában nem szerepel. Pedig mindenki tehetne ellene a maga szintjén. Ha például stadionok és templomok építése helyett arra fordítaná a forrásokat a kormány, hogy tájékoztassa és segítse a lakosságot az ökológiai lábnyom zsugorításában. Az ivóvízzel öblített vécék helyett megfelelő házi tisztórendszerek kiépítésével a mosogatás, fürdés során keletkezett víz tökéletesen alkalmas lenne a klotyó öblítésére, de az ilyen rendszer pénzbe kerül és sokan nem engedhetik meg maguknak. Ott be lehetne segíteni. Ahogy a megújuló energia felhasználásának növelésbe is. Az Orbán Viktor hét pontja helyett ugyanarra a papírra lehetne nyomtatni egy tájékoztatást arról, hogy mit tehet a kéményen csüngő kisember a bolygónk érdekében. Példul kicsit kevesebb húst egyen az is, akinek telik rá. Ne folyassa feleslegesen a vizet fogmosáskor, zuhanyzáskor. Gyűjtse szelektíven a hulladékot – aminek persze akkor van értelme, ha ezt a szelektív hulladékot el is szállítja és újrahasznosítja valaki -, ne menjen autóval oda, ahová gyalog is el tud jutni, használjon vászontáskát vásárláskor a reklámszatyor helyett, ne az utcát fűtse, hanem gonsokodjon a nyílászárók szigeteléséről, energiatakarékos izzót vásároljon és lehetőleg ne a nagycsillárral világítson, hanem lokális fényforrásokat használjon.

Ezer és egy módon tudunk tenni azért, hogy a Föld ne pusztuljon tovább. Az igazi gyilkos migránsokat ugyanis -például a lepkeszúnyogokat – önmagunknak köszönhetjük, nem Soros Györgynek. A kormány és a pártpropaganda erről kellene, hogy tájékoztassa a lakosságot a felesleges, de legalább nagyon káros pánikkeltés helyett. Akkor többre mennénk és az hasznos is lenne. Szemben a csúsztatásokkal megpakolt riagató cikkekkel, mert azok nem hasznosak, de legalább károsak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.