Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre nagyobb a baj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Május elseje apropóján országszerte különböző majálisokat tartottak, Budapesten pedig ezek keretében felszólaltak a különböző hazai politikai formációk vezetői. Kerekasztalbeszélgetéseken ismertették pártjuk programját, ahol az ott összegyűltek kérdéseket tehettek fel. Több párt programja közül most mégis csak egyel foglalkoznánk, méghozzá a Mi Hazánk Mozgalommal, amely újáéleszti a náci hagyományokat Magyarországon. Persze ezt a mozgalom vezetői a mai napig tagadják, de nehéz lenne egyetlen másik olyan hazai politikai formációt is találni, amely olyan bátran zsidózik és cigányozik mint a Mi Hazánk.

A 2022-es választásokon kormányzásra tör a Mi Hazánk Mozgalom, amely a magyar haza megmaradásának utolsó esélye… Vagy a Mi Hazánk lesz kormányon, vagy a „gyakorló elmebeteg” Gyurcsány Ferenc által vezetett balliberális tömb, vagy a Fidesz

Ezek Toroczkai László szavai, aki szerint ha nem az ő csoportosulásuk győz, annak beláthatatlan következményei lesznek, hiszen ők a haza megmaradásának utolsó esélye. Az mondjuk tény, hogy elég nagy gondban lennénk, ha valóban ők lennének a nemzet utolsó esélye, akkor ugyanis kiürülne az ország. Egyetlen olyan hazai párt sem – még a Fidesz sem, legalábbis nem nyíltan – nyilatkozik olyan nyíltan antiszemitizmusáról és rasszizmusáról, mint a Toroczkai-féle formáció, mégis úgy hiszik, pont ezzel tudnak szavazatokat nyerni. Reményeik szerint ugyanis a felpuhult jobbikot elhagyó radikális szavazók majd az ő táborukat erősítve, kormányzati pozícióba fogják őket segíteni. Ha ez esetlegesen így lenne, egy nemzet tragédiája lenne, de talán itt még nem tartunk. Egyelőre legalábbis.

Az ősjobbik gondolkodásmódját továbbörökítve beszélt a mozgalom vezetője úgy a cigánykérdésről, mintha nem lenne holnap. “Hihetetlenül szaporodó cigányokról”, “cigánybűnözésrél” és még lehetne sorolni a különböző cigányságot érintő kérdéseket, amelyre megoldásként természetesen ismét csak a Magyar Gárdát hozta fel. Ezt lehet nyílt fenyegetésnek is venni, azonban van egy olyan sanda gyanúm, hogy a dologból nem lesz semmi, hiszen a mai politikai beszédben már ez is megengedett, ez a szólásszabadság. Ameddig nem masíroznak újra a Magyar Gárda tagjai az utcákon, addig valóban csak szavakról beszélünk, azonban amint a szavakat tettek követik, már el lehet azon gondolkodni, hogy még talán idejében fel kellett volna emelnünk a fejünket a fenyegetésekre.

Mindenki készülhet a Magyar Gárda újjászervezésére, mert a magyarságnak minden oka megvan arra, hogy megszervezze saját védelmét – közölte Toroczkai László.

Az persze kérdéses, hogy a valóságban mekkora tábor áll a félnáci mozgalom mögött, az azonban már nem, hogy vélhetően komolyan gondolják azt, amit mondanak. A radikális csoport ugyanis egyre többször hangoztatja, hogy komoly változásokra van szükség Magyarországon – ez mondjuk igaz, de nem ilyen formán – amelynek ki tudja, mi lesz a következménye. A Fidesz sikerrel felhergelt több millió ősmagyart, akik hazájuk érdekében ki tudja, mire képesek. Aki szerint a Fidesz nem elég radikális, könnyen megtalálhatja számítását a Mi Hazánk Mozgalomnál, amely nyíltan száll szembe különböző kisebbségekkel. Az meg már csak hab a tortán, hogy messze nem kizárható az, hogy a Fidesz még támogatja is a radikális mozgalmat, amely így egyre nagyobb teret nyer a hazai társadalomban. A kétkedőknek elég csak az EP választási plakátokra gondolnia, ahol a Fidesz és MSZP mellett, csak a Mi Hazánk Mozgalom kapott áron alul helyet.

A fenyegetés pedig a Magyar Gárda megszervezésénél nem állt meg, ugyanis a mozgalom vezetője teljesen komolyan hiszi – mint azt korábban el is mondta – hogy a 2022-es választási győzelem előtt még be szeretne kerülni az Európai Parlamentbe is, ahol elgondolása szerint mindent felfogratna és leváltaná a brüsszeli elitet. Ezt Toroczkai a következőképpen fejezte ki:

Hozzátette: ha a Mi Hazánk listavezetőjeként mandátumot szerez az Európai Parlamentben, alapjaiban forgatja fel az Európai Uniót, és mindent megtesz az európai civilizációt veszélyeztető brüsszeli elit leváltásáért.

Toroczkai és csapata tehát készen áll arra, hogy a Fidesz radikális szárnyaként megpróbálja maga mellé állítani a rassziszmust és antiszemitizmust emberi értékekként meghatározó szélsőjobboldali szavazókat. A kérdés már csak az, hogy mekkora az igény arra, hogy újra a Magyar Gárda harcias hazafiai masírozzanak Borsodtól egészen Zaláig, és az, hogy a kormánypropaganda képes volt-e megmérgezni annyira a magyar választópolgárok agyát, hogy csatlakozva a náci ideológiát követő Mi Hazánk Mozgalomhoz, még nagyobb veszélybe sodorják az országot. Gond mindenképpen van Magyarországon, a kérdés már csak az, mekkora?