Október 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hé! Maguk aláírtak már?

Gyönyörű, mediterrán tavaszban sétálunk Pécs főterén, a Városháza előtt. Négy órát utaztunk, hogy ebben az élményben legyen részünk. 83 éves barátnőmmel éppen Csontváry festményeiről beszélgetünk, a Dzsámi különleges hangulatát elemezzük. Teli vagyunk élményekkel, Zsolnayval, Dómmal, Liszt-szoborral, virágokkal, utcák hangulatával, miegymással. Egy hűsítő fagylaltra vágyunk. Átvágunk a Városháza előtt, a fagyizó irányába.

Hé! Maguk aláírtak már? – robban be egy erőszakos mondat az idilli képbe. Megfordulok, nézem, hogy ki áll mögöttem. Senki. Akkor ezek szerint nekünk szólt a kérdés. Végignézek az „úron”, majd lejjebb fordítva a tekintetem, észreveszem a narancssárga pultot. Szó nélkül fordulunk el.

Nem fagylaltot árult… Narancsot, keserűt, savanyút, romlottat.

Szomorú lettem, mint az árvácskák, amelyek a Városháza előtti „virágágyásokban” kókadoznak. Éltető víz hiányában…

-Hé! Pécs! Azért szeretlek!

béjem

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!