Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez egy színvonaltalan, agyatlan gyülevész had? Jól van akkor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szó elszáll, az írás megmagarad című rovatomban az alábbiakban a magyar közélet és a magyar közéletet fogyasztó közönség gyönge idegeit és bivalyerős önérzetét borzolgató, az állampárt által nagyvonalúan megfinanszírozott, reklámozott patkányozás körüli háborús pszichózisról lesz szó (utoljára!), amivel a KESMA és a Migránsközpénzmédia minden bugyra csordultig tele van mostanság. Lehajolnak az apróért is, addig sem migránsoznak, milyen kurvajó nekünk, nem? Nem.

Ajánlom mindenki szíves figyelmébe az alábbiakat. Ilyen az, amikor a jobboldali morális fölény négy darab nagyágyúja összeül és forgatja a 8 szemét a rendszerváltás óta példátlan (by Kubatov& Co.) ellenzéki megnyilvánuláson. Hogy és hogy nem, az ötös számú valamiért nincs jelen. Nem értem, miért. Vajon hol és miért dugdossák a

te baszd szájba a geci proli kurva anyádat, aki kisfröccsért kutyát szop a kocsma előtt, tetves proli, 

valamint a

Magyarországon él 2,8 millió tisztességes ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk

illetve a

magyar emberek nem megosztottak, hiszen a magyar emberek teljes egyetértésben állnak ki Orbán Viktor, a Fidesz és Magyarország mellett. A többi haszontalan sejthalmaznak nem sok köze van a magyarokhoz és az emberi fajhoz

örökérvényű morális igazságok szellemi szülőatyját? Majd a végén megválaszolom, ha tudom, de addig is adják át magukat az élvezeteknek:

Huth műsorvezető: Köszöntöm a tisztelt patkánytársakat! Itt a Patkányklub – mondhatnánk, hogy ha élnénk a Bangóné-féle retorikával, de természetesen ez továbbra is a Sajtóklub. (…) Az MSZP – láss csodát – a mai napig nem hajlandó bocsánatot kérni Bangóné patkányozásáért, mi több, Ujhelyi István azt mondja, hogy mivel egy patkánykormányzásról van szó, nem is fognak bocsánatot kérni, továbbra is tagadják azt is, hogy egyáltalán a választókról szólt volna ez az ATV-s nyilatkozat, ezért nézzünk bele, és értelmezzük Ujhelyi István helyett is.

Bencsik: Nem szeretnék oda süllyedni, hogy azt a humort süssem el, hogy eggyel több a patkány, mint kellene. Mert nem szabad Bangóné szintjére lesüllyedni – nekem ebből az egészből az jött ki, ez egy félreérthetetlenül ocsmány, sértő megállapítás a Fidesz szavazóira -, hogy az MSZP-sekben valami elementáris erejű gyűlölet van – nevezzük így – a polgárság iránt, tehát a nemzetért, hazáért, kereszténységért felelősséget vállaló emberek iránt. Ez a proletárgyűlölet az, ami kibukott ennek a nem túl okos hölgynek a száján. Ez árulkodó, nem egyedi jelenség. Ezt tudjuk, hogy a baloldalra, és különösen az MSZP-re, a DK-ra nagyon is jellemző.

Gajdics: Kicsit vitatkoznék Andrással. Abból indulnék ki, hogy én személyesen is érintett vagyok Bangóné-ügyben, mert egyszer egy parlamenti szereplése kapcsán, még Angard-nak hívták a műsort, amiben én csúnya szavakkal illettem őt.  Majd a következő műsorban bocsánatot is kértem tőle, pedig amit én mondtam őrá, az szeretetteljes kedveskedés volt ahhoz képest, amit most ő csinál. (Értsd: az a némber; az a nem tudom én micsoda; nem normális; nemcsak, hogy nem nő, nem ember; büdös banya; balliberális lotyó – szerk.) Nem akarom megismételni, mert én már ezér’ egyszer bocsánatot kértem. De. Abban vitatkoznék Andrással, hogy belőlem akkor a vita hevében, a löttyös indulat lökte ki azokat a szavakat, amiért aztán bocsánatot kértem. Itt viszont azt láttuk, hogy teljesen indokolatlan helyzetben – a műsorvezetők kérdése egyáltalán nem generált semmiféle indulatot, semmiféle agressziót vagy érzelmi túlfűtöttséget – ez a nő erre készült. Ez a nő alig várta, hogy ezt elmondhassa, mert kimódolta, kitervelte s azt hitte, hogy ez jó, ha ő ilyeneket mond miránk. Ugyanis mért gondolnánk azt, hogy aki öntelt büszkeséggel, öntudattal tartotta maga előtt azt a táblát, amin egy ordító helyesírási hiba volt, hogy stilisztikából bármennyire is képzettebb? Ő ezt a metafórát jónak találta. Úgy gondolta, na most jól odamondok, ha már szókimondó vagyok. El is hagyta a száját. Tehát figyeljétek meg, ezt ő tudatosan csinálta. És ahogy most kontrázik rá az Ujhelyi ebből is az látszik, hogy ők éjjel-nappal, bármilyen testhelyzetben ezt gondolják rólunk, és most elérkezettnek látták az időt, hogy ezt az arcunkba is vágják. Egyébként köszönjük szépen, még sok ilyet – és ahogy az egyik kommentelő írta valamelyik cikknek a végén -, készítik elő a következő kétharmadot.

Huth: Mert ez valóban köteles beszéd, ellentétben Kövér Lászlóéval, amiben semmi olyanról nem volt szó…

Szentesi Zöldi: Ez félreérthetetlen és egyféleképpen értelmezhető. Egészen mulatságosnak tartom azt a szándékot, ami egy nagyjából háromnapos hallgatás után előbukkant, szinte lehet érezni az agytekervények csikorgását az MSZP agyközpontjában – ha van ilyen és ha valóban agyban dőlnek el náluk a dolgok -, szóval az MSZP pártközpontjában rácsatlakoztak erre, gondolkodtak, hogy mit kezdjenek ezzel a vaskos sértéssel, amely egyértelműen a Fidesz szavazóira irányul, tehát másképp nem lehetett értelmezni – Kárász Róbert és a műsorvezető hölgy arcát kell megnézni, ahogyan lefagynak és ahogyan veszik ezt az áthallást és a televíziónézők milliói hasonlóképpen értelmezték. Valóban Andrással értek egyet, hogy az illető hölgy – nem tudom, politikusra mondhatunk-e ilyet – nagyon csekély képességű amatőr politikus. De a valódi politikai amatőrizmus – az ő jelentéktelen személyétől egy kicsit eltávolodva: az MSZP belső viszonyaira vet rossz fényt az ügy, mert a politikai álmoskönyvek szerint egy ilyen kijelentés után válságkommunikációval azonnal valamit mondani kell. Hiszen ez a dolog, ki tudja, hol áll meg. Az MSZP mint a legszebb pártállami időkben – mint a csernobili robbantás után a ruszkik, mindig mikor baj volt, ők azonnal behúzódtak és csendben hátha elmúlik a vihar – napokba tellett, ameddig rácsatlakoztak az ügyre. Ujhelyi István még tetézte is. Mert azzal, hogy patkánykormánynak nevezi a kétharmados többséggel megválasztott kormányt, azzal most már nem csak a Fidesz szavazóit sérti meg, hanem most már azoknak a kétkedését is felkeltette, akik mondjuk nem szeretik Orbán Viktort, nem szeretik ezt a kormányt, de azt mondják, hogy eddig és ne tovább. Ha elkezdünk patkányozni és patkánykormányozni, az egy politikus számára elfogadhatatlan. Vissza kell utasítani.

Huth: Megy teli pofával a bayerzsoltozás, a hírtévézés, de én nem emlékszem rá, hogy ebben a televízióban valaha patkánynak vagy valami hasonló csúnya szóval illették volna az ellenzék szavazóit. (Höhö – szerk.) Mert az, hogy egy vita hevében, amikor az O1G-zés a színvonal, adott esetben replikázva, görbe tükröt állítva mondunk ezt-azt, az nem hasonlítható össze a szavazók megbélyegzésével.

Szentesi Zöldi: Szerintem ez a kérdésfeltevés nem is jó. Hiszen ha mi egy asztal körül beszélgetünk a magyar közéletről, és van egy televízióműsor, amiben felbukkanunk, akkor az meg fog maradni a magánvélemény szintjén, hiszen semmilyen közjogi felelősségünk nincs újságíróként. És pont ez az a pont, ahol összemossák a baloldalon, állandóan Bayer Zsolttal jönnek vagy Andrással vagy Ottóval vagy veled vagy velem. Bocsánatot kérek, ez a nő az MSZP országgyűlési képviselője, ez a nő az MSZP elnökségi tagja, a szó szoros értelmében a közvéleményt szolgálja, az ország egyik szolgája. Tehát az, amit ő mond, annak politikai súlya, nagyon barátságtalan üzenete van. Az pedig hogyha valaki egy kocsmában patkányozik, az egyszerűen udvariatlan dolog, nem szép dolog, de az illetőnek nincsen közjogi súlya, akkor ez nincs egy kategóriában ennek a nőnek a kijelentésével.

Huth: Már ott tartunk, hogy a radikálisan szélsőbaloldali merce.hu, de már TGM is azt mondja, hogy Bangónénak nincsen helye a politikában, ez nem jut el a szocik füléig. Viszont azzal a lépéssel, hogy az MSZP Bangónét egyáltalán a saját politikusai sorába emelte és futtatja az élvonalban, nem tette semmissé például Mesterházy Attila vagy Molnár Zsolt bocsánatkérését a december 5-ei 2004-es népszavazásért, meg azért a gyalázatért, amit akkor Gyurcsányék elkövettek?

Bencsik: Nekem az az érzésem, hogy mivel a baloldalnak tartalmi üzenete nincsen (…), ezért nekik formai eszközökkel kell operálni. Tehát ki volt a baloldal tegnapi sztárja? Egy Nagy Blanka nevű gimnazista, aki valami olyan kocsis tempóban és stílusban trágár szavakat dobált be a köztudatba, és az MSZP lelkesen melléállt és megvédte a trágárságáért, mer’hogy ez egy igazságbeszéd (…) Ebbe a sorba tartozik ennek a szerencsétlen nőnek a patkányozása. (…) A gyűlölet lehet hideg is. Alapvetően az ő alapállásuk gyűlölködő, nem tudnak felszínre vergődni, semmit a világon nem tudnak mondani és üzenni, ezért Ujhelyi Istvántól Bangónéig azzal próbálkoznak, hogy nagyot kell mondani. Hogyan lehet nagyot mondani? Káromkodni kell, ocsmány sértéseket kell dobálni, Orbán Viktort kell gyalázni, mer’ kijelentette, hogy amíg ő miniszterelnök soha senkitől nem kér elégtételt, mert neki ezt kötelessége tűrni. Tehát rohadt nagy gyávaság Orbán Viktorral szemtelenkedni, mert mindenki más meg tudná a jog eszközeivel védeni magát, ő is, csak nem akarja. Én azt mondom, hogy ez egy gyülevész had, egy színvonaltalan, agyatlan gyülevész had, amely a trágárságba, a durvaságba, a moslékba való hempergésbe’ éli ki magát, ezzel próbálja magára irányítani a figyelmet.

Gajdics: Az jutott eszembe, amit ettől a Kornis nevezetű írótól hallottunk anno, hogy nekünk nincs is képességünk arra a fajta gyűlöletre, arra a hideg gyűlöletre, amiről te beszélsz. Amikor mi trágárkodunk, akkor telve vagyunk indulattal, és az sokkal inkább hasonlít egy haragvó szeretetre, semmiképpen nem nevezném gyűlöletnek, me’ én soha életemben nem gyűlöltem senkit, őket se. De ők viszont bennünket, ahol érnek.

Szentesi Zöldi: A patkány… az is ember, csak a helyzet az, hogy amikor elkezdjük állatként ábrázolni a másikat, akkor az meglehetősen kockázatos politikailag, hogy finoman fogalmazzak. (…) De a lényeg mégiscsak az lehet, amit Deutsch Tamás EP-képviselő mondott hétvégén, amikor – Magyarkanizsán együtt léptünk fel, Ottó is ott volt – a patkányüggyel szembesítették a kérdezők, akkor azt válaszolta, hogy ha eddig kérdéses volt, hogy hány mandátumot szerez a Fidesz majd május 26-án, akkor lehet, hogy ez az ügy eggyel megnöveli a mandátumok számát. Ennél többet ez a dolog nem ér. Tehát azért neveztem politikai amatőröknek őket, mert ahelyett, hogy valahogy a saját mandátumaik növelésével lennének elfoglalva, hihetetlen ütemérzékkel, a kampány kellős közepén vérig sértik a túloldalt, és garantáltan be fognak csatlakozni olyan tízezrek, akik lehet, hogy el se mentek volna, de a patkányozás miatt elmennek, és lehet, hogy emiatt lesz 14 vagy 15 mandátuma a Fidesznek. Deutsch Tamásnak igaza van.

Gajdics: Amit Bangóné csinált, az pont a dehumanizálás, az pont az, amit emberrel nem szabad elkövetni. 

Huth: Akkor mi a patkányok és csőgörények előtti tiszteletből Bangónét ne nevezzük annak.

Gajdics: Ne. Semmiképpen. És valaki mondta is már itt: semmiképpen ne hasonlítsunk rájuk. Isten mentsen tőle!

Nem hiszem, hogy ez itt fent magyarázatra szorul. Az ő trágárkodó mocskolódó, jobboldali, morálisan fölényes nemgyűlöletük valójában haragvó szeretet. A Fidesz közpénzből finanszírozott kampányrendezvényein, a közpénzből fenntartott propagandafelületeken epét hányó, vagy éppen az állampárt szülcsinapcsiján zabáló újságírók véleménye magánvélemény, ha mondanak is ezt-azt, azért nem vonhatók közjogilag felelősségre. Amit Bangóné csinál, az dehumanizálás, Bangónét nem embernek nevezni bocsánatos bűn. Tanulságos.

És hogy hol van az ötös számú? Gondolom rájöttek, hogy nem ő a legmegfelelőbb reklámarc Bangóné patkányozásának elítéléséhez, mert ha elgurulnak a gyógyszerei, élő adásban rontja el a bulit. Ezennel ezt a témát lezártnak tekintem. Minden, amit erről az egész mocsokról gondolok, az alábbi posztban tökéletesen benne van.