Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Magyarország ura

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A legújabb hír, hogy most már vasutat is épít 750 milliárdért, ami csakis jó szakmai felkészültségének köszönhető. Akárcsak az, hogy árapasztót épít a Tiszára 26 milliárdért vagy komáromi Duna-hidat, szennyvíztisztító telepeket és árvízvédelmi létesítményeket, fedett uszodát Zalaegerszegen, jégcsarnokot Újpesten, Néprajzi Múzeumot és még sok mindent. De kurvára ért a vendéglátáshoz is, mert egy csomó szállodát és kempinget vett, ért a búzakeményítő gyártáshoz, amihez 30 milliárdért gyárat épít, az erőműüzemeltetéshez (Mátrai Erőmű), a banküzlethez (MKB Bank), a befeketéshez (Konzum Befektetési Alapkezelő), a rádiózáshoz (Part FM), a földműveléshez (6500 hektár föld), a borászathoz (8 borászati cég), a sportruházathoz (2Rule), az ingatlanüzlethez (több ingatlanos cég), a hulladékgazdálkodáshoz (Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer), az ásványvíztermeléshez (Vivienvíz Kft.), a szerencsejátékhoz (kaszinók és onlájn fogadás), a hűtés- és klímatechnikához, a tévézéshez (a hajdani Echo TV), a malomiparhoz (Aranka Malom Kft.), a sütőiparhoz (BIO-SÜTI Kft.), az autójavításhoz (Mészáros Autó Javító Kft.) az autókereskedelemhez (Mészáros M1 Autókereskedő Kft.), a futárszolgálathoz (Sprinter), a húsfeldolgozáshoz, a sertéstenyésztéshez, a kútfúráshoz – de talán nem érdemes folytatni az országos szakmajegyzék felsorolását.

És akkor még csak a mészáros és andyvajna melléknevű bizniszekről beszéltünk, a garancsi melléknevűekről nem, és a többi ismeretlen melléknevűről pláne nem. De nem is a melléknevek az érdekesek, hanem a következő: mi lesz akkor, amikor valamelyik melléknév, természetes demográfiai folyamatok következtében, ne adj isten, meghal? Jön az örökösödési herce-hurca? Hogyan kerül a cucc jogtalan tulajdonosához, akinek Nevét-Nem-Lehet-Kimondani? Lesz egy kis lökdösődés a jól felfegyverzett Hercék és Hurcák között? Vagy ennyire nem fajulnak el a dolgok, mert egy páncélszekrényben már készen állnak a végrendeletek, amelyekben néhány átengedett százmilliócska kivételével minden vagyonukat és üzletrészüket Nevét-Nem-Lehet-Kimondanira hagyják? Még azt is, ami gyerekre, feleségre, vőre, menyre van íratva?

Menjünk tovább! Feltételezzük, hogy az öröklés minden bonyodalom nélkül lezajlik. Akkor kiderül, hogy ki Magyarország igazi ura, és ez rém kínos lesz annak, aki eddig titkolta, és azt állította, hogy keresetéből alig tud egy picikét félretenni öreg napjaira. Még bele is bukhatna, ha Magyarországon lenne népharag. De ilyenje nincs az országnak, ha csak ő nem kelti. Maga ellen pedig miért keltené?

Megannyi kérdés, pedig ez még csak a történelem egyik lehetséges farka – ha lehet történelem esetén farokról, mint végződésről beszélni. Mert mi van akkor, ha a történelem úgy végződik, hogy egyik melléknév sem hal meg, hanem Nevét-Nem-Lehet-Kimondani veszti el a hatalmát. Vagy nem veszti el, de meggyöngül. Nem kicsit, nagyon. Akkor a melléknevek majd úgy érzik, hogy már nem függnek senkitől. Ráadásul a család is nyöszteti őket: de apukám (férjuram, bátyuskám, bácsikám, napam) ez az én nevemen van, ne adjuk oda. Úgy vélik, hogy már nem csak félni nem kell, hanem hálásnak lenni sem, és eljött az idő, hogy melléknévből főnévvé váljanak. Más szóval: basznak átadni a cuccot. A jog mellettük áll; próbálja valaki megtámadni a papírokat, ha már nincs se hadserege, se őrzővédője. Persze akkor soha nem tudjuk meg ki volt egy ideig Magyarország igazi ura, és kénytelen lesz követni azt a néhány milliárdocskát, ami már előtte megérkezett valahová. Eszi majd a migráncsok keserű kenyerét, és örül, hogy ennyivel megúszta.

De ezt már csak a fiatalok fogják megérni, az ilyen nyuggerek, mint én, nem.

Andor Mihály 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.