Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Abba kéne hagyni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Forrás: itthon.

Neki kéne ennek egyszer futni, mint ahogy dinka macska kergeti a piros lézert, de nem könnyű. Kéne hozzá egy jól író ember, és kéne hozzá olyan is, aki tudná, hogy mégis mi a lófaszt akarnék én elmesélni. Ráadásul mindezek egy időben, egy helyen, és lehetőleg még mellettem is kellenének. Nem, Dezső úr, maga ne mellettem legyen, hanem inkább előttem, ahonnan majd a mindenkik pofozkodni fognak, nagyonszépenköszönömszépen.

Neki kéne futni annak, hogy mit kéne kezdeni ezzel az egészen reménytelennek tűnő, hasznot legalábbis évek óta nem hozó úgynevezett ellenzéki vergődéssel, amit – jobb híján – blogokban, egyes szerkesztőségekben, kommentszekciókban, vagy éppen a boltban művelünk mi, vagyis azok az emberek, akik szerint ebben az országban rengeteg mindent jobban is lehetne csinálni. Na, ezt mostantól vergődésnek fogom nevezni, és aki rém őszinte önmagával, az még talán pofozkodni sem akar a kifejezés miatt.

Nnna, jogi képviselőm Dezső úr most egy szó nélkül kiment a kertbe. Esik, amúgy. Ez az ember hülye, itt bent nem is esik annyira.

Abba kéne hagyni, emberek.

Talán.

Abba kéne hagyni azt az önbecsapást, hogy a kilencedik évben a mégvadabb tényfeltárás hirtelen csak felnyitja a mostanáig kamillázó emberek szemét. Majd a személyes veszteség és fájdalom talán felnyitja nekik, de más garantáltan nem fogja.

Abba kéne hagyni azt a gondolatsort, miszerint falun mindenki hülye. Igen, vannak hülyék falun, de van Tarlós is a nagyfaluban, úgyhogy tök felesleges mondjuk engem magatokra uszítani, mert ott lesztek kettéharapva, ahol a legvastagabbak vagytok.

Abba kéne hagyni az olyanokat, mint plö Bangóné. Tudjátok, az én szomszédom egy aranylelkű öregember, aki az ő személyes okai miatt most már a maffiára szavaz; és én sokkal hamarabb védeném meg ezt az öregembert, mint Bangónét, hiszen az én hóttrendes szomszédom véletlenül az az öregember, nem pedig egy úgynevezett (és sosem látott, sosem megtapasztalt) politikus.

Abba kéne hagyni az összefogósdit, péel mert mondjuk Bangóné egy bizonyos párt tagja, és annak a pártnak a jelek szerint tökre megfelel a saját keménymagjának a gondozgatása. Ma ezt a dolgot egy ostobán felkínált lehetőség alapján kihegyeztem, de a valóságban sokkal több politikai csoportosulás védi a maga szentjeit, nekik is szólna mindez.

Abba kéne hagyni azt, hogy én jobb-, vagy baloldali vagyok. Tegyél fel nekem tíz, egy-két mondatban megválaszolható kérdést, és azok alapján te be tudsz engem sorolni valahová, de attól én még nem leszek sem jobb-, sem pedig baloldali, mert én mindig én leszek. Olyan én, amilyen én éppen vagyok.
Abba kéne hagyni azt, hogy idióta, faszkalap, karrierista, sosemdógozott politikusok permanens faszságai miatt rágjuk egymást, hogy miattuk dúlunk, harapunk, ölünk, pusztítunk, ésatöbbi dramaturgiai elemek, hosszú tömött sorban. Abba kéne már hagynunk végre azt a baromságot, mely szerint nem vagyunk mi valahol tökegyformák.

De ezt is legfeljebb tízen olvassák majd el, és abból legalább nyolc külföldön él már, messze ettől az agybajtól. Vagyis, semmit nem fogunk abbahagyni, senki nem akarja abbahagyni, és az sem fog számítani még sokáig, ha sehová nem vezet ez az egész.

Hát, akkor most egy időre abbahagyom én. Faszomnak sincs kedve állandóan magyarázkodni, na.

Dezső úr meg talán hazament közben, mindenesetre a kaput én most bezárom.

Mogorva