Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Sportpacal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs köztük kövér, az a halálom … pocakos tábornokok … jól néztek ki nagyon.

Ezt Orbán Viktor adta elő 2012-ben egy dísszemlén. Nem tudta, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja, így mindenki értesülhetett a sportos külsejű katonák iránti vonzalmáról. Már akkor sem volt éppen színizom, azóta meg úgy szétfolyt, mint egy napon felejtett hóember.

Valamennyit enyhít az önismeret tökéletes hiányán az a tény, hogy ő legalább nem tudta, hogy mások is hallják a hülyeségeit. Kizárólag az őt kísérgető katonaembernek szánta a bölcsességeit, annak meg az a dolga, hogy bólogasson bőszen.

Ennél nagyságrendekkel súlyosabb a helyzet akkor, amikor valaki úgy papol az egészséges életmód és a sport fontosságáról, hogy közben tisztában van vele: nem egyetlen ember hallja, hanem még az MTI is megírja. Teszi mindezt úgy, hogy büszkén hirdeti a zsírban és kalóriákban tocsogó ételek iránti olthatatlan szerelmét. Igen, Németh Szilárdról beszélek.

 Németh Szilárd azt mondta: fizikai és mentális jóllét nélkül az ember nem tud eredményesen működni, s nem lehet eredményes a társadalom sem.

 Szólt arról, hogy a katonák a haza biztonságát és az emberek testi épségét is szavatolják. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a katona képéhez egy sportos, egészséges ember képe társul. A sport és a katonai tevékenység kéz a kézben jár; a sport népszerűsítése napjainkban is része a Magyar Honvédség stratégiájának – tette hozzá.
Németh Szilárd külön köszönetet mondott az MH EK egyik orvosának, Sandra Sándornak, aki a konferencia ötletgazdája volt.
    A rendezvény célja, hogy a 81 évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét felelevenítve, a jelenlegi kutatások eredményeinek bemutatásával ráirányítsa a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire az egészség- és biztonságtudatos társadalmi szemléletformálás, valamint a felnövekvő generációk hazafias nevelésének elősegítése érdekében.

 A haza védelme nemzeti ügy, ami képes a legszélesebb társadalmi egységet megteremteni, felette áll a pártpolitikán – hangoztatta.
    Azt mondta: mindig erős ország az, amelyet egészséges, sportos emberek alkotnak. Az erős nemzethez, s az erős Magyar Honvédséghez is elengedhetetlenül fontos a szemlélet, hogy milyen emberek alkotják azt.

(MTI)

Ehhez képest:

Facebook/Németh Szilárd

Ezt két nappal ezelőtt adta elő a HM éttermében a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és büszkén ki is posztolta a Facebookra. Külön felhívnám a figyelmet a mellette látható falidíszre, konkrétan Wittner Mária főállású szabadságharcos díszkiadására. Vissza Szilárdra. Mert ő a nép egyszerű gyermeke, aki arra büszke, hogy kanállal zabálja a pacalt és egy fél kenyeret megeszik mellé, de legalább szemmel látható módon nagy ívben kerüli a testmozgást. A kopaszra borotvált fej – remélem, nem tőlem tudja meg a jóember – nem kölcsönöz sportos külsőt. Azonban jól láthatóvá teszi a tarkón (is) buggyosodó tokát.

Annyira szép az, amikor bármelyik fidesznyik azon nyomban rettenetesen érteni kezd valamihez. Főleg ahhoz a területhez, ahová éppen kinevezték. Ezek a fiúk ilyen univerzális jószágok. Ha Németh Szilárd történetesen a paksi atomerőmű parlamenti államtitkára lenne, akkor ahhoz értene legalább annyira, mint most a honvédelemhez. Lehet, hogy akkor fűtőelemet enne kanállal. Mittudomén.

mindig erős ország az, amelyet egészséges, sportos emberek alkotnak.

Mondja ezt a több sor tokát viselő Németh Szilárd, pacalzabálás közben. A magyar társadalom egészségi állapota botrányos. Aki megengedheti magának – mint a fent nevezett vagy az ő elhájasodott gazdája, de lehetne még sorolni az egészségtelen kinézetű példaképeket hosszasan -, az a rengeteg kajától dagadt. Sokan pedig attól, hogy csak kenyérre, tésztára és krumplira telik, amitől a kilók szépen felszaladnak, de az egyoldalú táplálkozás következtében kialakuló betegségek nem sokat lendítenek az egészséges és sportos irányba.

Ebből tehát az következik, hogy Magyarország nem erős ország, de legalább hazafiságra nevelik a gyerekeket. Holott nyelvoktatás kellene, digitális képzés, kultúra, sportolási lehetőség (a focistadion nem az), megfelelő egészségügy és főleg lehetőség arra, hogy az egészséges élethez szükséges jövedelemhez hozzáférhessen az is, aki nem államtitkár és nem is gázszerelő Felcsúton.

Esküszöm, egyre biztosabb vagyok abban, hogy ebben az országban nem az ellenzék fog kormányt váltani, hanem az elzsírosodott szív, a koleszterintől eldugult erek, a magasvérnyomás betegség és a szívinfarktus.

El ne felejtsem: jó étvágyat, drága államtitkár úr!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.