Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A sorszámok kiosztásánál senki nem kérdezte meg, ki melyik pártra szavazott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dokinál sorbanállós szencségelős sztori

Győr lélekszáma 130.000. Magyar viszonylatban ez egy elég jó város, igaz? Van munka, amíg itt az Audi gyár. Van autópálya. Közel a határ. Aki akar, akár Ausztriába ingázhat dolgozni.

Szóval az ember azt gondolná, érdemes ide költözni. Az is. Egészen addig, amíg nem leszel beteg. Mondjuk, a hosszú hétvége alatt ha kijönnek rajtad csakánkiütések, és megpróbálsz dokit keríteni nulla ismeretséggel. Na ez egy mission impossible! Mivel privát rendelésre is napokat kell várni, gondoltam egyet, és ma vadhajnalban gyorsan elszaladtam az OTI-ba. Megnéztem a neten, hogy 6-kor nyit a rendelőintézet. 5:50-re oda is értem parkolással együtt. Eddig szupi! És láss csodát a nagy magyar jólteljesítésben! Már a 14. várakozó lettem a sorszamkiosztó ablaknál. A 14.! A sorszámokat 7:00 és 7:20 között fogják osztani. Szóval van időm bőven megírni ezt a kis szösszenetet. A rutinos várakozóktól – vajon ők hányra jöttek??? – megtudtam, hogy attól függően, hogy egy vagy két orvos rendel aznap, 7-8 vagy 15 sorszámot fognak kiosztani. Előjegyzés nincs! A többi mehet haza. Én nagyon remélem, hogy ma kettő fog rendelni. Egyik doki se ment a húsvéti hétvégével egybekötve kicsit hosszabb ideig pihenni. Pedig Isten látja lelkemet, igazat szólok, megérdemelnék! Ketten rendelnek egy 130.000-es városban, plusz agglomeráció! Fasza, mi?! 

Közben megtudtam, hogy 3/4 5-re jött az első versenyző. 4:45-re, emberek!!! Csak azért, hogy biztosan bekerüljön aznap bőrgyógyászhoz! Mi van itt? 2019-ben, mikor állítólag jobban élünk, mint még soha. Én itt valamit nagyon nem értek. 

6:31 van. Újabb hírek jöttek. Egy doki lesz! Bassza meg! Most várjak vagy menjek? Végül is 7:20-ig még van egy óra. Várok. Tök jót beszélgetünk a többi szerencsétlennel, és felcsipegetek pár infót, hogy legközelebb már én is rutinos legyek.

6:40 Újabb hírek. Páran kísérővel jőttek. Ha senki nem kér több sorszámot (mert ez is előfordult már), akkor talán bejutok. Vagy talán nem. Beugrott egy biznisz ötlet, lehetnék bérsorbanálló. Minden nap 4:45-től 7:20-ig dolgoznék. Egy nap mondjuk 4 sorszámot vállalnék, darabját egy ezresért… Hát én ezt az ezrest most kifizetném valakinek, csak kerüljek be még ma dokihoz, mert nagyon viszket és mindenhol viszket. Lehet csak az idegességtől, de már az arcomon is érzem… pfff. Még az is lehet, hogy a várakozás alatt összeszedek ezt-azt másoktól…

6:55 Jajj, gyorsan ki kell derítenem, hogy ki után jövök, mert már húsz felett vannak a várakozók! Már csak fél óra az igazságig! Egy idős hölgy elém pofátlankodott. Hiába állok ki magamért, szarik rám! Juhhé! Lehet fülészetre kellene inkább mennie!? 

6:59 Megjött a biztonsági őr. Megpróbál rendet tenni. Van még egy néni, aki bepofátlankodott a sorba. Most fejezzem ki én is a véleményem hangosan és jól érthetően? 

Bakker! Értitek? Bizonsági őrt fizetnek csak azért, hogy rend legyen a bőrgyógyászati sorszámkiosztásnál! Egyértelműen ránk vigyáz, másokkal nem törődik. Azt még nem látom, hogy a sorban egymás elé pofátlankodók között néha-néha kirobbanó viszályt próbálja elsimítani, vagy a sorszámkiosztókat védi. Hogy őszinte lengyek, tőlem lassan meg kell védenie a kiosztókat, mert kezd leesni a cukrom, egyre agresszívebb vagyok… de nem merek elmenni kaját venni, mert a végén még lemaradok valamiről!

7:07 Még semmi. Szóval nem kezdik 7-kor a sorszámok kiosztást. Azt mondjuk nem értem, mi tud történni 7:00 és 7:20 között, ami indokolná a sorszámkiosztás halogatását. Közben megtudtam, hogy lehet időpontot foglalni, bár nem érdemes! Kettővel előttem várakozó hölgy ugyanis június 28-ra kapott. Ma április 23 van, és még múlt héten kérte az időpontot. Az több mint egy hónap! Vagy ez úgy működik, hogy befoglalok mindenhova egy-egy időpontot, aztán ha lesz akkor pont olyan bajom, jöhetek gond nélkül? Nem tudom, ez csak egy teória, most találtam ki… hosszú ez a várakozás.

7:15 A biztonsági őr közli, hogy 10 sorszám van mára. Mindkét „rendes” doki szabin van. Mégis hosszúznak húsvéttal egybekötve. A fene a jó dolgukat! Egy doki fog rendelni. Mondták, hogy ki, és honnan, de a sor végére már nem ér el az infó. Különben is, mit bánom én, ha egy ortopedista jön is, csak valaki nézzen meg! 

7:26 Van sorszámom. Én kaptam a 10.-et. Szuper. A néni nem kapott. Sajnálom őt, de ilyen helyzetben nincs barátság! Később jött, mint én. Ma ő nem kerül be. Holnap jöhet újra. Remek! Most látom, hogy a kézfejemen véresre kapartam egy olyan bigyót. Észre se vettem, hogy matatok vele.

7:40 8-tól van rendelés. Várhatóan. Hát én várok, mást nem tehetek. Miközben várok, van időm szabit kérni a főnökömtől. Mert ugye előre nem tudtam kérni, hisz nem sejtettem, hogy beteg leszek mára.

8:02 Még senki se ment be. Most jött meg a doktornő.

8:12 Behívtak valakit. Nem az első sorszámot. 

Itt ma reggel mindenki valami problémával jött. Itt mindenki sorban állt. Várt. Ha kapott sorszámot, bejutott orvoshoz, ha nem kapott, jöhet majd holnap újra. Győrben 130.000 emberre ma egy bőrgyógyász jutott a 8:00-tól 12:00-ig tartó rendelési időre.

Mindenki fel volt háborodva. Egyformán. Mindenki azt szajkózta, hogy ez így nem mehet tovább. De az okokat senki sem feszegette. Pedig Magyarország kurva jól teljesít. És a keresztény kultúrámat is megvédték. A divat is hasít, akár a kisvasút.

Tudjátok, a sorszámkiosztásnál senki nem kérdezte meg, ki melyik pártra szavazott. Mindenki egyformán szívott. 

A sorban nem állt egy migráns se, nem ők vették el a sorszámokat azok elől, akik ma nem jutottak be. 

És amikor a szencségelések közepette kibukott belőlem, hogy a stadionok meg a határra húzott csibeháló árából meg lehetne fizetni pár orvost, és lehet nem kellene ennyit várni, a tömegből csak hárman bólogattak. A többiek meg csak bámultak rám, ki-ki vérmérsékletének megfelelően, vagy felháborodva, vagy csak bambán. A többség nem értette, miről beszélek. Nem értette vagy nem érdekelte. De ez ellen nincs orvosság.

H. Lívia

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.