Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hatalom csecsén csüngők

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Van a hatalom meg a hatalomnak a csecse. Sok csecse. A sok csecsen sokan lógnak. Amíg… Várjunk csak egy kicsit, de előbb elmesélem a csecsen lógás élményét. Orbán Viktor 1 032 421 forintot adományozott tavaly drága pártjának. Magánügy. Biztosan kapott kölcsön a papától, hogy le ne maradjon Dzsó bácsis kedvességéről, mert neki elfogyott a pénze, illetve mindössze 1 millió 395 ezer forint megtakarítása van. Nagy a család, akiket el kell tartani. Az mégsem lehet, hogy Orbán CSOK-os legyen, még azt mondanák rá, hogy kurva kapzsi Magyarország miniszterelnöke. Pedig dehogy. Ja, a várra nem adnak, az ingyen van a királynak. Mi fizettük a bevonulását. Követendő minta a Fidesz is, tavaly 2 426 316 698 forint bevételük volt. Szabályosan, törvényszerűen ment minden fillérmozgás, ezért aztán évek óta nem is vizsgálódik ottan senki. Hogy ők össze vannak nőve, mint a sziámi ikrek, nem kell csodálkozni: egy a zászló, egy a tábor; egy a jellem, egy a korrupció; egy a törvénytelenség, egy a mindent megúszás; egy a kupac politikai kaka.

Ha már pénzek. Ma Magyarországon többcsatornás rendszer működik. A hatalomnak több köldökzsinór is adatott a pénzszüléshez. Lógnak a szeren, az uniós forrásokon, ebből fizetik a csókosokat, rokonokat, haverokat, ebből kap mindenki, aki megérdemli. Akit Orbán arra méltónak tart. Azok, akik feltétel nélkül kiszolgálják a diktátort. Ezekből a pénzekből lehet annyit elsurrantani, hogy polgármesterek építsenek maguknak belőle házat; hogy a haverok, rokonok elszippantsák a magyar emberek elől a Balatont, az erdőket, a kastélyokat, most már mindent, amit elérnek. Kicsi országból nagy pofával és pofátlansággal épül Orbánland.

Ugyanez a sorsa sok milliárdnyi közpénznek. Jut eszembe, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listájának vezetője csalás miatt büntetőfeljelentést tesz Orbán Viktor ellen a magánnyugdíjpénztári megtakarítások elorozása miatt. Korábban már a szocialista Korózs Lajos is megtette, mert szerinte csalással vették el az emberektől a megtakarításaikat. Következmény? Nincs. Diktatúrában nincs.

3 000 000 000 000, azaz hárombillió forint

Erre is meg a túlárazott közbeszerzésekre is úgy rácsaptak a fidesznyikek, mint tyúk a takonyra: 3-4000 milliárd forint között járhat az az összeg, amelyet feleslegesen fizetett ki a magyar állam. Ezeket a tendereket úgy írják ki, hogy a feltételek alapján csak egyvalaki tudjon részt venni rajtuk, a versenyt pedig tudatosan iktatják ki a rendszerből és csökkent a nyílt, bárki által hozzáférhető közbeszerzési kiírások száma is, főleg azokban az esetekben, amikor az EU pénzét lehetett szórni. Irgalmatlan összegek tűntek el a zsebekben.

Ezt nevezik kontroll nélküli ámokfutásnak. Sok pénzből sok ember gazdagodott meg ebben az orbáni elmebajos társulatban. Az sem érdekli őket, hogy a kormányt folyamatosan bírálják a korrupció miatt. Orbánnak nagy a tét, ha pártja veszít Európában és Magyarországon, akkor felelősségre vonják, akkor nem lesz Polt Péter ölelő keze sem, mert velük ül majd a vádlottak padján. Így legyen.

Orbán Viktornak, a hátizsákos nép fiának, ezek a elsumákolt pénzlopások jelentik a szabadságot – mármint a miénket. Hiszen ő a nemzet nevében, a nemzetért dolgozik rothadásig. Közös akaratból gyarapodjunk! Álságos, hazug duma egy olyan miniszterelnöktől, aki egy isteni műnek vallja magát, aki élet és halál ura. És ezen a hatalmi csecsen lógnak azok, akik letérdelnek nagysága előtt, vagy inkább a pénz előtt. Egy őrült azokkal szereti körbevenni magát, akik szintén megőrültek már. Együtt érzik magukat biztonságban. A fő csecsen lógók:

az ámokfutó, önzseniális Matolcsy György;

a luxus baromságait tanácsoló Hegedűs Zsuzsa;

a mindenre kurva éhes Lázár János;

az Orbánba szerelmetes Szijjártó Péter;

a magyarok fő megcsapolója, Rogán Antal;

a nemzet milliárdos agya, Mészáros Lőrinc,

a nem-találok-jelzőket rá Semjén Zsolt;

a kiégett szürkeállományú vej, Tiborcz István;

a bányajáradékos apu, Orbán Győző;

az ellenzéket megdurrantó Kövér László;

az édesanyám, de jó asszony Kósa Lajos…

…nem elég a felület rájuk, a hatalomba befészkelődő haszonlesőkre.

Falaznak a diktátornak, mert ez az érdekük. A sok csecsen addig lógnak, amíg folyik azokból a közpénz. Amíg el nem apadnak az uniós etetőgépek, mert ha igen, akkor talán rájövünk, ez a csecs aszott, ez az ország pedig gazdaságilag halott. Akkor majd lehet nagy nemzeti öntudattal keresztény Túró Rudival hajrázni magunkért. Csecsen innen és csecsen túl – szopni.

Ezzel szemben.

Számlák kifizetése időben, otthona melegen tartása, váratlanul felmerülő kiadások fedezése, hús, hal vagy vegetáriánus megfelelőjük rendszeres fogyasztása, évente egy egyhetes nyaralás, nem az otthonában, televízió, mosógép, autó, telefon, egyszerre két pár cipő, hetente egy kevés pénzre nem létszükségleti kiadásokra, rendszeres kikapcsolódásra, havonta egyszer egy étel vagy ital elfogyasztása barátokkal, családdal, illetve internet-hozzáférésre. Ezek a tételek a magyarok 31,9 százaléka számára bizonyultak elérhetetlennek. (Eurostat)

Magyarország, 2019.

Az önök véleménye.

A művészet már csak olyan, hogy az idő és a közönség kényes gusztusa dönti el, mi jó és mi nem az. A hatalom hiába fényezi a silányságot, az attól még eltűnik a süllyesztőben. Csak azokért a nem létrejövő remekművekért, korszakos előadásokért kár, amelyektől elveszik a lehetőséget 🙁 (Madárlátta)

Amikor megláttam Orbán unokájának fotóját, pont arra gondoltam amit Bálint írt. Szegény kislány, mindent ráagattak, mint egy itléstelenül feldiszített karácsonyfára. Biztos milliós érték volt rajta kár, hogy a pénz mellé nem loptak egy kis jóizlést is. (N. Csabáné)

Az az 1 milliós adakozás felhívás táncra. Nosza mindenki nyúljon mèlyen a zsebèbe ès segítse meg az elnyomott fideszt. A többi pártot szarrá büntettèk, meg a kèpviselőiket is, de a fidesznek kell az adomány. Nem hoz mèg eleget a konyhára a mèszáros birodalom. (Dupla)

Az a baj, hogy a belső sötétséget kiszűrő mechanizmus nem működik a Glamournál (sem). :S (glorianna)

Nekünk csak az Operaházban van szükségünk afrikai eredetűekre, de ott aztán sokra ám! Akkora álszent, hazug ügyködés az egész migránsozás, évek óta, hogy csak azzal magyarázható – ma már senki sem szégyelli magát, semmiért, amit le kell írni vagy ki kell mondani a seggnyalás érdekében. (Anna)

Akkor ne hallgassuk Michael Jacksont, Aretha Franklint, stb, ne nézzunk Morgan Freemant és semmi olyan filmet, amiben fekete bőrű szinész szerepel, nem akarok rengeteget felsorolni, ne menjunk operába, mert ott nyiltan vállalva tobb afroamerikai származású énekes van, sőt ha veszélyben az életunk, akkor ne hagyjuk megmenteni, ha nem fehér bőrű az orvos. Na szép magyar mentalítás. (Transzporter)

Minden elismerésem azért, hogy Bokros Lajos megpróbálta. EGY párt – semmilyen – nem tudja leváltani a Fideszt. Ehhez mindenki kell, aki úgy gondolja, hogy felülemelkedik a saját érdekein, és az országot szeretné visszaszerezni a rabló banda markából. „Egyedül nem megy…” (Hofi, és elődei, persze) (Anna)

nem sok vizet zavart ez a „mozgalom” (Attila)

Ma Magyarországon leginkább azokból van hiány, akik valóban képesek felülemelkedni a saját érdekeiken. Mindazok, akik a nap 24 órájában érzik, élik a hátrányát a rendszernek, segítség nélkül képtelenek a víz fölé kerülni és végre egymásért is tenni valamit, hiszen elvesznek a napi fennmaradásért való harcban. Azok pedig, akik megtehetnék, mert pl. nem a havi menza, villanyszámla befizetése múlik azon, ki mernek-e állni az igazságtalanságok, jogtalanságok ellen, na azok meg éppen nem érzik érdeküknek, hogy változtassanak. (Lustamacs)

Autoriter rendszerek elég jól működnek kicsiben. Menne ez egy teljesen más polgármesterrel.is? Kétlem. Majd ha pont csak a gyereke lesz jó utódnak… Ott kezdődik a „buli”. Nem lehet valami ellen dolgozva jót csinálni. Ha megszűnik, ami ellen küzdünk ( kapitalizmus pl.), akkor hogyan tovább :)? (Attila)

aranybogaram! 66 éve a kapitalizmus ellen küzd az engem is kordában tartó hatalom! ha egyszer legyőzi akkor lesz vége az életünknek! (Bertalan)

Így írtunk mi.

Könnybe lábadt szemű rajongás

A Glamour és a rasszizmus

Kavicsok

A sorszámok kiosztásánál senki nem kérdezte meg, ki melyik pártra szavazott

Nem működünk együtt szélsőségesekkel. Nem a francot

Itt a vége

Nem

Így is lehetne

Az uccaseprő

Az éhezők viadala

A Soros-tükör

A nap kommentje:

Bokros Lajosé minden respektem. Ebben a helyzetben nem vállalta a biodíszlet szerepét. De mi lenne, ha az összes ellenzéki párt így döntene? Újra olyan egypárt rendszer, mint volt, csak még sokkal rosszabb? (anima)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.