Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt mondták a szakértők, ennél tovább már nem lehet süllyedni. Mimagyaremberek megmutatjuk: lehet!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Zsákutca

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Nagyszerű élete van ott künn kendnek, mert nincs itt benn. Mert ez előny kendnek. Hatalmas. Biztos tetszett értesülni róla, hogy zsákutca lett a pesti Alkotmány. Helyette van az alaptörvény. Ez egyirányú. Asztala van, és népsajtolásra használják. Az apja a Vonatonszülő Szőrmók, akinek a magányos felesége itthon a bírákkal cicázik, ezért az ajped méhében hordatta ki Brüsszelbe és vissza a torzszülött Alaptörvény Gránitkát. Vagy ilyesmi. Tudja hogy van ez? Beszélnek az emberek mindenfélét. Aztán ki tudja mi, ’s hogyan?

A tény. Gödör is lesz a zsákutcában, pedig azt mondták a szakértők, ennél tovább már nem lehet süllyedni. Mimagyaremberek megmutatjuk: lehet! Mert mindig variálnak a migránsok, de mi résen vagyunk. Pontosabban a résen mi vagyunk a bástya! De az még hagyján is, hogy gödör a zsákutcában! Hanem nem is gödör, mert fejlődik! Százméteres lövészárok. Pillanatnyilag. Mert mi tudjuk, hogy az igazándiból rakétasiló, ahonnan a múltelfogó rakétákat eregetjük.

(Egyébként aggódtunk, mert az egyik mutáns futballista trónörökös önjelölt most lovagolt ki Szerbiába vizitálni, és mivel a történelem nem pontosan ismétli önmagát, nem is Ferdinándnak hívják. A Princip meg lakodalmas zenét nyom, nem a pisztoly ravaszát, mert hülye lenne 20 évet ülni egy hisztis csicska miatt. A Teleki meg egy tér a nyóckerben, ami arról volt híres abban a nagyon minta jogállamban, hogy ott volt az emberpiac, ahol a kubikosokat árulták Trianon után.)

Itt most egy kicsit ejtőzni kell a gondolatmenetnek, ha nem veszi kend rossz néven, mert nekem magyaráz mindenki (néha úgy tűnik, ész nélkül), meg oktat, sőt kioktat, de azért a saját eszem után (vagy esetleg–ből?) igen, az eszemből kifolyólag kicsit zavaros ez az alkotmány-zsákutca-lövészárok-Trianon-Notre-Dame sztori párhuzam, amiről pöntyögnek. Mert ami összeáll ebből, az eléggé kócos önmagában is, egyébként meg szétzilál.

Mindenki mást mond, hogy a micsoda hogyan is volt. A Wikipédiát nem nézik, csak lökik a süket dumát. Bár a nagyi szerint (aki fejből nem csak az évszámokat vágja, meg a hónapot, napot, hanem azt is, hogy hány órakor, meg a nagyember nagyanyját oltották-e és mikor tífusz ellen), szóval a nagyi szerint itten mostan ipari méreteket öltött a múlthamisítás. Ami rendbe is lenne szerinte. Mert szakszerűen a nagy hazugságot sok hitelesnek látszó kis hazugsággal lehet bizonyítani. Figyelje. Úgy mondják, hogy tört elem, a történelem helyett, mert kinyelik az „én”-t, belőle, mondván nem én voltam! Ott a gond, hogy nem készültek fel a feladatra a pubikák. A szakszerű és hiteles hamisítás nagy felkészültséget igényel. No meg az adagolás! A „harcos” nagy előd megmondta:

„Minden propagandának népinek kell lennie, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítania..”  (Hitler: Mein Kampf)

Az igaz, hogy korlátlanul gyártják itten a legkorlátozottabb népet, de ez kevés, ha a beállítók helyből még korlátozottabbak. Tudományos szocializmusból államvizsgáztak, tehát tudják, hogy a „vallás a nép ópiuma”, vagyis az Árpi bácsi által szippantott drága anyagok helyett a vallással tökéletesen kizsákmányolható, és engedelmes bennszülött alattvaló gyártható viszonylag alacsony önköltséggel. A káros mellékhatás a második- illetve harmadik generációknál jelentkezik metamorfózis formájában. (Gondolom, ezt a szót kend se érti, nem csak én, de a Peti bácsi az nagyon. Úgy magyarázta, hogy a Kun Béla az kommunista volt, vagyis zsidó, de az unokája most antikommunista, tehát magyar, de mivel az unoka magyar, a Kun Béla se volt zsidó, a zsidó Netanjáhú pedig fasiszta, de mi nem vagyunk antiszemiták, tehát cimbi. Ha valamit nem ért meg ebből, akkor kend még nem érett meg a hazajövetelre.)

És itt a bibi! Mert mink itten mostan nagy hirtelen olyan zsákutcában vagyunk, aminek mind a két végét bevarrták. Ész nélkül lövöldöznek a pártkatonák belőle kifelé mindenre, ami mozog. És ez baljós előjel.

A Princip tüzet nyitott; lőttünk és ettől nekünk lőttek, Lubbe felgyújtotta a Reichstagot, lőttünk, és nekünk megint lőttek. Most a Notre – Dame égett le, de még nem tisztázott ki, kire lő, ezért ezek mindenkire, de néhányra vaktölténnyel.

Úgyhogy kend ne mozduljon. Sehova a jó helyről!

Bütyökfalva, 2019. április 20.

Mirtill

P.S.: Piros tojásról ne is álmodjon. A színe miatt nem aktuális. Pedig még az árát is lejjebb vitték, csak az anyuék fizetését nem igazították még hozzá. Most olcsóbban nem veszünk tojást. Az udvarunkon szédelgő néhány tyúk meg ritkán tojik. Urizálnak. Udvari népség. Tollasodnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.