Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor súlya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a Városháza dísztermében tartott európai parlamenti választási kampányrendezvényen.

Ez, amit a kormány képvisel, már a kellő súlyt és kellő komolyságot jelenti? Azt hittem, a cél az, hogy valamiféle viccként tekintsenek az országgra tőlünk nyugatabbra, ugyanis az eredmény ez. Diktatúrák és kétes szituációban lévő országok vezetőin kívül alig van olyan állam vagy kormányfő ma a világon, aki szívesen mutatkozna Orbán Viktorral. Ennek oka pedig nem a mi felcsúti zsenink hihetetlen országvezetésében rejlik, hanem abban, hogy már a tőlünk keletre eső országok nagy többségének is kínos Magyarország miniszterelnökével mutatkozni. Brüsszelben nevetség tárgyává tették több alkalommal is, amit – valljuk be – bőven ki is érdemelt.

Az Orbán-kormányról minden eszébe jutna az embernek, csak az nem, hogy egy komoly szereplő lenne a nyugati államok vezetőinek szemében. Ha ugyanis ez másképp lenne, akkor mégis mivel magyarázható az a tény, hogy komoly nyugati vezetők szinte soha nem érkeznek Magyarországra? A francia, a spanyol vagy az amerikai elnök nem vív meg azért, hogy ki érkezzen elsőként az orbáni illiberalizmus fellegvárába. Továbbá, ha olyan komoly és nagy súllyal rendelkező pártszövetség a Fidesz-KDNP, mégis miért függesztették fel tagságukat a Néppártban? Azt a valósághajlítást nagyon gyorsan felejtsük el, hogy Orbán Viktor kérésére történt mindez és nem csupán előre próbáltak menekülni, egy kilátástalan helyzetből. A Fidesz tagságát a Néppárt felfüggesztette. Pont.

Tehát azok után hogy Brüsszelben nevetség tárgya Orbán és kormánya, valamint nyugati demokráciák egyikének vezetője sem érkezik Magyarországra, mégis mire kellene olyan nagyon büszkének lennünk? Milyen célokat ért el az ország vezetése? Szijjártó Péter szintén csak egy szánandó figura, nem csak idehaza, de külföldön is. A világtörténelemben nincs még egy olyan futsal játékosból külügyminiszterré váló politikus, aki annyiszor kérette volna be külföldi országok diplomatáit, mint Szijjártó. Ez pedig nem az erő jele, hanem a gyengeségé. Az az ország ugyanis, amelynek külképviselete képtelen diplomáciai szinten – a közvélemény kihagyásával – megbeszélni a nézeteltéréseit, egy gyenge állam képét rajzolja fel.

Noha Orbán Viktor és párttársai valóban hiszik azt, hogy a Kubatov-lista megújítására is gond nélkül használható Nemzeti Konzultációs ívek felhatalmazást adtak számukra egy egész ország képviseletére, azonban nem is tévedhetnének nagyobbat. Az a pár százezer, talán 1 millió – noha ezt bizonyítani soha nem bizonyította a kormány – aláírás még nem jelent semmit egy olyan országban, amelyet közel 10 millióan laknak. Noha a Fidesz-KDNP papíron kétharmaddal rendelkezik, azonban ennek egyik oka az általuk átírt választási törvény, amely úgy adott többséget a kezükbe, hogy soha, egyetlen percig sem birtokolták a többség támogatását.

Mindez persze teljes mértékben hidegen hagyja mind Orbán Viktort, mind pedig pártkatonáit, akik parancsot teljesítve beszélnek úgy a magyarokról, mintha azok csoportját csak is Fidesz szavazók tennék ki. A nemzeti egyenlő lett a fidesszel, mindenki más pedig hazaárulóvá vált. Az ellenzék és az őket támogatók csoportja migránssimogató, Soros György által pénzelt csürhe, aki arra sem méltó, hogy a kokárdát kitűzhesse március 15-én. Azt ugyanis csakis nemzeti keresztények tűzhetik ki, akik nem mások, mint a Fidesz szavazói. A cikk végén pedig egy rövid kis bejátszással mutatnám be, mekkora súlya is van Orbán Viktornak külföldön: