Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hány évtized kell majd vajon ahhoz…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gratulálok – sikerült a gyűlöletkeltő, uszító és félrevezető politikának megérlelnie a következő rohadt gyümölcsét, amely, leesve a fáról, úgy fejbe vágott, hogy azóta sem tértem magamhoz.

A párizsi katedrálisban keletkezett tűz okairól még senki nem tudott semmit, de számos magyar már elégedetten dörzsölgette a kezét, mondván: ezt akartátok, mocskos libsi bevándorláspártiak? Tutira valami rohadék migráns van a dolog mögött! Miközben a francia fővárost, országot és népet elárasztották az együttérzést és szolidaritást kifejező üzenetek, a rohadt naranccsal jóllakott magyarok egy része majdnem kárörvendezett a rettenetes pusztítás láttán. Megérdemlik a szemét nyugati demokráciák, hogy móresre tanítsák őket!

Miközben magánszemélyek, szervezetek, városok és ki tudja, kik még, egymás után jelentették be, milyen pénzösszegeket ajánlanak fel az újjáépítésre, az anyagi és szellemi élet pöcegödrében tanyázó magyarok egy része azt harsogta, szeretettől eltorzult arccal, hogy támadják a keresztényeket. Már megint, mert „azok a szemetek” megmondták, hogy ezt fogják tenni. Nem tudom, melyik rombolás a nagyobb. Az-e, amit a tűz okozott a Notre Dame-ban, vagy az az értelmi és humanitárius, zéró alatti szint, ahova a magyar társadalom egy részét süllyesztette a lassan egy évtizedes agymosás.  A másokkal való együttélés képességének teljes hiánya, a mások bajának semmibevétele vagy lenézése, a szinte állatias hozzáállás a világ nagy részének sorsához – ezek a gerezdek csak egy része a rohadt gyümölcsnek.

A többivel is naponta találkozunk – a jogállamiság normáinak semmibevételével, a lopásokkal, a visszaélésekkel, a végtelen hozzá nem értéssel és az ebből fakadó cinizmussal. A mindennapok megszokott, bár sok mindenki számára elfogadhatatlan szeletkéi mai életünknek, amelyeket nagy falatokban igyekeznek lenyomni  a torkunkon. Talán egy évtized is kevés, hogy a párizsi katedrális újjáépülhessen. Hány évtized kell majd vajon ahhoz, hogy a kiégett, agyilag leamortizált magyarok – tisztelet a kivételnek, akinek nem inge, ne vegye magára – újra homo sapiens módjára kezdjenek el létezni?

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.