Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bevándorlóként élni a faluban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Jó napot kívánok, Gizella! Hallottam, a faluban nagyon örülnek a CSOK-nak.

– Jó napot, riporter úr! Hát ki az a hülye fiatalasszony, aki nem fogadja szívesen a csókot? Az én uram gyakran csókolgat, szeretjük egymást.

– Drága Gizella! Én most konkrétan a Családi Otthonteremtési Kedvezményre gondoltam. Tudja, amivel a kormány kedveskedik maguknak, a falvakban élőknek.

– Ja, hallottam róla, de tessék ide figyelni, csessze meg az Orbán a nagy gondoskodását. Mi szegények vagyunk, azok is maradunk, majd a szomszédban a Ritáék, azok igen, azok hajbókolhatnak a Vezérnek. Van ott most is lé, nem élnek rosszul, de hiszen ezeket segíti a kormány.

– Ugyan, Gizella, lehet szép házuk, kapnak rá pénz.

– Van nekünk kicsike házunk, még a papáé volt, ráférne egy kis korszerűsítés, kéne egy nagy fürdőszoba is. Nem megyünk semmire, az uram dolgozik csak, mindennap hajnalban kel, utazik hatvan kilométert, aztán este ér haza. Mondanám neki, hogy egy kicsit kapja össze magát itthon is: csak tudja, riporter úr, nincs miből összekapni magunkat, egy fizetés az semmi két gyerekkel. Eszünk, a gyerekeknek megveszem, ami az iskolába kell. Van egy kis kertünk, én ott kaparászok, aztán, ha lesz belőle valami, lesz, de tavaly sem volt, gondolhatja, se répánk, se uborkánk, csak a kelkáposzta nőtt, mint a bolondgomba. Ej, nagyon nehéz élet ez!

– Na látja, két gyerekre már kapnának 2,6 millió forintot. Figyeljen ide, Gizella, súgok valamit: tessék még szülni egy, kettő, három, négy kisbabát, aztán milliomosok lesznek.

– Menjen már, riporter úr, ezért kár volt ide jönnie, hogy felidegesítsen. Szerencséje, hogy nincs itthon az uram, mert már készítené is a kanna forró vizet. A múltkor jöttek fehér ingesek, hogy írjunk alá valami ajánlólapot. Fideszesek voltak. Jaj, riporter úr, maga még ilyent nem látott, az uram úgy eligazította őket a forró vizes ajánlatával, hogy ezek eltűntek, mint Magyarországon a szegények. Tudja, nálunk a nyulak szülnek kisnyulakat, ha kell, ha nem, nem győzzük őket elajándékozni, már az egész faluban a mi nyulainkat eszik. Már, aki szereti. Kér egyet, riporter úr?

– Jó, de akkor, lenne szép fürdőszobájuk, ha megkapnák három gyerekre a tízmilliót.

– Mennyit? Annyi pénz nincs is, aztán meg a mi a rossebből fizetnénk vissza? Tudja, uram, ha nekem pénzem lenne, úgy kotornánk el innen, mint a gőzgép. Lassan, de biztosan.

– Gyönyörű vidék ez, Gizella.

– Gyönyörű és halott, egyre többen mennek a városba, arról meg már nem szólok, hogy a fiatalok húznak el külföldre. Itt nincs munka, nem akarnak úgy élni, mint az uram. Bevándorlóként, már bocsánat. Reggel el-, este hazavándorol, hogy tudjunk élni valamennyire. Én meg mit csináljak? Egyetlen maszek kertész van itt, hát nem rám vár. Egy héten egyszer rendel az orvos, nem is gyerekorvos, hanem felnőtt. A gyerekek is a városba mennek iskolába, ne tudja meg riporter úr, mennyit nyúznak bennünket, hogy költözzünk  már innen el. Ettől a csokjuktól itt nem változik meg semmi. Még az a nagy szerencsém, hogy a boltos mindig elviszi a gyerekeket a városba, az egyik angolt tanul, a másik dzsúdózik. Nem kívánom én ingyen ezt, riporter úr, cserébe segítek neki a háztájiban.

– Várjon Gizella, megmondom mit mond az Orbán meg a Novák meg a Kásler.

„A falusi CSOK célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel, a tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele.”

– Tetszik érteni Gizella?

– B*ssza meg, riporter úr, már ne haragudjon, de mi az, hogy becsületes meg tisztességes szándékú. Hát kik vagyunk mi, hogy ilyen ordenáré módon megkülönböztessen bennünket ez a burzsuj, büdös banda? Figyeljen ide, itt a második utcában csak romák élnek, ha rájuk gondolt a kormány, még egyszer b*ssza meg. Olyan szegények, mint a templom egere, de becsületesek, a gyerekek járnak iskolába, a férfiak a városba alkalmi munkára. Mit mond? Mit isznak el? Miért, az arannyal kitömött úri betyárok kecsketejet vedelnek a nagy luxusukban? Tudja, szarnak ezek ránk, ledobnak ide nekünk egy darab madzagot, az egyik fele ragad a sok úri mocsoktól, a másik felét pedig rágjuk, hátha megtelik a bendőnk. Mit képzelnek ezek, itt mindenki rohadt szemét alak, ha szegény, ha roma? Hagyjon már békén, riporter úr, menjen. Hazafelé nézzen be a szomszéd faluba, keresse meg az ötgyerekes, igen tisztességes Máriékat, és ha még van ideje, ugorjon le a halas tóhoz: az a fideszes polgármesteré, kapta valami euróból. Ne szégyellje megkérdezni azt sem tőle, hogy hányszor zavarta el a Mári éhenkórász, csóró gyerekeit a tó partjáról. Csak úgy, ezek még látni sem bírják a magunk féléket. Még hogy segíteni? Maga benyalja mindezt, riporter úr? Menjen az Orbán csokos Isten útjára. Viszontlátásra!

Képzelt riportot olvastak egy kis faluból. Szóljanak, ha ilyen Magyarországon nincs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.