Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Magyar virtus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drágakishülyeszíveim…

Nyikkanást ne halljak, Dezső urat most tettem le aludni. Oké, oké, nem tettem, hanem esett ő magától is. A Széles elvtárs által ki nem kapcsolt gravitáció rántotta őt a szőnyegre, tisztelt Bíróság… Detélleg. Nálam az előbb még legalábbis tutira nem volt kikapcsolva, mert Piciri szökdécselése miatt egy fél tányér, itt-ott ropogtatnivalóan porcogós kolozsvári szalonna landolt a szőnyegen a sózott vöröshagymával együtt. (Mellesleg Picirit egyszer szétvágom, kezdésnek mondjuk nyolcfelé.)

Drágkishülyeszíveim! Utálni fogtok engem ezért a posztért (is), de ez már csak ilyen hálátlan élet ebben a vad és kegyetlen Világban. Én már belejöttem, ti pedig majd belejöttök szépen, ahogy csillag megy az égen, ésatöbbi remekül idézhető többsorosok.

A májusi EP-választás már elesett (majd rádöbbentek), koncentráljunk most az őszi önkormányzati választásra. Mondom is, ti pedig – idővel – talán belátjátok.

A mi úgynevezett miniszterelnökünk egy kényszeresen mozgó, szájnyalogató, önhitt elmekórtani eset, és milyen szerencse, hogy Dezső úr ezt a részt is át tudja aludni, neki csak holnap kezd majd el fájni a feje, ámde ugyanakkor annál keményebben.
Az úgynevezett Kormányunk leginkább agyhalott dilettánsokból áll.
Az úgynevezett szakértőik, megmondóembereik, láncos kutyáik és csahosaik, lényegében mind olyan szintű elmekórtani esetek, hogy én arra már csak kéthetente találok szavakat, de azon szavak is mind keresetlenek, úgyhogy talán nem is fogalmaznám betűkké a konzekvenciákat. Megteszik azt mások, sokfelé.

Drágakishülyeszíveim, néhány nap alatt elbukott Budapest ősze, kiskezüketcsókolom.

Megint lehetne azt mondani, hogy a vidék ottdögöjjönmeg, de megint nem lenne ez igazságos: ősszel a Vidék nem Budapestre fog szavazni. Van nekünk elég bajunk a vízfejek nélkül is, na. De azért odafigyelünk. Ti, ott…? Cccö. Elkeserítően kevesen.
Néhány nap kellett csak. Néhány kibaszott nap kellett csak ahhoz, hogy kismillió törésvonalat mutasson fel a NER mindent átható ökörségét ellenző néptömeg: ezek szerint nem fáj még eléggé, nem dühít még eléggé, és nem hat még eléggé. Hát, akkor szokjuk azt a fílinget, amit a nyitókép okoz. Igen, szokjuk még. Van idő. Pár százezren csalódottan halnak meg közben, de attól még van idő. Azt a tudósok olyan végtelen-izére találták fel, vagyhogyvanez.

Ez az ország egyszerűen hülye. Hülye, mert semmit nem felejt, és semmiből nem tanul. És én most nem fogok nevükön nevezni pártokat, embereket, megteszi azt helyettem sok száz portál minden egyes nap; én csak annyit mondok, hogy ez az ország egyszerűen hülye volt, és az is maradt mostanáig, illetve hát a jelek szerint megszakítás nélkül tovább is űzi ezt a néhányaknak remekül jövedelmező ipart. Lehet hereverézni a kellemesen langyosban, tudod… És akkor rá kéne szólni erre az országra?!? Szóljon rá a lófasz, gyerekek. Majd jön A Nagy Lefolyó, és szépen lemegyünk rajta. Igen, az agyhalottak is le fognak menni a lefolyón. Annyi, hogy ők hangosabbak lesznek közben, mert nem akarják érteni.

Nesztek. Lehet röhögni, lehet felülemelkedni, meg mindent lehet, amit eddig is. Ahogy én itt elnézem a dógok állását, itt már mindent lehet, csak legyen hozzá A Rendszerbe huzalozott ismerősöd. Intelligens, felnőtt ember módjára kiegyezni egy rém egyszerű cél érdekében, azt valahogy nem lehet; de akkor ott szarunk bele mindannyian (mi, maradékok), csak jelzem.
Mi itt a Semmiben legalább már felkészültünk arra, hogy milyen is a Semmi. Mindenki más pedig, majd belejön. Vagy: nem.

Milyen szépen, ívesen lehányta a szőnyegemet, Dezső úr… Semmi baj. Ma valahogy gonosz napom volt, de maga csak pihengessen, mondjuk interjút inkább A Nagy Fehér Mikrofonnak adott volna, de tényleg semmi baj, néhanapján én sem jutok el odáig. Igen, az inger, igen… Az néha el tud kapni engem is. Képzelje, még olvasgatás közben is. És akkor még a Világ hírei is… Naugye.

Mogorva

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.