Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kérdés nem az, hogy miből, a kérdés az, hogy vajon még meddig?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor utazásait, beleértve a szállását, mindent, amikor úgy alakul – bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott -, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki tehát a … soha nem utazott vendégként.

Ezek Csányi Sándor OTP-vezér és MLSZ-elnök szavai, aki az RTL Klub híradójának válaszolt a neki feltett kérdésekre. Ez a válasz azonban már csak azért is sántít, mivel Orbán Viktornak, – hivatalosan legalábbis – nincsen vagyona, sőt. Legutóbbi adóbevallása szerint 1 395 000 forintnyi banki megtakarítással rendelkezett, miközben feleségével közösen 3 500 000 forint tartozásuk van. Ha lehetne hinni a politikusok adóbevallásainak, akkor ez tökéletesen kizárná annak még a lehetőségét is, hogy Orbán Viktor bárhova is el tudott volna repülni egy több milliárd forintos magángéppel úgy, hogy annak személyére eső költségeit, plusz a külföldi szállást is ő fizesse ki. Tehát vagy Csányi Sándor, vagy pedig Orbán Viktor hazudik. Más lehetőség nincs. Az pláne nem fordulhat elő, hogy mindketten igazat beszéljenek.

A helyzet az úgy fest, hogy 1990 óta vagyok parlamenti képviselő, sose voltam vagyonos ember, most sem vagyok, nem is leszek. (Orbán Viktor)

A miniszterek elnökének elmondása szerint ugyan az elmúlt 30 évben mindig magángéppel repült különböző országok sporteseményeire és rendezvényeire, mégsem rendelkezett soha komolyabb vagyon felett. A kérdés tehát már csak az, hogy akkor mégis hogy a jó büdös életben engedhette meg magának azt, hogy egy több milliós utat zsebből kifizessen? Esetleg Ráhel vagy Tiborcz fizette ki ezeket az utakat? Talán a jó édes apukája? Ha ez még így is lett volna, az ő pénzük mégis miből keletkezett? Tiborczról persze már tudjuk, hiszen az OLAF vizsgálatából kiderült, hogy több milliárd forint EU-s pénzt csalt el úgy, hogy Orbán Viktor jóbarátja Polt Péter vélhetően még az ügy aktáiba sem tekintett bele, mielőtt bűncselekmény hiányában lezárta volna a soha el nem kezdett nyomozást.

Az talán még a kevésbé vak – már ha létezik ilyen – fideszes rajongók számára is nyílt titok, hogy Orbán Viktor milliárdos. Noha nem hivatalosan, hiszen pénzét Mészáros Lőrincre iratta, mégis milliárdok felett rendelkezik. Hogy ez a valóságban vajon pontosan mennyi is lehet, talán csak egy bukását követő vagyonosodási vizsgálatból fog kiderülni, amelynek eredményét – több millió magyar reményei szerint – már egy börtöncellában fogja kivárni. Addig azonban, ameddig a Fidesz és az általuk kézivezérelt káderek vannak hatalmon, ne is reménykedjünk abban, hogy akár meg is saccolhatjuk Orbán valós vagyonát. A zsírosbödön környékén tenyésző gerinctelen humanoidok ugyanis egészen addig védik a hatalmat, ameddig abból nekik előnyük származik. Márpedig jelen állás szerint mind a mai napig előnyük származik ebből.

Úgy tűnik, a rendszer fenntartásához szükség források egyelőre kiapadhatatlanok. A magyar adófizetők pénze mellé ugyanis további eurómilliárdok érkeznek, amelyekből pár év leforgása alatt egy teljes maffiabirodalmat épített ki a hatalom. Orbán Viktor pedig Pablo Escobarhoz hasonlóan repkedi körbe a fél világot magángépeken. Szinte mindenki pontosan tisztában van azzal – noha ezt törvényileg nem bizonyította eddig senki -, hogy az ehhez szükséges forrásokat törvénytelenül szerezte meg, mégis kénytelenek vagyunk ezt bámulni immár közel egy évtizede.

Nem az a kérdés tehát, hogy Orbán Viktor mégis hogyan engedhetett meg magának több tucat luxus magángépes utazást, hanem az, hogy vajon még meddig teheti ezt meg?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.