Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Azt üzente, elfogyott az ország pénze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A „szüjjémá” után most jön a „fizessémá”. Normális esetben egy államkötvény valóban jó befektetés lehet. De mint tudjuk, kishazánkban vajmi kevés dolog normális. Egy biztos: én ezekre 5 forintot se bíznék. De most itt a nagy lehetőség! Hajrá fideszesek! Lehet államkötvényt vásárolni! Ja, nincs miből? Upsz! De hát azt mondták az imádott vezetőitek, hogy mindenkinek van legalább 10 millió megtakarítása… Szóval, elő a cihából azt a lóvét!

Orbán Viktor azt üzente, elfogyott az ország pénze!

Mondjuk nem látom, nem hallom azt sem, hogy a derék vezetők sorban állnának az állampapírokért. Ők inkább külföldi bankokban tartják a kis megtakarításaikat. Vajon miért?

Tán csak nem az fordul meg a huncut kis buksijukban, hogy az állampolgárok által befizetett pénzeket is elnyelik, mint kacsa a nokedlit? (Ha mán az Unió nem perkál többet!) Ááá, ez nem fordulhat elő! Ilyen becsületes, mindig az ország és a nép érdekét néző (Orbán, Semjén, Rogán, Lázár, Szíjjártó, Matolcsy, Polt… Van-e ember e hazában, aki e nevek hallatán ne omlana össze a gyönyörűségtől, és ne adná oda az utolsó fillérjét is e derék, bátor ifjaknak?!), önzetlen, nagy tudással bíró (Kásler, Németh, Kósa, Gulyás, Rétvári, Novák /s a sort még hosszan folytathatnám/, akiknek lángelméje bevilágítja egész Európa sötét égboltját) vezetőkkel kizárt. Még a strómanjaik (Mészáros, Kósa mama, Garancsi, stb.) is maguk a megtestesült pénz- és gazdaságügyi zsenik.

Apropó! Nemstróman Mészároslölö, és Egyszerűasszonyóvónő Kósamami nem tudná csak úgy mellényzsebből kifizetni ezt a cudar államadósságot? De.

Esetleg nem kéne átgondolni, hogy a Zöldfoki szigetek énektanárai helyett, meg a huszadrangú kétballáb SE-k, a külhoni egyházak, utak, vécék, nyugdíjak, vadászkastélyok, ürgeöntések finanszírozása helyett inkább a belföldi hiányokat pótolják? Csak tipp ez persze, mert hol jövök én ahhoz, hogy e hatalmasságoktól kérdezzek?!

Sehol. Már csak azért sem, mert Orbán Viktor nem csak azt üzente, hogy elfogyott az ország pénze, de arra is felhívta a figyelmet, hogy lesz itt csúnya ejnye-bejnye annak, aki őt bírálni merészeli. Vagy megkérdőjelezi az ő messzi földön híres szavahihetőségét. A masszív, egyenes gerincéről és bátorságáról már nem is beszélve!

Szóval csak úgy megfordult a fejemben, hogy hátha többre mennénk azzal, ha belföldön fejlesztenénk kicsinység. Mondjuk az egészségügyet, oktatást… Mert értem én azt is, hogy nem élet az élet, felcsúti kisvasút meg hullámtörő, vagy mi a nyavalya nélkül, ami aztán millió számra vonzza majd a turistákat, az űrállomásról meg üveghídról nem is beszélve. De mégis!

Lehet át kéne értékelni a világmegváltó családsegítő/támogató 7 pontot is, mert nem látom, hogy ez akkora motiváció lenne. Bár biztos megint én vagyok a vak, mert a hiteles tájékoztatásról híres M1 folyamatosan azt harsogja, hogy ömlenek haza a fiataljaink. Sorban állnak a határnál. Egy kivándorolt fiatal, egy migráns. Mert ilyenek ezek! Özönlenek. Ide be, haza. Csak azt sajnálom, hogy az „önzlők” és az „áradók” között nincs se az unokahúgom, se az unokaöcsém, se a lányom, se a férjem. Őket visszatartja a kishazánkat megvédő kerítés.

Kertészné Kormos Noémi

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.