Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A határok már nem csak elmosódtak, el is tűntek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiborcz Istvánt az Átlátszó egyik olvasója egy minimum 50 millió forintot érő Mercedesben fotózta le. Hogy ez mégis mennyi pénz? Annyi – sőt több – mint amennyibe az utóbbi napokban sokat támadott Ujhelyi István teljes háza kerül. A vitatott – állítólagos – felújítás pedig az egykori Szeviép vezér szerint 30-40 millió forint volt, amely még ha igaz lenne is, 10 millió forinttal kevesebb, mint Orbán Viktor vejének autója. A sajátláb család úgy gazdagszik ebben a szerencsétlen országban, mint a legutolsó afrikai diktátorok csemetéi. Milliós órákkal és táskákkal rohangásznak, miközben azt hazudják, hogy ezért a pénzért ők keményen megdolgoztak. Azt mondjuk, hogy ezt Németh Szilárdon, vagy Kósa Lajoson kívül még ki hiszi el akár a parlamentben, akár az országban, nem tudom. Mindesetre kétlem, hogy túl sokan lennének.

Tiborczot az sem zavarja, hogy egy demokratikus jogállamban már régen a börtönben rohadna, ugyanis az OLAF jelentés – noha annak nincs hatósági foganatja – kimondja, Orbán Viktor veje bűncselekményt követett el, meglopta az Európai uniós polgárokat, méghozzá milliárdos értékben. Polt Pétert, a miniszterelnök jó barátját azonban a tények egyszerűen már nem zavarják. Ő maga elszámolási kötelezettséggel vélhetően csak Orbán Viktor irányába tartozik, ezért sem jelent gondot az, hogy a miniszterelnök vejének ügyében bűncselekmény hiányában megszűnt a nyomozás. Olyan jogállamban élünk ma, ahol egy bizonyos körnek mindenhez megvan a joga, a társadalom legnagyobb részének azonban szinte alig maradt joga bármihez is.

Elég csak megnézni azt a szintén csak tegnapi hírt, miszerint a Dózsa György úti halálos balesetet okozó M. Richárd ellen megszüntették a letartóztatást. Hogy ez mit is jelent a valóságban? Budapesten és Pest megyében szabadon járhat és kelhet, sőt, látva a rendőrség korábbi töketlenkedését az sem kizárható, hogy újra autóba ül, noha jogosítványát már régen bevonták. Amikor az ember már azt gondolná, hogy ilyen tényleg nincs, akkor jön a pofon. A mai magyar valóság, amelynek részeként kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy ha az embernek komoly kapcsolatai vannak a legfelsőbb politikai körökben, akkor talán még egy gondatlanságból elkövetett emberölést is megúszhat.

Teljesen mindegy, hogy mennyire átlátszó az, ami a szemünk előtt napról napra kibontakozik, a hatalom gyakorlóit nem zavarja. Mészárosok és Tiborczok lopják el a közvagyont, miközben egy, a kormánypárti politikusok körében is ismert egykori maffiatag elleni letartóztatást egyszerűen megszüntetnek. A hatalom nem pironkodik, még csak nem is próbál úgy tenni, mintha egy demokratikus jogállamban élnénk. A szemünk előtt teszik mindezt úgy, hogy jelen állás szerint nincs, aki megállítaná őket. A legkomolyabb ügyek már el sem jutnak a hazai bíróságokhoz, a nyomozati fázisban szűnnek meg létezni. A hatalom gyakorlói a mai magyar keretek között azt tehetnek, amit csak jónak látnak, ugyanis biztosak lehetnek abban, hogy tettükért a felelősséget nem kell vállalniuk. Hogy ez a határtalan, minden kontroll nélküli rablás, csalás és korrupció vethet-e majd véget egyszer ennek a rendszernek, azt még nem lehet tudni. Remélni azonban biztosan lehet.

A cikk végén pedig, csak mint érdekesség jegyzem meg, hogy Tibrocz István 50 milliós Mercedesén német rendszámtábla volt, a frissen szabadlábra helyezett M. Richárd pedig azzal keresi kenyerét, hogy német luxusautókat ad bérbe Magyarországon. Véletlenek persze vannak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.