Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Fideszes újságírás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Szegedma nevű propaganda-portál hosszú, fényképekkel illusztrált cikkben leplezte le, hogy Újhelyi István szocialista EP-képviselő milyen „luxusban” él.

A hatalmas telken álló ingatlan első részében a nagy családi ház áll, mögötte pedig egy wellness-részleg egy különálló házban: jakuzzival, úszómedencével és kondigépekkel. A nagy és meghitt bulikra nem csak a wellness részleg lehetett azonban alkalmas, hanem az a borospince is, ami a hatalmas kert közepén áll…. A kert legvégében egy privát tó található, ez igen ritkaságnak számít a homokos talajon. A tavat egy pihenőpark veszi körül kisebb erdővel és sétánnyal.” Ezt aztán átvette az ORIGO nevű szennyportál és az összes megyei újságnak nevezett propagandakiadvány.

Minderre bizonyíték egy csomó, drónról készített légifelvétel és egy hat év börtönre ítélt Baranyi Sándor nevű bűnöző „leleplező vallomása”. Zuschlag János óta tudjuk, hogy a Fidesz propagandagépezete előszeretettel használ köztörvényes elítélteket ilyen célra.

Én személy szerint mindent gazemberséget ugyanúgy el tudok képzelni az MSZP-ről, mint amit a Fidesz tesz, de itt most nem erről van szó, hanem egy érdekes jelenségről: a tisztességtelenség és az aljasság anatómiájáról.  

Mert a dolognak folytatása van. Újhelyi István, fogta magát, sajtótájékoztatóra hívta az újságírónak nevezett szolganépet, és végigvezette őket „luxuslakán”. A sétát videóra vette, és kitette az internetre. Innen látható – többek között –, hogy legalább húsz kamerával és fényképezőgéppel fölszerelt hadsereg vett részt a bemutatón. Filmeztek és fényképeztek is szorgalmasan. Aztán a másnapi SZEGEDMA portálon a sok fényképből semmit se lehetett látni, de – becsületükre legyen mondva – Újhelyi videóját azért beillesztették a cikkbe.

De miért nem is látni egyetlen felvételt se, ami ezen a sétán készült? Ha ilyesmit láttak volna, akkor biztosan lehozzák:

 Csakhogy ezek a képek Szijjártó Péter ócska kis viskójában készültek. Hogy Újhelyi István házában milyenek készülhettek volna, ezt nem tudjuk, mert Újhelyi videósa – értelemszerűen – az újságírókat mutatta, nem a lakásbelsőket. A lakásbelsőket az újságírók fényképezték. Abból, amennyit a videón a fejek között és a vállak fölött látni lehetett, arra lehet következtetni, hogy az enteriőr talán egy fokkal meghaladta a lakótelepi dizájnt.

Két dolog azonban tisztán látszott a vendégeket kísérő videón: a medence és a tó.

Vagyis egy kutyafürdő és egy pocsolya.

Arra már szót sem érdemes pazarolni, hogy a wellness-részleg egy működésképtelen jakuzziból és két leselejtezett kondigépből áll, hogy a légifelvételen látható családi ház mellett ugyanakkora családi házak állnak, hogy a fényképen látható tíz egymás mellett húzódó telek ugyanakkora, és hogy az erdő két fából és öt bokorból áll.

De nem is az ilyen apró hazugságok a legfontosabbak, ezeket megszoktuk tőlük. A legjelentősebb tény a következő: miközben a sajtótájékoztató 40 perce alatt legalább húsz kamera kattogott vagy surrogott egyfolytában, lefényképezve a ház minden zugát, azon közben egyetlen házbelső se került bele a fideszes sajtóba. De nem került bele fénykép a „nagy bulikra alkalmas borospincéről” sem. Meg a sétányról, a pihenőparkról és a kis erdőről. Utóbbi háromról nehéz is lett volna, mert ilyenek nincsenek. (Persze a fideszsajtót ez nem szokta zavarni. Emlékezzünk vissza arra, amikor az első fideszes korszakát élő Magyar Nemzet „leleplezte” Kuncze Gábor „kastélyát”, és mivel szimpla családi háza nem felelt meg a koncepciónak, lefényképezték a szomszéd házát.)

Ha „bejárásról” egyetlen kép se került be az újságba, azért egyvalami bekerült: a szegedi Fidesz közleménye. Ebben ez áll: „Ujhelyi István szombaton sajtótájékoztatót tartott a szőregi házánál. Minden vádat elismert azzal, hogy körbevezette a sajtót az ingatlanon, és megmutatta a jakuzzit, a felújított ingatlant, a kerti tavat és a borospincét.”

Az olvasónak ekkora szemétség láttán eláll a lélegzete. Nem tudja, hogy melyik érzése erősebb, a hányinger vagy a fölháborodás. Hát ide juttatta a Fidesz az országot, hogy ilyen emberek intézik ügyeinket!

Tuladonképpen egyetlen dolgot nem értek. Miért mentek el ezek a fényképezőgépekkel és kamerákkal felszerelkezett újságírók a sajtótájékoztatóra. Hiszen az ott forgatott anyagot úgysem használták, viszont lehetőséget adtak Újhelyi Istvánnak, hogy az ő asszisztálásukkal bemutassa ingatlanát, és nagy nyilvánosság előtt leleplezze hazugságaikat. Ha el se mennek, ilyen lehetősége nem lett volna. Ennyire amatőrök ezek a „profik”?

Andor Mihály

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.