Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Saját vélemény nélküli ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint tudjuk, Manfred Webernek tegnap kora este a ZDF német közszolgálati televízió egyik műsorában volt jelenése, ahol több kérdést is intézett felé a műsor házigazdája, azonban a számunkra igazán fontos a következő volt: mit tenne, ha csak a populista Fidesz szavazataival szerezhetné meg az Európai Bizottság elnöki posztját? Erre Weber meglepő őszinteséggel azt válaszolta, hogy akkor inkább nem lesz bizottsági elnök, ugyanis világossá akarja tenni, hogy Európában a közép a domináns, nem pedig a szélsőjobb, vagy szélsőbaloldal. Nevezze magát Orbán pártja ahogyan csak akarja, az európaiak többsége számára a Fidesz egy nacionalista, szélsőjobboldali párt. Weber kijelentését nem vették túl jó néven a kormánypártban, ezért hát Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát bízták meg azzal, hogy háborodjon fel a teljes magyar nép nevében:

Manfred Weber vérig sértette a magyar választókat, akik Európa többi polgárához hasonlóan egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe. Ismét bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált.

Vajon hányszor kell még megismételni azt, hogy sem a Fidesz, sem pedig Orbán Viktor nem egyenlő a magyar néppel? Fejezzük már be ezt a nevetségesen szánalmas, a másik nevében történő nyilatkozgatást. Engem, mint magyar választót Manfred Weber szavai nem háborítottak fel, sőt, vérig sem sértettek, az én nevem ugyanis nem Orbán Viktor és nem is lesz soha. A Néppárt csúcsjelöltje, az Európai Bizottság potenciálisan leendő vezetője – élve a szabad véleményformálás lehetőségével – elmondta, mit gondol a Fideszről, amit  ezúttal remélhetőleg komolyan is gondolt. Ahogy Orbán Viktornak és pereputtyának is megvan a joga ahhoz, hogy mindenkit, aki nem ért egyet az általuk mantraként felöklendezett hazugságokkal minimum bevándorláspárti hazaárulónak bélyegezze, úgy Webernek is megvan minden joga ahhoz, hogy véleményt formáljon.

Észrevehetné már végre a sajnos az ország vezetésével jelenleg megbízott kormánypárt, hogy az általuk írt játékszabályok csak és kizárólag az ország határai között érvényesek. Mi, magyarok vagyunk az egyetlen valós elszenvedői ennek jogállamot az alapjáig leromboló rendszernek, az sem a szlovákokra, sem pedig példának okáért a németekre nincs hatással. Vajon mennyit kell arra várni, hogy Szijjártó Péter is intézkedjen és berendelje az épp hozzá legközelebb eső nagykövetet? Ez a gyerekes viselkedés, bármilyen szemüvegen keresztül is nézze az ember, nevetséges. Erre volt válasz a Fidesz Néppártból történő felfüggesztése is, amely gyakorlatilag lefegyverezte a kormánypártot, mégis úgy tértek haza Brüsszelből, mintha ők nyerték volna a csatát.

A tegnapi nappal tehát nem más bizonyosodott be, mint hogy Varga Judit is ugyanolyan saját vélemény nélküli káder, mint többi párttársa, akik képtelenek a kormánypropagandán kívül valami mást is kinyögni magukból. Azt azonban nem kéne elfelejteni, hogy még ha fel is függesztették a Fideszt a Néppártból, attól az még továbbra is tagja a pártszövetségnek. A bevándorláspártinak nevezett Weber pedig ennek a pártszövetségnek a csúcsjelöltje. Ugyan az európai szélsőjobb mozgolódik az Európai Parlamentben, az azonban, hogy a választásokat követően rögtön a Néppárt babérjaira törnének, kizárható. Kacsingasson tehát bármennyire is Orbán abba az irányba, vezető szerep ott sem jut neki, arról már nem is beszélve, hogy a pártszövetség ereje sehol nem lenne az EP két legerősebbjével szemben. Azt, hogy mi lehet Orbán taktikája, talán már ő maga sem érti.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.