Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nem keresztény meg dögöljön meg?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár tegnap beszédet mondott a budapesti migrációs konferencián, ahol többek között a következőket mondta el:

Az a célunk, hogy az Európai Unió is magáévá tegye mindazt, amit a Hungary Helps Program képvisel… szeretnénk, ha a következő Európai Bizottság legalább annyi forrást szentelne a helyben való segítségnyújtásra és az üldözött keresztények megsegítésére, mint amennyit – szerintünk tévesen – a migráció menedzselésére és támogatására szentel most.

Nos, a Hungary Helps Program egy olyan, a kormány szerint egyedi kezdeményezés, amelynek ugyan weboldala nincs, van viszont egy Wikipédia szócikke, amiből mindenféle érdekes dolgokat megtudhatunk a programról. Hogy ez mennyire normális egy több milliárd forintot felemésztő programnál, azt nem tudom, de minimum vicces azok számára, akik esetleg kíváncsiak lennének a nagyszerű kezdeményezés eddig elért sikereire. Azt biztosan lehet tudni, hogy a két programot felügyelő államtitkárság központja egy 365 millió forintból felújított Naphegy téri villa, amelynek éves fenntartási költsége a HVG információi szerint 186 millió forint.

Még tavaly decemberben járta be a magyar sajtót az a hír, miszerint a Hungary Helps keretében 2 milliárd forintot ad a magyar kormány arra, hogy 2 mexikói templomot felújítsanak. Erre azért van szükség, mivel 2 évvel ezelőtt egy súlyos, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg a térséget, amelyben házak százai és templomok rongálódtak meg. A kormány azonban legfontosabbnak azt tartotta, hogy a két keresztény templom felújítására adjon pénzt, nem pedig azt – ha már segíteni akar –, hogy lakóházakat építsen újjá. Ugyanis annak ellenére, hogy a program neve Hungary Helps, nem pedig Hungary Only Helps Christians – vagyis Magyarország segít helyett, Magyarország csak keresztényeken segít –, a magyar kormány szinte csak és kizárólag keresztényeken segít.

Arra a kérdésre, hogy a muszlimokat miért nem, Szijjártó azt mondta, Magyarország egy keresztény ország, és nincs más program, ami a keresztényeket célozza.

Ez viszont nem kicsit visszás, ugyanis a program bejelentésekor, még másról volt szó:

A Hungary Helps program fontos célja a szülőföldjükön maradt közel-keleti keresztény és más üldözött vallási és nemzetiségi kisebbségekhez tartozó családok megsegítése is.

A kormányt azonban a keresztényeken kívül – úgy tűnik – senki más nem érdekli, ezért állami támogatásból nem segít olyanokon, akik nem Jézus Krisztus követői. Ezt persze megteheti a kormány, azonban akkor vajon miért volt szükség arra, hogy már a bejelentéskor hazudjanak a program céljáról? Akkor netán megbélyegezték volna őket azért, mert itthon muszlimellenesen viselkednek, külföldön viszont rászoruló muszlim családokon segítenek? Elvégre a menekültek folyamatos megbélyegzése mellett több ezer menekültet fogadtak be titokban. A gond persze nem azzal van, ha segít a kormányzat, tegye csak, ha valóban van rá fedezet, de legalább ne hazudjon arról, amit ez a program a valóságban jelent.

A menekültek befogadása és elosztása helyett az Európai Uniónak inkább ott kellene segítenie, ahol a baj van… Magyarország éppen ezt teszi, amikor a Hungary Helps nevű programon keresztül rengeteg pénzt, embert és eszközt juttat az érintett, segítségre szoruló területekre. (Orbán Viktor, 2017)

Hogy mégis mennyi ez a rengeteg pénz? 2017-ben, tehát a program elindulásának első évében mindössze 5 milliárd forintot költött a kormány – ennek egy része uniós kötelezettség egyébiránt –, amely persze első hallásra soknak tűnhet, de ha megemlítem, hogy csak sorosozásra két év alatt 56 milliárd forintot, vagyis több mint a Hungary Helps Program költségvetésének tízszeresét (!) költötték el, akkor mindjárt máshogy néz ki a dolog. Nem mellesleg Azbej Tristan úgy kéri az EU-t az afrikai országok megsegítésére, mintha az egyébként ilyennel nem is foglalkozna. Pedig de.

EU Emergency Trust Fund For Africa: 4,1 milliárd euró, 167 760 új munkahely megteremtése.

European Development Fund (EDF) – az afrikai, karib és csendes óceáni térségek megsegítése: 2014-2020 között 30,5 milliárd euró.

Biztosan óriási siker az Orbán Viktor és kormánya számára, hogy egy tucat keresztény templomot felújítottak, de azért nem kéne úgy osztogatni az észt, mintha minimum a világbéke megteremtése lenne küszöbön. Az Unió teszi a dolgát, jó lenne ha a Hungary Helps is tenné, ahelyett, hogy bármire is felszólítaná Brüsszelt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.