Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A miniszter úr ősmagyarjai nem most halnak meg a kórházakban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Az jutott az eszembe, igaz, néhány kis kocka finom étcsoki majszolása közben, hogy… Hogy az úristenbe lehet nálunk az, hogy stratégiai ágazatokat dilettáns, hozzá nem értő emberek irányítanak. Jó kérdés, mi? Itt van nekünk ez a Kásler onkológus, aki csak magával, de semmi mással nem tud megbirkózni. Ez a csúcs! Na jó, az ősmagyarokkal talán jut valamire – azok már nem most halnak meg a kórházakban, azoknak nem kell háziorvos, nem ülnek órákat a rendelőkben és nem arra várnak, hogy vagy időben kapnak időpontot egy-egy vizsgálatra, vagy elköszönhetnek a földi léttől. Kásler ősmagyarjainak ilyen szempontból egészen egyszerű volt a helyzete – de azóta ki tudja megszámolni, hányszor kelt fel a Nap, és nyugodott le. Orbán embere teljesen lenyugodott már, néha-néha elpöttyenti, hogy kurva jó a magyar egészségügy, nincs itt semmi nagy gond, és persze ebben is európai szintre tornászta fel magát az édes drága Orbán-kormány. A képlet pedig: kell ismerni a Bibliát és Isten tízparancsolatát. Ennek az embernek is vérében van az orbánizmus minden ostobasága. Kiválasztott. És amíg a betegek szépen gyógyulnak, eszik a Gundel-minőségű kórházi kosztot, addig a miniszter urat a közelmúltban a Székely Bálon Tiszteletbeli Székellyé fogadták. Így. A laudációt tartó dr. Lőrinczi Zoltán ajánlásában kiemelte:

 „Tanusítom, hogy Kásler Miklós atyánkfia felmenői mind a magyar jobbulásán, felemelkedésén dolgoztak, szépen, eredménnyel… Kásler Miklós székely atyánkfia ebben a szellemben, Erdély végtelen szeretetében és a székely mivolt mélységes tiszteletében nőtt fel… Emberöltőnyi élete alatt látott, megélt jót is, rosszat is. A jók megélése emberségét nagyobbá tette, a rosszak megélése kitartását megacélozta. Gondolkodik, gyógyít: mikor egyes embereket, mikor az egész magyar nemzetet.”

Magyarország, 2019. március 25. Orbánisztán csúcsminisztere.

Van neki egy oktatásért felelős államtitkára, Bódis József – van-e, aki e nevet még nem hallotta? Na most, ez az államtitkár szülész-nőgyógyász. Még ki sem hevertük a Hoffmann Rózsika nénit és a szerény képességű Czunyiné dr. Bertalan Juditot. Amit ők Isten segedelmével tönkre vágtak az oktatásban, most majd gatyába rázza Káslerrel a Bódis. Az az ember, aki néhány éve a PTE rektoraként részt vett és beszédet mondott egy pécsi tüntetésen, ahol mintegy félezer hallgatóval együtt tiltakozott a felsőoktatás átalakítása ellen. Valószínűleg most ezért hallgat, jobb lapítani jó pénzért, mint tovább gányolni az iskolákat. Nem szoroz, nem oszt, akkor hogy a ménkűbe születik meg (nem a gyerek, azt a Novák már kitalálta) a korszerű, európai oktatás? Sehogy, kérem szépen. Bele vagyunk bukva, mint futó a gátba. Pofára esés van. Azért a fotóját megmutatom, hátha találkoznak vele, tudják, ő is egy csúcs gáz.

Hacsak… A fő kedvenc miniszterem meg nem mondja, mit kell a magyar embereknek és a magyar gyerekeknek csinálni az iskolában, hogy nehogy má’ a migránsoktól tanuljunk valami hasznosat is. Szóval, a Szijjártóról később írok, most csatában van. Addig olvassák el Lázár Gergő mai írásait. Érdemes. A magyar Csatafi echte Orbán, a bosszú, a gyűlöletkeltés legújabb kori példányai egész Európában. Így:

Gratulálok, Orbán miniszterelnök úr, gratulálok, Szijjártó miniszter úr! – mondja az orvos.
– Mihez, doktor úr?
– Kitűnő állapotban van a szívük!
– Ugye?!
– Látszik, hogy ritkán használják! 

Egy kenyai falu tanára, Peter Tabichi nyerte el az idén a „pedagógusok Nobel-díjaként” emlegetett, egymillió dollárral (280 millió forinttal) járó Global Teacher Prize-t, amelyet vasárnap adtak át Dubajban. A díjat a dubaji koronaherceg, Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al-Maktúm nyújtotta át a ceremónián, amelynek házigazdája a filmsztár Hugh Jackman volt.

Peter Tabichi természettudományokat oktat középiskolásoknak egy félsivatagos vidéken fekvő falu állami iskolájában. A faluban a gyermekek egyharmada árva, nagy az éhínség. Köszönőbeszédében Tabichi felidézte, hogy 11 éves volt, amikor édesanyja meghalt, és testvérével együtt édesapja nevelte fel, aki általános iskolai tanár volt. Tabichi megköszönte a hallgatóság soraiban ülő apjának, hogy keresztény értékekre tanította, majd arra kérte, hogy menjen fel hozzá a színpadra, és a közönség ovációja közepette átadta neki a díjat.

Tabichi korábban még sohasem járt ilyen messze a hazájától, repülőn is most ült először. Nagyon boldog, hogy a világ legjobb tanárai között van, iskolájának sem könyvtára sem laboratóriuma nincsen. Azt tervezi, hogy az egymillió dolláros díjat az iskola felszerelésére és az éhező szegényekre fordítja. Bár Tabichi diákjai nagyon nehéz körülmények között élnek, arra ösztönzi őket, hogy ne maradjanak ki az iskolából, segít nekik mindenben. Uhuru Kenyatta kenyai elnök szerint: Tabichi története „Afrika története”, valamint a reményé és a jövendő generációké.

Gabi ismerősöm a napokban jött haza – értsd Angliába, ott ápolónő – Kenyából. Szafari túrán volt, és elvarázsolta az ország. Mesélte: – Láttam a szegénységet, az érintetlen természetet, és arra gondoltam, nagyon jó lenne közöttük élni, ápolóként dolgozni ott. Legfőképpen pedig elvonulni a civilizáció elől. Meggondolandó, amit mond, még az is lehet, hogy vele mennék.

Tőlünk egy Mr. Lóci díjat kap a tanár úr tiszteletünk jeléül. Pontosan arra gondoltam, hogy ez az ember az irdatlan nagy összeget – 280 millió forint – nem teszi zsebre, hanem a kenyai kicsik jövőéért befekteti az oktatásba. Ő nagyon tud valamit – tanítani szerényen, de nagy lelkesedéssel, szorgalommal, önzetlenül – a hazájáért. Figyelj, Fidesz!

Az önök véleménye.

Ja, a határait pedig nyugatra újra megerősíti. Mint ahogy már tőled is. Sok beleszólásod az európai ügyekbe, dolgokba már nem lesz, ez azonban tekintettel a helyzetre és a körülményekre jobb is. (anima)

Régen volt olyan hogy kényszer elvonókúra. Most csupán olyan van, hogy saját akarata ellenére nem lehet gyógyítani azt aki beteg. Azt nem tudom hogy kivizsgálni sem lehet? Nem létezik olyan független orvosi akármi aki kivizsgálná hogy egészséges-e? Népszavazással elküldeni orvosi vizsgálatra??? Valami jogi csűrcsavarral biztosan meg lehetne oldani. (Anna)

Erre nem kapott felhatalmazást ez a szemét aljas hazaáruló hazudós féreg. És igen el kell menni szavazni mindenki emelje fel a seggét a fotelből, mert így lassan de biztosan megdöglünk. És ez a görény azon is csak röhögne. Egy életünk van…. és az is rövid. (Horizont)

„Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!” Václav Havel cseh író, politikus….(2002) ….és sajnos milyen igaza volt! (József)

Semmiféle nemzeti, közösségi érdek nincs itt. Csak lopás van. A többi mind sallang. (Tamas)

de szeretnem mar latni, amikor nagy medianyilvanossag elott betonba dongolik ezt az elviselhetetlen kis megelhetesi senkihazit! a fonokevel egyutt termeszetesen. (Lustamacs)

Vegyen már valaki egy fakardot nekik, akkor reggeltől-estig háborúsdit játszhatnak egymással és Brüsszelt talán békén hagyják. Most egy pillanatra elképzeltem Brüsszelt, karddal a kezében… sajnos nem megy, ehhez innom kéne valamit. (pireza)

Az országot TŐLETEK kell megvédeni ! Valaki szólhatna már neki hogy otthon nincs háború ,nincsenek kerítést ostromló migránsok , csak vegytiszta agy halál .. (Krisztina)

Nagy szerencséjük, hogy Jézus Krisztus nem jön mostanában, mert a „keresztény” kormányt és a parlamentben hesszeló „keresztény” naplopó bagázst korbáccsal verné ki még az országból is, messzebbre, mint annak idején a kufárokat. (GyörgyiLívia)

Így írtunk mi.

Van az a vállalhatatlan gusztustalanság, amire egyszerűen születni kell

Az országnak az lenne a jó, ha mindannyian a dutyiban ülnétek

A nép nevében

Soha nem tudhatjuk, hogy nem az lesz-e esetleg az utolsó

Ingyenleves és péniszirigység

Figyeljetek, vénülő ficsúrok!

Vigyázz, kész, harc!

Dagály

Szar házasság

A nem keresztény meg dögöljön meg?

Harmatocska

A nap kommentje:

Javaslom, hogy legyen egy külön rovat Luca emlékére, az emberséggel, civil bátorsággal, lélekfinomsággal stb. foglakozó írások gyűjtőhelyéül. (másikszempont)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.