Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beteg ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vízautomaták érkeztek a pécsi Lőwey Klára Gimnáziumba. Ez önmagában még nem lenne hír, azonban ezeket a vízautomatákat – a mosdókban nincsenek csapok? – maga Áder János adta át és ha már ott volt, beszédet is mondott. Hogy egy, vagy több redvás vízautomatán mégis mi a jó istent kell átadni, pláne egy köztársasági elnöknek, azt a franc sem érti. Áder olyannyira fennakadt ezen a vizes témán – a horgászás mellé legújabb hobbiként vízkonferenciákra jár világszerte – hogy egyszerűen nem bír leállni vele. Valós kérdésekben már évek óta nem hajlandó megnyilatkozni, de arra van energiája és ideje, hogy Pécsen átadjon egy ivókutat. Hogy miről beszélt az államelnök, azt most nem fejteném ki, akit érdekel látogassa meg valamelyik kormányoldalt, ott büszkén mesélnek a köztársasági elnök világmegváltó vízzel kapcsolatos ölteteiről. Amiről mi most beszélni szeretnénk, az az, hogy mivel járt Áder János pécsi látogatása:

Nem lehetett a folyosókon »csakúgy« járkálni, le voltak zárva bizonyos szintek. Még a csengő se szólt egyszer se a mai nap. Az iskolát a diákoknak és a tanároknak sem lehetett elhagyni, volt olyan terem, ahol még a függönyt is behúzták hogy ne lássunk rá az utcán tüntetőkre.

Itt még nem ért véget az őrület, a 444-nek az iskola egyik diákja beszámolt az eseményekről, miszerint összeszedték a tanárok kocsikulcsait, hogy átkutassák a kocsik csomagtartóit, valamint az utastereit, hogy ezt követően minden olyan diákot is átvilágítsanak, akik meghallgatták a nagy Áder Jánost. Hol a büdös úristenben élünk, hogy ilyen intézkedésekre van szükség egy köztársasági elnök érkezésekor? Komolyan egy iskola tanáraitól és diákjaitól féltik az államfőt? Mi történik ebben a kicseszett országban? Mikor vált elfogadottá ás normálissá az, hogy a diktátorok uralkodása alatt megszokott  forgatókönyv szerint mindenkit ellenségnek nézünk? Itt azonban még nem ért véget az őrület, sőt!

A rendhagyó tanóra után a köztársasági elnök az iskola menzáján ebédelt, amit a diák beszámolója szerint direkt erre az alkalomra festettek ki, de még új asztalokkal és riasztóval is felszerelték. 

Ide jutottunk kérem szépen. Már értelme sincs azon merengeni, milyen volt a Rákosi időkben, hisz a szemünk előtt elevenedik meg a múlt. Az ország miniszterelnöke golyóálló mellényben, magát testőrökkel körülvéve látogat meg óvodásokat, hogy kiélje politikai pedofíliáját, miközben az ország köztársasági elnöke olyan biztonsági intézkedések közepette látogat meg egy pécsi gimnáziumot, mintha csak egy terroristákkal teli főhadiszállásra érkezett volna. A menzát az ő érkezése tiszteletére kifestik és új asztalokkal szerelik fel, mintha csak a Kárpátok géniusza, Ceaucescu érkezett volna meg.

Egy beteg ország beteg hétköznapja a mai, amikor is újfent bebizonyosodott az, hogy az ország teljes vezetése agybeteg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.