Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ki itt a szexista?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden magyarok miniszterelnökének havonta személyesen kell válaszolnia a parlamentben az azonnali kérdésekre. Ennek megfelelően nagy várakozás előzi meg a miniszterelnöki válaszokat, amelyeket – kirobbanó szellemességük okán – a kormánypártiak röhögésorkánja kísér.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője legutóbb szóvá tette az orosz Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi működésének engedélyezését. A gyaníthatóan titkosszolgálati kezekben lévő intézmény kivételes jogokat élvez egy kormánydöntés alapján. Ezzel kapcsolatban jegyezte meg Szabó Tímea: „tudjuk, hogy ön is befeküdt Vlagyimir Putyinnak”.

Minden magyarok miniszterelnöke azt válaszolja, nem szívesen válaszol szexista kérdésekre, de most kivételesen megteszi. (Röhögésorkán a kormányoldalon.)

Aligha azért, mert a megszólaló főméltóság helytelenül használ egy idegen szót. Ezt máskor is megteszi, személyiségéhez éppúgy hozzátartozik, mint a harmonikázó nadrágszár, a zsebre dugott kéz, a száj sarkából köpködött szotyolahéj.

Hát istenem, az idegen szavak szótára hiányzik a családok oltalmazójának könyvespolcáról, s a google-kereső nyomkodásától sem kapott még ínhüvely-gyulladást. Így a szexista szót valami altesti virgonckodásra való felhívásként értelmezte, ezt pedig a nemzeti családtervezés legendás túlteljesítője nem tartotta illendőnek.

A metafora szó sem tartozhat az aktív szókincséhez, nem is értette meg, hogy a képviselőnő egy ilyet alkalmazott kérdésében. A világ legősibb foglalkozására – pénz ellenében szexuális szolgáltatást nyújtó személy – utalt a képviselőnő. Ezt a tevékenységet általában a nőkhöz kapcsolják, amikor Szabó Tímea egy férfira alkalmazza, azt mutatja, hogy mentes a szexista  beidegződésektől – az egyik nem negatív megkülönböztetésétől.

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő arra használta fel a miniszterelnök kivételes válaszoló kedvét, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az országban a férfiak lényegesen többet keresnek, mint a nők. Azt kérdezte, mikor kíván tenni valamit a kormány a két nem bérkülönbségének megszüntetésére.

Minden magyarok miniszterelnöke azt válaszolta, hogy a kormány nem tudja megszüntetni a férfiak és a nők közti különbséget. (Röhögésorkán a kormányoldalon.)

A nemzet géniusza szerint tehát a férfiak magasabb keresete a két nem közti természetes különbséghez tartozik, ezen a kormány, ha akarna, sem tudna változtatni. De nem is akar, ahogy az idegen szavak helytelen használatáról sem kíván lemondani. Védjegyévé vált, ahogy a harmonikanadrág, a zsebre dugott kéz és a szotyolahéj.

Huszár Ágnes

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.