Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ez olyasféle magyaros virtus, mint ahogyan mi a vesztes háborúinkat ünnepeljük úgy, mintha győztünk volna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Horda

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne mozduljon! Amíg a felnőttek el nem magyarázzák nekem, hogy mi történik itten most, addig kend maradjon a négynemzetiségű békés szomszédjai körében az ötödik, a török fennhatóság védelmében. Mert az én pillanatnyilag még működőképes őseim most el vannak foglalva a létért való küzdelemmel, ha meg nem, akkor menni kell a templomba a családnak testületileg. Jó ha tudja, ha a mi falunkban most egy gyerek bekerül az egyház markába az iskola révén, akkor rögvest illiberálisan dehumanizálódik, a hetedik szomszédja is menten keresztény lesz, és attól kezdve lakcímváltozás van; állandó a templom, és ideiglenes tartózkodási hely az otthon.

Persze én nem tudom, hogy miként is van ez a hogy’smint, meg miért is lett a pártbizottságos Maca néni presbiter, meg Nőszövetségi éceszgéber az egyháznál. A magam eszivel úgy gondolnám, hogy szeret a zászlók alatt vonulgatni, de nem! Hanem közpénzből az egyházi lobogók alá mindig hull egy kis ez az, kirándulás Tahitiba, fizetett shoppingos békemenet Pesten, mezőségi-tánc tanulás Kanadában, és a bibliaórán az is megtudható, hogy ki kivel aludt, meg ki adja olcsóbban a krumplit és ki fizet többet a szavazatért. Valami ilyesfélét beszéltek, meg azt is, hogy a munkásőrök most nemzetőr ruhát kaptak, a tűzoltók meg fegyverhasználati kiképzést, ha nagyon feltüzelné magát a nép, legyen kivel oltani, mert ágyútöltelékre Ezeknek is szükségük van, ha szűkülni találna a szabadrablási lehetőség.

Navégre! Majd csak odajutok már, ahol kezdeni akartam. Csak annyi mindent kellene megírni kendnek. De én nekem az Ezekről kell híradással lennem. Mert Ezek a kend hazajövetelének torlaszai. Mert Ezeket nem tudja kend a rossz szemeivel felismerni. Ezért az én dolgom, hogy szóljak! Atyafiúi kötelesség, lány létemre. Már mondom is.    

Tehát összeadtam mindazt, amiket eddig hallottam. Kivontam belőle, amiket nagyon ufósnak vélek (most figyeljen, milyen szót tudok kapásból küldeni a latinos műveltségének) és csak az esszenciáját küldöm, de ezt se teszi ki kend az ablakba. (Jut eszembe, nem is tudná, mert kendéknél magasan van az ablak, hogy ne lássa meg az örmény szomszédasszony lába szárát kend. Ezért fel se érné az ablakot, hokedlije meg nincs, hogy ráálljon, de jobb is, mert az a tapasztalat, hogy akinek néhány centivel feljebb viszi az Isten a dolgát a többi embernél, rögtön megszédül, márpedig ottan nincsen senki olyan magabíró, aki elkapná kendet estében, mert az is tudható, hogy ami fenn van, az előbb vagy utóbb talajt fog.)

Mondom már, csak mindig eltérít kend. Mert menetközben rájövök, hogy kend ezt se tudja, azt se, és azt hiszi, pontosabban fogalmam sincs mit hisz az helyett, amit tudnia kellene. No!

Azt írja kend: „Egy erdélyi nemesember felől nem lehet nagyobb gyalázatot mondani, mint azt, hogy adomért szolgál.” Nos, ezzel a hozzáállással kend máris alkalmatlan a hazajövetelre, mert itt, sőt Tündérhonban meg pláne nagy adag adomokért szolgálnak a nemtelen bandériumi kardot kötők. De ez önmagában nem nagy ügy. Ocskay is a császárhoz pártolt, ez olyasféle magyaros virtus, mint ahogyan mi a vesztes háborúinkat ünnepeljük úgy, mintha győztünk volna. Megjegyzem, és tán írtam is, hogy kend hamarosan megéri, hogy odáig hajlítják a múltat, hogy Ocskay bekerül a bazilikába Puskás mellé, mert mindketten azonos rendfokozatú katonaként álltak át az ellenséghez és logikusan neki is kijár a megbecsülés. Egyébként is a nagyságos fejedelem janzenista lévén a keresztény európai gyökereket tiport, tehát jogosan állt a magyart irtó kereszténygyökerű osztrák császár szolgálatába ez az Ocskay.

Kész! Mostan aztán, de íziben mondom, amiért egyáltalán nekikezdtem a híradásnak! Ez az egész kereszténykedés egy fal duma! Kamu. A zsidó uszítási szakember által kimódolt zsidózással együtt úgynevezett „fedett akció”, mint a sváb szerinti új-zélandi. Utána néztem a neten. Katonai nyelven diverzió. Ejtőernyős kalandor rasszista migránsok, akik a világ négy sarkából rablásra álltak össze. (Csak tessék megnézni a fotójukon a fizimiskájukat. Tisztán kivehetők a Horthy kormányzó úr őfőméltósága idején iskolában tanított rassz jegyek, meg a beszédes vezetéknevekből is tudni lehet ki a sváb, a zsidó, a cigány, az arab stb. ebben az országot lerohanó hordában magyar meg egy se nincsen. Amikor kezdték ’90 tájt a megszállást, még volt egy magyar a basáskodó parlamentben, de azt is Oláhnak hítták.)

Az arab világban előadják az Iszlám Állam verziót, Európában meg a keresztényt, sumákban meg elhappolnak mindent a módszeresen lebutított népektől. Ez egy évezredek alatt tökéletesített rabló hadjárat, kettős céllal. Az elsődleges anyagi haszonszerzés mellett viszályt szítanak a békésen egymás mellett élő törzsek, népek között, és a fölöttük szerzett hatalom megtartása érdekében a béketeremtés látszatát keltve államhatalmi eszközök széles arzenálját alkalmazva irtják a nehezebben behódoló alattvalókat.

A kend a naiv ártatlansága, istenfélő élete annyira szembetűnően ellentmond az itten uralkodó hivatalból hatályos életvezetési elveknek, hogy tán a reggelt se érné meg, ha este jönne, mert véletlenül kimenőt kapna a körúti robbantó, vagy elütné kendet a mercis Ricsi műtőasztala.

Nagyon örülünk hát, amiért kend ott van, ahol van, egészségben, békességben és maradjon is, amíg nem szólok, de különösen az egészségre tessen vigyázni, mert mostanság akár óránként is változnak az évszakok, kendnek meg eléggé lelassult a mozgása, és akkor veszi már fel a pruszlikot, mikor vetni kéne.

Bütyökfalva, 2019. március 20.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.