Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor még minden más volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mai cikkünket egy olyan idézettel kezdenénk, ami már csak azért is igen vicces, mert a kormánypropaganda egyik lapjában jelent meg:

Nem hinném, hogy Tibetért bármit lehet tenni tüncikkel, de ha lehetne is, most őszintén, mi közünk hozzá? Miért kéne ezért egyetlen villanykörtét is fölöslegesen égetni, és egyetlen magyar köztéren is pocsékolni a beton kopását, fogyasztani a festékeltávolító szereket vagy feltartani a forgalmat?

Egy magyar embernek pár Tibet-tünciző hülye miatt esetleg hirtelen fékeznie kell, ezzel használódik, kopik a fékje, az autógumija, a cipőtalpa, icipicivel több benzint fogyaszt, egy derék magyar édesanya meg három és fél perccel később ér az óvodába a gyerekéért, miáltal lekési a kedvenc sorozatát.Már itt nem éri meg! Már ez is túlságosan nagy veszteség, túlságosan nagy ár a magyarságnak.

Mi közünk Tibethez?

Éppúgy, ahogy Palesztinához sincs az égvilágon semmi közünk. Ettől a palesztin kendős giccsparádétól is konkrétan viszketést kapok.Teszek én Palesztinára. (Szögezzük azért le, palesztin nép nem létezik, arab, azt annyi). Mindenki oldja meg, intézze a saját sorsát. Nem ránk tartozik. Nekünk se old meg senki semmit a világon.

Tehát ha jól értem, a magyaroknak semmi köze ahhoz, hogy mi történik Tibetben – de ezen az alapon akár Romániában, Lengyelországban, vagy Ukrajnában –, mint ahogy az ott élőknek sincs semmi köze ahhoz, hogy mi folyik Magyarországon. Mindenki törődjön a saját kis dolgával, élje az életét és feledkezzen meg a határon túli világról. Az ország, és ezzel a cikkíró Pozsonyi Ádám számára a világ megszűnik létezni amint az ember átlépi az országhatárt. Mit érdekel ugyanis minket az, hogy egy népet elnyomnak saját hazájában? A legjobb módszer mindenképpen az, ha egyszerűen leszarjuk, attól biztosan meg fog oldódni. Na de mi erről, vagyis pontosabban mi volt erről az Fidesz véleménye ellenzékben? Lássuk:

MTI

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya határozottan elítéli a kínai kommunista rezsim tibeti megtorló akcióit, és a szabad világ felhívásához csatlakozva követeli azok azonnali beszüntetését. Magát demokratának valló politikai erő nem tűrheti el az emberi és kisebbségi jogok Peking által demonstrált tömeges sárba tiprását, a tibeti lakosság és a Dalai Láma megfélemlítését – húzza alá a párt Országos Választmánya.

Szükségesnek tartjuk, hogy az országgyűlés Tibet érdekében állást foglaljon. 1956-ban a szabadságáért küzdő magyar nép is várta, és a világ sok országától meg is kapta azt a szolidaritást, amely erőt adott harcához. Miután elnyertük függetlenségünket, nekünk is kötelességünk nyilvánvalóvá tenni együttérzésünket és megértésünket egy  szabadságáért küzdő másik nép iránt. (Balog Zoltán, Semjén Zsolt, Fodor Gábor, Herényi Károly)

Magyarországnak erkölcsi kötelessége kiállni Tibetért, és az az indítvány, melyet a Parlamenttel el akarnak fogadtatni nem Kína ellen, hanem Tibet mellett foglal állást. Az emberi jogok tekintetében nincs alku, mindenki erkölcsi kötelessége a kiállás (Semjén Zsolt)

Lehetne persze még naphosszat idézni a Fidesz és a párt környékéről érkező közleményeket, de úgy hiszem ez is éppen elég. Ameddig a Fidesz ellenzékben volt, kemények küzdött Tibet felszabadításáért valamint azért, hogy a kínai elnyomás egyszer s mindenkorra véget érjen. Akkor még „menő” volt Free Tibet-et kiáltani és tibeti zászlót lengetni a kínai konzulátusnál. Ma már nem az. Ma a kínai kapcsolatok miatt Tibet huszadrangú, az ottani emberek sorsa a magyar kormányt többé nem érdekli. Sőt, azokat is elhallgattatja, akik ezt szóvá merik tenni. Ahogy állítólagos fiatal demokratákból pár évtized alatt öreg fasisztákká vedlettek, úgy a tibeti felszabadulásért felszólalókból Kína tányérnyalóivá váltak minden gond nélkül. Ami épp szavazatot hoz, az az irány.

A kormánypropaganda olyan szinten szánalmasan nevetséges, hogy azt már szavakba önteni is nehéz. Szinte bármi, amiért ma olyan büszkén kiállnak, megcáfolható egy általuk évekkel, évtizedekkel korábban állított tökéletesen ellentétes közleménnyel. Egyébként ha már Pozsonyi ennyire kikéri magának, hogy a magyaroknak mégis mi közük van Tibethez, akkor hadd kérdezzem meg a következőket:

Mit kerestek lengyel vendégtapsolók Orbán Viktor március 15-ei állami beszédén?

Mit keresett Orbán Viktor 2017 szeptemberében Ohridban, amikor Nikola Gruevski mellett kampányolt?

A magyar kormány miért vásárol ukrán szavazatokat a parlamenti választásokra?

Az Orbán-kormány miért támogatja szerbiai, szlovák és román – tehát külföldi – futball klubbok és egyházak tucatjait adófizetők pénzéből?

Mi közünk van nekünk a macedónokhoz, szlovákokhoz, románokhoz és lengyelekhez?

De főleg mi közünk van az üldözött közel-keleti keresztényekhez, akiket szintén nagyvonalúan megsegítünk?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.