Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hol vannak már azok az idők?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első és harcolni fogunk azokkal szemben, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását.

Ezek természetesen a kereszténység védőbástyájának, Orbán Viktornak a szavai, aki lassan már minden megnyilatkozásában kiemeli, a magyar kormány a keresztényi értékrend bölcsője. Nos ez olyannyira igaz, hogy az isteni szeretet jegyében ismételten csak kiderült, hogy a déli határzárnál egy anyát és annak nagykorú fiát éheztették már második napja. Most így hirtelen nem tudnám megmondani, hogy az éheztetésről mit mond a Biblia, de szinte biztosan merem állítani, hogy nem sok jót. Ha a Helsinki Bizottság nem fordul – immár nyolcadszorra! – a strasbourgi bírósághoz, akkor talán még ma is ott éhezne a tranzitzónában az Afganisztánból menekült anya és gyermeke.

Az, hogy ezt kiadták parancsba, egy dolog, de az, hogy a rend éber őrei minden gond nélkül asszisztálnak is emberek éheztetéséhez, elég sokat elárul kicsiny hazánkról. Elég csak megnézni, hogy a hajléktalan-törvény után hónapokkal már egyetlen esetben sem indítanak szabálysértési eljárást utcán alvókkal szemben. A parancsot pedig ők is ugyanúgy megkapták, mint a határon szolgáló társaik, valahogy bennük az emberség mégis győzött. Képesek voltak arra, hogy fel is mérjék azokat az utasításokat, ne csak gondolkodás nélkül teljesítsék őket. Kérdem én, ki lenne képes – akár parancsba kapta, akár nem – tétlenül nézni, sőt segédkezni abban, hogy embereket éheztetnek csak azért, mert menekülni kényszerültek saját hazájukból?

Hogy állíthatja magáról azt egy kormány, hogy ők a kereszténység védőbástyái, mikor a legalapvetőbb bűnöket követik el hétről hétre? A kormány lop, csal és hazudik, miközben a jobb sorsra érdemes emberekbe ott rúg bele, ahol csak tud. Ehhez a viselkedéshez nem kötelező alkalmazkodni, mégis elég sokan megteszik a határon szolgálók közül. Úgy érzik, ezzel a hazájukat szolgálják, de nem tesznek mást, mint hogy kiszolgálnak egy fasiszta alapokra épülő, Európa-ellenes kormányt. Miért nem hallunk arról, hogy rendőrök és határőrök tucatjai szerelnek le, mert nem értenek egyet a kormány menekültekkel szembeni bánásmódjával? Egy normális országban ez történne, itthon ennek azonban még a jelei sem látszanak.

Európa szégyenévé váltunk, amiért hagyjuk, hogy a magyar kormány a mi nevünkben azt tegyen, amit csak akar. Magyarországot emlegetik, a magyar nép nevében teszik azt, amit. Azt állítják, a mi identitásunkat, a mi kultúránkat védik meg, miközben nem tesznek mást, mint sárba tiporják az európai eszméket.

Az én értékrendembe nem fér bele emberek éheztetése a határon, mint ahogy nem fér bele hajléktalanok börtönbe zárása sem. Ezek lehet, hogy a kormány értékrendjét képviselik, de az enyémet, magyar állampolgárét biztosan nem. Márpedig amikor hülyeségeket beszélnek ország-világ előtt, engem is képviselnek. Teszik ezt úgy, hogy a szavazók felhatalmazásával visszaélve emberek sorsát pecsételik meg. Nem először és nem is utoljára ég a pofámról a bőr, amikor külföldön élő magyarként egyre inkább egy olyan országot „képviselek”, amely határkerítéséről, a hajléktalanok megbélyegzéséről valamint szélsőjobboldali miniszterelnökéről vált híressé az elmúlt években.

Hol van már az az idő, amikor még Puskásról és a Rubik-kockáról kérdeztek, nem pedig arról, hogy miért adtunk hatalmat egy szélsőjobboldali vezetőnek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.