Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minket mikor tetszettek megkérdezni bármiről is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rogán Bűnöző Antal tegnap reggel befáradt a Kossuth Rádió stúdiójába és hülyeségeket beszélt. Ebben semmi újdonság nincs, talán csak annyi, hogy ezúttal nem Orbán hazugságait kellett hallgatni az éterben. Ő biztosan kimerült tegnap, amikor is személyesen elfáradt Törőcsik Mari házához, hogy átadja a neki járó Kossuth Nagydíjat. Azt, amit erről gondolunk, már egy szintén tegnap reggeli cikkben a kolléga kifejtette, ezért most nem foglalkoznánk ezzel ismételten. A gusztustalan szó talán összefoglalja érzéseinket. Visszatérve azonban Bűnöző Antalra, lássuk, mi is nyomta a lelkét, ezen a vasárnap reggelen:

Megerősítette, a kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni.

Így történt ez az elmúlt években is: a választók előtt nem beszéltek róla, ellenben egyszer csak törvények, intézkedések lettek belőle”– fogalmazott Rogán Antal.

Ezek a sorok nem kicsit nevetésgesen szánalmasak egy olyan miniszter szájából, aki azt az Orbán-kormányt képviseli, amely sorozatosan tolt úgy át törvényeket a parlamenten egy nap alatt, hogy arról az emberek nagyon nagy többségének fogalma sem volt. Azokról nem hogy a nép, de még a parlament véleményét sem kérték ki – azokat vitára sem bocsátották -, ugyanis pontosan tisztában voltak azzal, hogy kétharmados parlamenti többséggel azt a törvényt fogadtatják el, amelyiket csak akarják. Nem számít, ha a teljes ellenzék elutasítja azt, de még az sem, ha tüntetők tízezrei mondják el arról véleményüket. Ők megszavazzák és kész. Olyan demokrácia ez, ahol nép ugyan van, de annak nem lehet egy büdös szava sem arról, hogy mi folyik ebben az országban. Ha véleményt merne esetleg megformálni, az sem a sajátja, hanem Soros Györgyé. A kormány és propagandamédiája szerint legalábbis.

Rogán szerint a kormány tájékoztatási kampányt indított februárban, a hazugságkampány kifejezés azonban közelebb állna a valósághoz. Az ugyanis nem volt más, mint hazugságok terjesztése az Európai Parlamenti választások előtt három hónappal. Ennek célja pedig vélhetően nem más volt, mint annak elhitetése, hogy Brüsszel az ellenség, ezen ellenség legyőzéséhez pedig az kell, hogy a jó hazafiak a Fideszre szavazva harcba küldjék nemzetünket. A „tájékoztató kampány” minden egyes pontját megcáfolta Brüsszel, azonban ez olyannyira nem zaklatta föl a magyar kormányt, hogy véleményük szerint – ezt Kovács Zoltán mondta ki – az felért egy „beismerő vallomással”. Ez is tökéletesen megmutatja, hogy holmi tényekkel a kormányt nem lehet kizökkenteni, letéríteni az általa választott útról. A hazugság igazság, ha azt ők állítják. A valósághajlítás így működik Orbán Magyarországán.

Rogán vajon tisztában van azzal, hogy nem Brüsszel, hanem az Orbán-kormány volt az, amely gyakorlatilag ellopta a manyup-pénzeket? Tette ezt ráadásul úgy, hogy a parlamenten áttolt törvénynek – mely szerint megszüntetik a magán nyugdíj pénztárakat – nem volt társadalmi támogatottsága. Az ott, emberek milliói által összegyűjtött 2945,3 milliárd forintot – ez a magyar GDP közel 10%-a – két év leforgása alatt jóformán teljesen elköltötték, ráadásul úgy, hogy annak valós látszata szinte nem is volt. De megemlíthetnénk a hajléktalanságot tiltó törvényt is, amelynek ugyancsak nem volt társadalmi támogatottsága. Arról nem kérdezték meg sem az emberek többségét, sem pedig a hajléktalanok helyzetével foglalkozó szervezeteket. De ugyanígy beszélhetünk a rabszolgatörvény bevezetéséről is, amelyet tízezres tömegtüntetések követtek. Hogy ott miféle párbeszéde volt? Lássuk:

Ezek után már csak egy kérdés maradt: milyen titkos tervek lapulnak Orbán Viktor dolgozóasztalának fiókjában? A hajléktalanságot már sikeresen betiltották, a magánnyugdíj pénzeket gond nélkül elköltötték, a modernkori rabszolgaság bevezetéséről már nem is beszélve. Vajon mi maradt még?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.