Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minek elégedetlenkedne valaki? Végülis kap egy fél disznót!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mészáros Lőrinc, az ország leggazdagabb gázszerelője ajándék féldisznót adományozott a Mátrai Erőmű dolgozóinak. A hír, amely akár érkezhetett volna a múltból is, ismét csak megmutatta egy ország állapotát. Az erőmű dolgozói úgy örültek annak a kettévágott hízónak, mintha legalábbis fizetésemelést kaptak volna. Ugyanaz történt nagyban, mint amit minden egyes önkormányzati vagy országos választás alkalmával eljátszik a kormánypárt: krumplit, lisztet, tojást ajándékoz az embereknek, szavazatvásárlás céljából. A gond nem azzal van, hogy ilyennel egyáltalán megpróbálkozik még valaki, hanem azzal, hogy azt a mai napig elfogadja szinte mindenki. Nincs visszautasítás és nincs felháborodás sem. A Lőrinc adta, hát hülyék lennénk visszautasítani, jól jön az még!

Az embereket egyre kevésbé érdekli, hogy egy gázszerelő lett az ország leggazdagabb embere. Ha kapnak tőle alamizsnát, minden el van felejtve. A saját nyomorult élete fontosabb mindenkinek, mint az, hogy mi folyik ebben a kibaszott országban. Az újdönsült disznótulajdonosok úgy örülnek annak a nyomorult tetemnek az autójuk csomagtartójában, mintha egyébként nem ők maguk fizettek volna érte. Mészáros Lőrinc ugyanis azokat az állami milliárdokat dézsmálja meg, amit minden magyar adója befizetésével a közösbe rakott. Az ország gázszerelőjének nincs egyetlen olyan forintja sem, amiért ő maga dolgozott volna meg, ezért ez a kialakult helyzet olyan, mintha annak örülnénk önfeledten, hogy egy zsebtolvaj a tőlünk ellopott pénzből másnapra visszatérve egy szál virággal lepne meg bennünket.

Az ilyesminek örülni kell. Úgy mondják köznyelven, a van nak örülni kell.

Ezeket a szavakat használta egy a féldisznóval a csomagtartójában autózó dolgozó, akit az Index riportere állított meg egy kérdés erejéig. Noha a riportban sok igen súlyos mondat hangzott el, mégis ez az, ami a legjobban leírja az emberek alapvető gondolkodását. Azt, hogy az alamizsna fontosabb, mint hogy egyenes gerinccel azt merjük mondani, hogy nem kérem. Puffog és felháborodik a magyar, de amikor alamizsnával tömik be a száját, azt köszönetnyílvánítások közepette elfogadja. Képtelen vagyok megérteni, hogy ez miért alakult így az elmúlt évek, évtizedek során. Mi kellett ahhoz, hogy ilyen megalkuvó néppé váljunk, amelynek egy zsák kruplival, 10 kg liszttel, vagy egy fél disznóval be lehet fogni a száját?

Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.

Igaz volt ez 1848-ban és sajnos igaz ma is. Sokszor elmondták már sok helyen, de most itt is tökéletesen igaz, Orbán uralkodásához pontosan ez ilyen emberekre van szükség. A gerinctelenség, megalkuvás és szolgalelkűség elengedhetetlen ahhoz, hogy egy modernkori diktátor azt tehessen meg az ország állampolgáraival, amit csak akar. Mészáros Lőrinc csak egy tünete ennek a nemzeti betegségnek, amely már évszázadok óta sújt bennünket és úgy tűnik nem találjuk rá az ellenszert. Márpedig ahhoz, hogy idehaza is egyszer végre kialakuljon egy valós demokrácia, elengedhetetlen, hogy a társadalom is gerincet növesszen végre és kiálljon a saját jogaiért. Ezek nélkül soha nem lesz ebből az országból egy élhető, európai nemzet.

Az Index videójában megkérdezettek közül egy, azaz egy ember volt összesen, aki azt mondta, hogy ő márpedig nem veszi át a féldisznót. Csupán egyetlen embernek volt gerince azt mondani, hogy márpedig az anyátok picsáját, azt. Nem is kell nagyon más annak megértéshez, hogy mégis miért tart ott ma ez az ország, ahol. Miért nézzük tétlenül, ahogy Mészárosok és Tiborczok lopják el a közvagyont minden gond nélkül? Miért fogadjuk el, hogy a sajtószabadság leépítése mellett rabszolgasorba döntik a magyar munkavállalókat szólásszabadságuk korlátozásával egyetemben? Felháborodunk az Index és HVG komment szekciójában, de ha hozzánk vágnak egy féldisznót, máris bekussolunk. Ennek a felfogásnak a megváltozása nélkül szinte teljesen mindegy, hogy elzavarjuk-e végre Orbán Viktort vagy sem, ugyanis egy ilyen társadalom újabb Kádárokat és Orbánokat fog kitermelni egészen az idők végezetéig. Ezt akarjuk tényleg? Mert én biztosan nem és kétlem, hogy ezzel egyedül lennék.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.