Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jobboldali, illiberális, keresztény humorról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig nem figyeltünk oda, létrejött egy nagyszerű mozgalom Magyarországon. Akinek a RAJT nem mondana túl sokat, az ne érezze rosszul magát, nekem sem mondott semmit egészen tegnap estig. Pedig már jóval korábban, még tavaly májusban bejelentették, hogy egy új radikális mozgalmat indítanak azok számára, akik csalódtak a Jobbik néppártosodásában. Nos, a terv nem igazán jött be, ugyanis eddig alig találtak olyan embereket, akik csatlakoztak volna ehhez a nagyszerű mozgalomhoz, amelynek célja az illiberális, hazafias-tradicionális, keresztény-szociális eszme széleskörű elterjesztése a magyar társadalomban. Sajnos ez van: ilyen nagyszerű gondolatok ellenére sem találtak elegendő embert ahhoz, hogy tényezőkké váljanak a magyar politikai életben.

Nagy valószínűséggel emiatt váltottak taktikát is, ami annyit tesz, hogy megpróbálnak jobboldali Magyar Kétfarkú Kutyapárttá válni. A váltás nem kicsi, ezért is lehet érdekes megnézni, hogy mégis mire képes egy csapat radikális jobboldali gondolkodó, akik szerint márpedig a jobboldalon is létezik humor, sőt, ott van csak igazán. A párt egyik alapítója Pintér Attila, Józsefváros önkormányzati képviselőjének elmondása szerint a RAJT pártoktól függetlenül működik, mégis igen nehéz elmenni amellett a tény mellett, hogy Pintér Facebook-oldalán szinte csak olyan hírekkel és véleményekkel lehet találkozni, amelyek egybevágnak Orbán Viktor politikájával. Lehet persze fura véletlen is, bár én nem mernék nagyban fogadni rá.

Visszatérve ezen nagyszerű mozgalom hihetetlen pálfordulására, nézzük meg, mivel múlatták az elmúlt napokat a teljesen pártfüggetlen alakulat tagjai. Még január végén egy pár perces „vicc” tüntetést szerveztek, ahol a kormány lemondását követelték. Ott olyan vicces figurák jelentek meg, mint mondjuk Terézváros volt fideszes képviselője, Gyenge Zsolt, akit még 2006-ban rúgtak ki a Fideszből, ugyanis még nekik is sok volt, hogy a haláltáborokat őrző nácik egyenruhájában pózolt, természetesen hagyományőrzés céljából. A kirúgását követően csatlakozott a Jobbikhoz, ahol ő volt a Lex Gárda első áldozata, mivel a Nemzeti Gárda mellényét viselve jelent meg egy testületi ülésen, amelyet az akkori polgármester, Verók István nehezményezett.

Gyenge Zsolt mostanra eljutott oda, hogy ő legyen a jobboldali humor egyik jeles, bár leginkább önjelölt képviselője. Akciójuk olyan sikeres volt hogy még az M1 és a Pesti Srácok stábja is a helyszínre sietett, hogy szemtanúja legyen ennek a fergeteges jelenetnek. Tegnap pedig nem más, mint az Auróra punkjaitól megrettenő Bede Zsolt-féle Vadhajtások is jelen volt azon a nagyszerű eseményen, ahol a fideszesből lett, majd jobbikosból lett RAJT-mozgalmárrá vált Gyenge Zsolt, valami olyan lábszagú, humortalan, buta és gyenge előadást mutatott be társaival együtt, hogy azt még maga Bede is megirigyelhetné. Ez itt ugyan nem a reklám helye, de mégis érdemes lehet megnézni az alábbi videót, abból ugyanis kiderül, micsoda humorbonbonokkal szolgál a nemzeti jobboldal.

Hogy vajon mégis mi lehet a konkrét célja ennek a formációnak, azt csak találgatni lehet. Mindenestre érdemes lenne esetleg a Honfoglalás 2000 egyesülettel összefogni, ahol a színvonal igen hasonló. Az összefogás eredményeként talán még közös jelölteket is indíthatnának a közelgő önkormányzati választásokon. A siker szinte már most borítékolható.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.