Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A liberálisból lett demokratából lett konzervatívból lett maffia felölti végső alakját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éppen az éjjel morfondíroztam azon, hogy Orbán vajon hibát követett el és a néppárti kizárás lehetősége ennek a hibának a következménye, vagy szándékosan provokál? Lehet logikus magyarázat a hiba is, hiszen talán a saját pozícióját akarta erősíteni. Úgy gondolta, feljebb mászik a celebritási létrán a körülötte kialakult cirkusz hátán, hiszen arra nincs reális esély, hogy kizárják. Ha nem zárják ki, akkor még erősödhet is az adok-kapok közben.

Az is előfordulhat, hogy túl messzire ment a provokálásban és mire észrevette, már nem volt visszaút. Illetve lehetett volna visszaút, de az akkora arcvesztéssel járt volna, amit nem visel el a gyenge szervezete.

A harmadik verzió – mármint az én töprengésemben -, hogy az első perctől precízen kiszámított forgatókönyv szerint zajlik minden. Pontosan ez volt a cél. Eljutni addig a pontig, amikor vagy kizárja a pártcsalád – én most sem hiszem, hogy ez be fogkövetkezni – vagy a felkavart iszap hullámain ki lehet slisszolni a közösségből. Hivatkozva arra, hogy megbántották a hamvas lelkét, igaztalanul támadják, rágalmazzák.

Reggelre szerintem megkaptam a választ a töprengésemre. A Magyar Időkből Magyar Nemzetté vedlett pártszócső szerkesztőségi cikkben követeli a Fidesz kilépését a pártcsaládból. Márpedig ezek a közpénzből médiakurvának állt szolgamédiák egészen biztosan nem a saját ötleteiket adják elő. Bátran olvashatja bárki úgy a fideszes médiabirodalom bármelyik kanálisát, mint a kormánypártdrágaminiszterelnökúr személyes üzenetét. Tehát valószínűleg ez volt a cél. A liberálisból lett demokratából lett konzervatívból lett maffia felölti végső alakját és kikel végre a lárvából a végső forma, a finomkodva populistának becézett szélsőjobb.

Jogos lehet az a felvetés, hogy miért lenne érdeke Orbánnak egy nagyon erős tömörülésből egy sokkal kisebb, sokkal súlytalanabb csoportba átülni? Főleg úgy, hogy Olaszországban nincs bebetonozva egyetlen kormány sem. Ha az olaszok gondolnak egyet, úgy elsöprik az aktuális hatalmat, mint a forgószél. A másik reménybeli partner a nácivá válás rögös ösvényén Lengyelország, ahol szintén inog a trón. De ha sikerül is stabilizálni, Orbán arrafelé egyre kevésbé népszerű a Putyinhoz dörgölőzés miatt. Ha valami biztos, az feltétlenül az, hogy a lengyelek nem fognak egy csónakban evezni olyan országgal, amelyik Oroszország érdekeit szolgálja.

Én egyetlen logikus választ találtam erre a dilemmára. Lehet persze több is, de nekem nem jut eszembe más: ha azt feltételezem, hogy Orbán ki akarja vinni Magyarországot az Európai Unióból. Mert akkor tökmindegy, melyik pártcsalád tagja, hiszen ez csak átmeneti állapot. A szélsőjobbos emésztőgödörből aktívabban lehet provokálni és könnyebb is kipottyantani az országot a közösségből, mint az Unió gerincéből.

Eltöprengtem persze azon is, hogy érdekében állhat-e Orbánnak az uniós kizárás vagy kilépés. Hiszen jóformán csak onnan érkezik pénz, aminek segítségével fenn tudja tartani a hatalmát. Ez igaz is, de az a pénz csökkenni fog (persze még úgy is rengeteg lesz), de az igazi bazdmeg akkor támad, ha a közösség szankcionálni fogja az alapértékekkel összeegyeztethetetlen viselkedést. Például úgy, hogy visszatartja a pénz nagy részét, vagy akár egészét. Abban a pillanatban már nem éri meg bent maradni, ugyanis van az Uniónak egy őrületesen nagy hátránya. Mégpedig az, hogy a lomhasága ellenére is képes megakadályozni a tagországokban a totális diktatúra kiépülését.

Ha az eddigi gondolatmenetemet folytatom, akkor logikusan következik, hogy Orbánnak semmi más lehetősége nincs arra, hogy örök időkre hatalomban maradjon és ezzel mentesüljön ő, családja, és cinkostársai is a felelősségrevonás alól, mint kizárólag a teljes, kendőzetlen, kőkemény diktatúra. Ha sikerül kinavigálni az országot a közösségből, akkor elképesztő  szegénység lesz ugyan, de ez az elrabolt ezermilliárdok birtokában nem fog mindenkit érinteni. Körbe lehet keríteni az országot és se ki, se be senki. Onnantól olyan törvényeket hozhatnak a gecik, amilyeneket akarnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket. Persze azért valamennyire, legalább alaphangon ketyegnie kell a gazdaságnak is, az országnak is. Hogy ennek a ketyegésnek az érdekében kivel milyen titkos alkukat kötött a csúti, azt nem tudhatjuk. Mindenesetre nem lehet véletlen az orosz bank behurcolkodása Magyarországra úgy, hogy gyakorlatilag egy orosz Vatikán jönlétre. Állam az államban.

Eddig jutottam a töprengésemben és most semmit nem szeretnék jobban, minthogy valaki megcáfoljon. De gyorsan ám, ameddig meg nem találom valahol a bőröndöt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.