Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Az idetelepített, banknak álcázott orosz kémközpont csak a jéghegy csúcsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Passzol

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Meneküljön! Még messzebbre. A budapesti székely bálozók tiszteletbeli székellyé nyalták a bennszülött magyarokat kifektető ájtatos Mengelét. Kend nekik felesleges székelymagyar! Felvilágosult elme, a mennybemenőknek csak láb alatt lenne. Nem passzol kend ezekhez. A fizikoterápia előtti folyosón, amikor a Samu bácsi nagyon csúnya káromkodások között hangosan nem csak felolvasta ezt a hírt, hanem rögvest kommentálta is, akkor a felnőttek tudták, hogy a szaporasági felelős némberrel egyetemben miért nem kendet akarják hazahozatni, hanem itthon csinálnak maguknak kedvükre való székelyt.

Nagyon sok szót tanulok itt. Már azt is tudom mi a spoilerezés. Mióta a nagyit kísérem a delejezésre. Tata úgy mondja „melegcsákányos rendszerben betegek a nagyival”. Ez azt jelenti, hogy a fájdalom hol a nagyit, hol a tatát gyilkolja váltásban. Időre megyünk. Csak annyit kell a nagyinak várni, amíg az előtte lévő kikászálódik a mágnes alagútból. Néha ez időigényes tud ám lenni. Én is azért megyek a nagyival, mert ő is nehézkesen mozog. Gyalog se könnyű neki leküzdeni a légellenállást, de én vele vagyok és húzom/vonom, csak hát sziszeg, mert mindig utólag derül ki, hogy melyik volt a rossz mozdulat.

Várok. Könyvolvasást mímelve ücsörgök a folyosón. Hallgatom a felnőtteket, mintha ott se lennék. Általában bekajálják. Nekem direkt nincs okos telefonom, amit unalmamban birizgálhatnék, mert az apu szerint sántának kell mankó, buta gyereknek meg okos telefon. Én orvosi szakvéleménnyel tudom igazolni, hogy nem vagyok buta. Sőt!

Sőt irányomban a sajátos nevelési igény leginkább abban mutatkozik meg mostanában, hogy a saját érdekemben a szüleim és nagyszüleim kánonban korlátozzák az okosságom és főleg a memóriám, hogy meg tudjak felelni az egyházi iskola követelményeinek, mert bármikor lecsaphat ránk a gondolatrendőrség. Anyu meg a kevés szabi, na meg a túlórázás miatt nem járhat állandóan raportra miattam. Tegnap be is pöccent. Én „hivatalosan” nem tudok róla, de a bátyám hallotta az anyu és a nagyi sutyorgását a „mi volt már megint az iskolaigazgatónál” napirendről. Azt mondta az igazgatónak az anyu, hogy nem a szám, hanem a fejem miatt pikkelnek rám; a számmal én csak kérdezek, a fejemmel gondolkodom és ez a zavaró nekik. A végén még kitagadják a famíliát az egyházból és mehetünk Izraelbe Soros ösztöndíjjal beilleszkedési tréningre a Lölö bácsi valamelyik palesztin kibucába turulos focimezt varrni, mert az iránt nagy most a kereslet, nekünk meg itt nem veszi a hasznunkat.

Azt mondják a szakértők, hogy itten, de csak itten zseniálisak a politikusok. Főleg a nagy Ő! Hitlernek nem sikerült szolga népet csinálni a magyarokból, neki meg egy csettintéssel bejött. Na, jó. A kritikusabb vélemények szerint volt az két csettintés is, de az tény, hogy a mély erkölcsi magasság helyett erkölcsi mélységben leledzünk. Azt nem tudom, hogy egyáltalán jó ez nekünk, vagy rossz, de az biztos, hogy a fizikoterápia előtti folyosón a leamortizált felnőttek nem az MTI-vel, az MNB-vel és KSH-val összhangban minősítik ezt az elnyomórendszert. Nyugi. Ez még csak a kezdete az értesüléseimnek.

Mert az idevánszorgó nyomorultak mégis NER-kompatibilisek. Mondta a professzorok professzora. Nincs pénzük magánrendelésre, ezt meg a Samu bá’. Tudja ki az a professzor, akit a bunkó kommunista prolik egészen az akadémikus székig üldöztek, még Göttingenbe is kizavarta tanulni a proletárdiktatúra. Ezért a Széchenyi vagyonából létesített akadémia elkobzását helyesli, és szerinte a migrációs válsághelyzetet simán be lehet dumálni a proliknak. És most álljunk meg! Mert amiket ma hallottam az még újabb lesz kendnek.

Úgy kezdődik, hogy az idetelepített, banknak álcázott orosz kémközpont csak a jéghegy csúcsa. A szomszéd országok azért nem prüszkölnek, amiért a magyar kormány számolatlanul nyomja hozzájuk a lóvét az ájtatoskodó magyar ügynököknek, mert bevásárolt magyarként az ellenünk nekik itt kémkedőket is mi fizetjük közpénzből. És várjon már! Nincs vége! Ezek a bábok, a Tarajos Toporzék, az Ennyike, meg a disznós óvó néni kupakos fiacskája az Imádságos Vadölővel és a Pacalossal egyetemben, nos, ezek mind utángyártott elemek. A Samu bácsi tudja. Ő egész életében maketteket csinált egy kutatóintézet laborjában. A makett pont olyan, mint az igazi, csak kicsi, meg buta, ezért háttérből manipulálják, a többi passzol.

És azt mondja a Samu bácsi (akinek egyetlen hatalmas metszőfoga van felül és kisnyugdíjasként nem telik neki protézis ragasztóra, az ínye meg demokráciára éhezve kifogyott az előző diktatúrában ingyen csinált fogsora alól és hiába beszél mérgesen, olyan viccesen csapódik az állára a nyelve, de a nagyi azt mondta, hogy ez inkább nagyon szomorú és tényleg.) Szóval azt mondja a bácsi, hogy az se biztos, hogy ezek a fószerek valódi élőlények. Azért is nem enged a puskás, füldugós, kopasz pártszolgálatos különítmény senkit a közelükbe, mert még nem tökéletes a szoftverjük és közelről látszana, hogy azért eléggé el vannak nagyolva. És nem csak a külsejük. Most ne csak a nagy Ő buggyos gatyájára gondoljon, meg az Ennyike bácsi kémiailag tuningolt kisugárzására, hanem úgy összességében. Az egész nullszériára. Az Erdélyből importált szeizmográfként működő sámándobos kultúrharcosig passzolnak a prototípus árja vezérre és udvartartására csak olyan slampos, kis költségvetéses kivitelezésben. Semmi dizájn.

Ezt a varit még nem hallottam. A bácsi szerint nem butaságból rontották el az országot ezek a kutyaütők, nem is gonoszságból, mert nincs ezeknek önálló gondolatuk, hanem a bűnös múlt szereplőinek tökéletlen másolatai, akikkel a multinacionális tőke viccből szívat bennünket. Ez nekik egy szabadidős program. Mégse mehetnek mindig szafarira oroszlánt ölni, mert megszólják őket az állatvédők, és kevés is az oroszlán. Magyarnak meg annyi arabot, kínait stb. hozatnak külföldről maguknak a szereldébe amennyire az uniós pénzből telik.

Nem is tudom. A nagyi – amikor hazafelé botorkálva beszámoltam – nem örült, hogy ilyesmiket hallok. Mondta jobb, ha elfelejtem az egészet. Bár kétségtelen, hogy a teória néhány eleme passzol. De olyan lassan vánszorogtunk át a zebrán a zöldnél, hogy a terepjárós nagysága témaváltásra kényszerítette a nagyit és az én kedves mamuskám másodpercek tört része alatt meggyőzött arról, hogy a Samu bácsi szókészlete sivár és messze elmarad a nagyi nyelvi sokszínűségének burjánzásától. Ettől a szóáradattól úgy elámultam, hogy elfelejtettem hol is tartottunk. Így azután ma se tudom, mi passzol, mi nem, de gondolom kendnek ez nem probléma, de nekem igen nagy énekből és tesiből témazárót írni.

Bütyökfalva, 2019. március 7.

Mirtill

P.S: A tata kérdezteti, hogy a Luca néninek tetszett-e legalább egy szmájlit küldeni? Lehet, hogy jövőre már én is nagylány leszek és akkor a tata, az apu, na meg a lökött bátyám is hoz nekem virágot, mint a nagyinak és anyunak, de most még nekem nincs Nőnap és ez nem igazság és igen is éljen a gender elmélet, mert én a születésemtől kezdve NŐ vagyok, sőt most még NÖvésben is! Csak úgy mondom. Hátha ért belőle kend a jövőre nézve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.