Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Van, amit nem lehet megbocsátani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért az mekkora nem poén már, hogy még fotót sem pakolt az amerikai Forbes magazin a felcsúti gázszerelő neve mellé, akinek az érdemekben és szakmai sikerekben gazdagg életrajzát sem sikerült megtalálniuk. Úgyhogy ő lett az arctalan „Mészáros”, akiről tegnap óta három (+1) dolgot tud a világ:

  • Orbán Viktor miniszterelnök falujában alapított egy kis gázszerelő céget 1990-ben.
  • Orbán Viktor miniszterelnök tette meg az általa megalapított Puskás Ferenc Futballakadémia elnökévé.
  • Orbán Viktor miniszterelnökkel a kormánnyal kötött szerződésinek köszönhetően a Mészáros & Mészáros nevű gázszerelő Kft-je. az építőipari piac nagy játékosává lett.

Ne hallgassuk el azt sem, hogy a világ 2057. leggazdagabb emberének ama elhíresült aranyköpetét is idézi a lap, amely szerint a jóistennek, a szerencsének és a miniszterelnöknek tulajdonítja saját teljesítményét. Vagyis a 3+1-edik dolog így hangzik: bármelyik jelentéktelen gázszerelőből lehet dollármilliárdos, akkor is, ha az egyetlen dolog, amit 53 év alatt fel tud mutatni az, hogy évtizedek óta ismeri a miniszterek elnökének.

Most tehát, hogy Orbán Viktor hivatalosan is felkerült a világ leggazdagabb milliárdosait rangsoroló Forbes-listára, tekintsünk vissza január 10-ére, amikor a soha semmire nem vetemedés istenkirálya kormányinfót tartott és a közelébe engedett újságírók egyike a Forbes magyar kiadásának listájáról kérdezte, amelyen – az amerikaival ellentétben – nem Csányi Sándor, hanem „Mészáros” lett a legvagyonosabb magyar. A miniszterelnöki kommentárnak az tulajdonított jelentőséget, hogy három éve még azt mondta a parlamentben, addig nincs értelme a fideszesek meggazdagodásáról beszélni, amíg nem fideszesek az ország leggazdagabb emberei.

Miután a még mindig friss magyar Forbes-lista szerint Mészáros Lőrinc tehát megelőzte az önerőből milliárdos Csányi Sándort, és Felcsút volt fideszes polgármestere Orbán Viktor a leggazdagabb magyar úgy, hogy öt évvel ezelőtt még nem szerepelt neve a legvagyonosabbak között, és úgy hogy a top tízben több, a Fideszhez és/vagy kormányzati közbeszerzésekhez köthető ember is ott van, adódott a kérdés: mit szól ehhez? Az Európai Unió mostanság leghírhedtebb figurája ezt bírta válaszolni:

a lista egy dolog, a valóság egy másik, Magyarországon ugyanis két dologért fizetnek szívesen az emberek: hogy rákerüljenek listákra, illetve hogy lekerüljenek listákról.

Jól van akkor. Szerintem beszéljük meg ezt a dolgot, főleg hogy egyáltalán nem Mészárosról szándékoztam regélni, megtették már mások helyettem, de sajnos így alakult: nem lehet eleget beszélni róla. Pedig ennél csak súlyosabb gyalázatok sora tarkítja azokat vadvirágos mezőket, ahol a fideszes szolgasereg, valamint szavazó- és bólógatógépezet elhalad.

Próbálom a még megmaradt ép eszemmel felfogni, hogy ha egy közönséges gázszerelő 7 év alatt nem csak a mangalicatrágyából vakarózik ki, de felküzdi magát a világ első 2057 legvagyonosabb embere közé, miközben az ország egyharmada 20 év alatt sem jut egyről a kettőre, van-e értelme azt magyarázni, hogy mit jelent az ő nyomorúságára nézve az, hogy Putyin orosz állami bankja és kémközpontja teljeskörű ellenőrizhetetlenséget kapott Budapest szívében?

Van-e értelme azt magyarázni a 10 évvel ezelőtti budapesti bérért igát vonó szabolcsi magyarnak, hogy mit jelent az ország és azon belül az ő jövőjére nézve az, hogy Orbánék immár a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatára is rárakták az enyves kezüket, mert csak így tudják ellopni az EU kutatásra és fejlesztésre adott forrásait?

És annak végképp mi értelme van, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje bocsánatkérésre szólítja ezt az eszelős skizofrén hajlamú morális hulladékot az EP-választási kampány hevében úgy, hogy évekig nézte szótlanul, hogy szétver, ellop, kinyír mindent a nemzeti szuverenitására és demokratikus felhatalmazására hivatkozva?

Hogyan változtatna mindez bármit az évtizedes, békés népnemzeti kérődzéshez szokott magyar társadalom állapotán, egyáltalán hogyan jutna el a tudatáig mindez, amikor azt sem fogja fel az agya, hogy egy szellemileg alultáplált gázszerelő a nulla teljesítményével pár év alatt a fél országot Orbán nevére vette? Miféle bocsánatkérést, megbánást, jobb belátásra térést remélnek egy ilyen alaktól? Mégis mi a fenében bíznak a néppárti politikusok, akik most is csak azért vörös fonalaznak, és nem háromszor, hanem legalább tizenháromszor vonják össze a szemöldöküket, mert Orbán frontálisan őket támadja? Személyükben is.

Ameddig csak a magyar demokráciát farigcsálta baltával, ameddig csak a választási törvényt és alkotmányt írta át, ameddig csak a szabad médiát gyilkolta, ameddig csak a választásokat hekkelte meg, ameddig csak a hóbortjaira költötte az európai adófizetők pénzét, addig megelégedtek a diplomatikus, szemfényvesztő ejnyebejnyékkel. És most sem beszélnek egy vak hang erejéig sem arról, hogy az Európai Unió egyik legnagyobb haszonélvezője az említett gazember ügyködésének köszönhetően, az Európai Unió adófizetőinek pénzén dollármilliárdosokat ad a világnak. Nem hírérték az Orbán elleni bocsánatkérési törekvések szempontjából, hogy a kétharmados fideszes önkívület Magyarországán, amely tíz körmével az EU csecsén lóg, amely az európai demokrácia dobogós sereghajtója és az idegenggyűlölet egyik zászlóshajója, ahol az unió leghátrányosabb helyzetben lévő régiói találhatók, ahol a miniszterelnök sleppje ellenőrizetlenül ólálkodik mindennemű közpénzes dézsa körül, egy névtelen-arctalan gázszerelő néhány év alatt megmilliárdosodik.

Addig nincs értelme a fideszesek meggazdagodásáról beszélni, amíg nem fideszesek az ország leggazdagabb emberei – mondá három éve a rongyos köpönyegű pávatáncos, és tessék. A Fideszhez és Orbánhoz köthető alakok (legalább kettő) nem az ország, hanem a világ leggazdagabb emberei közé verekedték be magukat, úgyhogy most azért nincs értelme erről beszélni. A 30 milliárdos fideszes médiagépezet tegnap óta síri csendben kussol és sunnyog: egyetlen mondatot nem sikerült leírniuk az örömhírrel kapcsolatban. Síri a csönd mindenfelé, ellenben szorgalmasan listázzák a bevándorláspártinak bélyegzett európai politikusokat, hergelnek és uszítanak az Európai Unió vezetői ellen és azzal van teli az ég alja is, hogy a németek közel 145 százaléka mindenben is egyetért Orbán Viktorral. Mert a Sorosmigránssimogató EU nem érti az emberek problémáit, bezzeg Orbán.

Azt hiszem, nem nagy botorság kijelenteni, hogy a magyar társadalom kéményen bambuló közömbössége mellett mind a magyar ellenzék, mind az Európai Unió vezetése ezekben a pillanatokban is hagyja magát hülyére venni. Ahelyett, hogy az égig érő korrupciót és Mészárost  kérnék számon Orbánon, besétálnak a migránsozás-sorosozás-junckerezés zsákutcájába és plakátok leszedését követelik/plakátokat fújnak le és bocsánatkérést várnak. Miközben az, amit kilenc év alatt művelt azért, hogy az elitellenesség és EU-ellenesség színjátékának farvizén bekerüljön a világ legvagyonosabb 2057 embere közé, arra nincs bocsánat. Vannak dolgok, amelyeket meg lehet bocsátani. Ez speciel nem az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.