Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kicsúszunk az időből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mészáros Lőrinc, az ország gázszerelője bekerült a Forbes világ leggazdagabbjainak listájára. Ott Csányi Sándor, az OTP vezére még ugyan előzi, de minimum megkérdőjelezhető, hogy ez mennyire igaz a mai napon. Orbán Viktor feltételezett strómanjának vagyona ugyanis olyan bonyolult céghálókon keresztül van elrejtve, hogy nincs az az ember, aki azokat ki tudná bogozni. Szinte biztos az is, hogy magának Mészáros Lőrincnek sincs fogalma arról, hogy mekkora pénz van jelen pillanatban az ő nevén. Az egykori felcsúti polgármester vagyonát Orbán Viktorhoz kötődő barátsága alapozta meg, amely vagyont évek alatt úgy sokszorozott meg, mint soha senki korábban ebben az országban. Az, hogy a miniszterek elnökének barátja bekerült a világ leggazdagabbjainak listájára – 2057. hely – tökéletesen megmutatja milyen országgá változatta Orbán és kormánya Magyarországot.

Ha a Google keresőjébe beírjuk Mészáros nevét és a keresési dátumot 2000 valamint 2009 közé tesszük, szinte csak elvétve találunk bármiféle információt is, a ma már sokszoros milliárdosról. A Zuckerbergtől is okosabb Lőrinc szerencséje akkor kezdődött, amikor Orbán Viktor hatalomra került, Felcsút gázszerelője pedig hamarosan állami megbízások tucatjait kezdte el bezsebelni. Noha már korábban a felcsúti foci akadémia kuratóriumi elnöke lett – erre maga Orbán Viktor kérte fel, akivel egy iskolába járt, baráti kapcsolatuk mégis csak évekkel később, egy újbóli találkozás alkalmával alakult ki – a mesés vagyon azonban ekkor még nem az ő bankszámláján landolt. Ehhez az kellett, hogy Orbán Viktor és pártja kormányra kerüljön, noha ezt Mészáros máshogy látja:

A településeken akkor(90-es évek) kezdték el kiépíteni a gázhálózatot, és a kft.-nk rengeteg munkához jutott a környéken. Később is sikeresen vállalkoztam, így tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg, és már akkor volt miből adnom a felcsúti futballnak.

Mészáros Lőrinc talán őszintén hiszi is, hogy az a vagyon egyrészt megilleti őt, másrészt pedig valóban az övé és nem Orbán Viktoré. Ehhez  persze megvan minden joga, az más kérdés, hogy ezzel szemben mi a valóság. Az ország gázszerelőjének vagyona ma már olyan mértékeket ölt, amelyet a legtöbben felfogni sem tudunk, ezért sem háborodnak ma már fel annyian egy olyan hír hallatán, hogy egy gázszerelő lett az ország leggazdagabb embere. Vagyonát szinte kivétel nélkül mindenki megkérdőejelezi, ami alól kivételt talán csak a hazai hatóságok jelentenek. Őket ugyanis teljes mértékben hidegen hagyja, hogy egy összetett mondatot is megalkotni képtelen ember hogyan tehetett szert több száz milliárd forintra pár év leforgása alatt. És úgy tűnik, a volt polgármester nem aggódik egy pillanatra sem, hiszen Orbán Viktorhoz fűződő barátsága magáért beszél.

Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg. Ráadásul öt éve, a szocialista kormányzás alatt jutottam olyan beruházáshoz, melynek révén nagyságrendekkel növelhettem a vállalkozásaimat. Nem kell magyarázkodnom, mindenhez törvényesen jutottam hozzá, ha nem így lenne, már régen felhozták volna ellenem.

Mészáros mindent a kemény munkának és az eszének köszönhet saját elmondása szerint. Emellett abban is biztos, hogy ő semmi törvénytelent nem tett, hiszen nem szólt neki erről senki. Ez persze egy olyan országban, ahol maga Orbán Viktor írja a törvényeket még igaz is lehet, de ez nem feltétlen jelent biztonságot számára, ha egyszer a büdös életben eljutunk oda, hogy mindenki, aki közpénzek ellopásából gazdagodott meg, el lesz számoltatva. Ez egy olyan álom, amelyet magyarok milliói dédelgetnek egy esetleges kormányváltáskor. Elszámoltatás nélkül ugyanis képtelenség megtisztítani ezt az országot a mocsoktól. Azok mocskától, akik magukat felhatalmazottaknak gondolva ellopták több millió magyar jövőjét.

Ez az elszámoltatás azonban a tegnapi napon veszélybe került, kiderült ugyanis, hogy Vlagyimir Putyin bankjának Budapestre költözését a parlament – Fidesz-KDNP többsége – elfogadta. Ez a valóságban annyit jelent, hogy egy olyan terület jön létre Budapest szívében – egyfajta miniállamként -, ahol annak saját törvényei érvényesek mindazokra, akik oda belépnek. A bank működését semelyik magyar hatóság nem vizsgálhatja, az ott dolgozók és az épület területén tartózkodók jóformán azt tesznek, amit csak akarnak. Többeknek rögtön az jutott az eszébe – hazudnék ha azt mondanám nem fordult meg az én fejemben is – hogy ez a bank lesz az, amely elnyelheti azokat az ezer milliárdokat, amelyek megszerzése egy jogállamként működő országban törvénytelennek minősülnének.

Tiborcz István ELIOS milliárdjai, a Rogán Antal letelepedési kötvény üzletéből befolyt milliárdok, vagy a már cikkben is említett Mészáros Lőrinc-féle megszámlálhatatlan adóforintok kerülhetnek az NBB bankszámláira úgy, hogy azt már sem az EU, sem pedig Magyarország polgárai nem fogják viszontlátni soha ebben az életben. A jogtalanul ellopott milliárdok, amelyek hozzásegíthették volna az országot ahhoz, hogy végre a fejlődés útjára lépjen el fognak tűnni örökre. Bizonyíték hiányában pedig még a legjobb ügyészek sem képesek arra, hogy rácsok mögé zárják ezeket a tolvajokat. Az óra ketyeg, a kérdés már csak az: ki tudja magállítani?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.