Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán gyerekes álmai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány családvédelmi intézkedéseinek és a családsegítő szervezetek munkájának köszönhetően egyre inkább trendi családban élni és erről beszélni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Kezdjük is rögtön a legégetőbb kérdéssel: mi a búbánatos isten haragja az, hogy trendi családban élni? Az nem egy Gucci táska, ami épp trendi, mert Orbán Ráhel abban tárolta a gyereke szaros pelenkáját. A család – jó esetben – egy szerető közeg, amely mindannyiunkat megtanít a legalapvetőbb emberi értékekre és felkészít minket arra, hogy későbbi életünk során mi is megalapítsuk a sajátunkat. Vagy nem, ugyanis ez sem kötelező, mint ahogy istenben hinni sem az, még ha a kormány mást is sugall. Családban sokan nem azért nem élnek, mert az már nem kúl, vagy trendi, hanem, mert mondjuk valamiért nincs rá módja. Ekkora eszement baromságot is csak olyan mondhatott, aki az EMMI környékéről került ki, ahova nem mellesleg sajtófőnöknek azt a Császár Attilát nevezték ki, aki a 2006-os MTVA székház ostromakor forradalomról hadovált a Hír Tv élő adásában.

A kormány családvédelmi intékedéseinek hála, az elmúlt három évben csaknem 10 000 kilakoltatás történt, ahol a gyermekes családok sem élveztek semmiféle védelmet. De beszélhetnénk arról is, hogy a kormány az elmúlt tizenegy évben milyen hihetetlen mértékben emelte a családi pótlékot: 0 forint. Igen, jól olvasták, ugyanis 2008-ban is pontosan 12 200 forint volt a családi pótlék. Ez egyébként azt is jelenti, hogy reaálértéken 2008-ban többet kaptak a magyar családok pótlékként, mint ma, 2019-ben. Siker, kúl és trendi! Már önmagában ezekért is megéri teleszülni a Kárpát-medencét, hát még ha felvesszük azt a több milliós hitelt is, amelyet az Orbán-kormány nemrégiben jelentett be.

Sölch Gellért a Családháló országos szervezetének rendezvényén elmondott köszöntőjében kifejtette, Európában és a világon is példátlan az a családvédelmi intézkedési terv, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be az előző hónapban. 

Orbán terve olyannyira nem példátlan, hogy nem más, mint a náci Németország kancellárja, Adolf Hitler vezetett be igen sok hasonló intézkedést a 30-as években. Ezzel a kormány valahogy mégsem igazán dicsekedik, sőt, kikéri magának, ha ezt valaki szóvá meri tenni. Ilyen volt például az az Annika Strandhall svéd szociális ügyekért felelős miniszter, akit az Orbán-féle intézkedések a harmincas évekre elmékeztették, ami  félreérthetetlen célzás a hitleri Németországra. Szijjártó Péter természetesen azonnal ugrott és kíméletlenül berendelte Svédország budapesti nagykövetét. Lássunk pár részletet a Hitler-féle intézkedésekből, hogy össze lehessen hasonlítani a kettőt:

A házasságkötések elősegítésére létesített u.n. „Ehestandsdarlehen” (házassági kölcsönök) engedélyezése, – amelyeknek összege 1000 RM.-t is elérheti. … A házassági kölcsön kamatmentes és az összeg havi egy százalékos részletekben fizetendő vissza. Emellett minden gyermek születésekor 25 százalékkal csökken az adósság. 

A Harmadik Birodalom népesedéspolitikai intézkedései közé tartoznak a családi segélyek különböző formái, különösen sokgyermekes családok számára.

Az 1934., 1938. és 1939. évi adóreformok emelték az agglegények és a gyermektelenek adóját, míg messzemenő adómentességet, vagy legalább is adókedvezményt biztosítottak a sokgyermekes családapáknak és -anyáknak. Ezt az adórendszert kiegészítette a gyermekpótlékok s a kibővített gyermekpótlékok rendszere: az első szerint minden ötödik gyermek után havi támogatás jár, az utóbbi szerint már a harmadik gyermek után.

Hogy csupán puszta véletlen lenne? Nem hiszem. Már csak azért sem, mert ez nem az első eset, hogy Orbán és Hitler politikája több ponton is megkérdőjelezhetetlen hasonlóságokat mutat. Hogy ez esetben sikeres lesz-e a népességnövelési-terv? Előfordulhat, azonban ahhoz nem ártana olyan körülményeket teremteni – nem csak gazdasági körülményekről beszélek – amely alapot szolgáltat annak a több mint 600 000 külföldre vándorolt magyarnak arra, hogy hazatérjen és családot alapítson. Egy több milliós hitel lehetőségénél azért kicsit többre van szükség. Olyanokra gondolok például mint, az oktatási rendszer szakszerű megreformálása, a szociális ellátás helyreállítása, vagy az egészségügyi rendszer újjáépítése. Ez persze nem minden, de reményt adhatna azoknak az embereknek, akik csalódtak a hazai állapotokba és inkább a Nyugat felé vették az irányt. Ezeknek a változásoknak azonban körülbelül akkora az esélye, mint annak, hogy Orbán Viktor ikreket szül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.