Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van-e olyan magyar politikus, akivel elszürcsölgetnének egy kávét, de ha fizet, még egy whiskyt is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondolkodtak-e már azon, mi történne, ha jönne egy jótékony manó? A jótékony manó teljesítené a kívánságukat. Egyet. A világon bárhol élő emberrel beszélgethetnének kávézás mellett. Manó elintézné. Van-e ilyen vágyuk? Sok embernek van. Mondok példát: Kovács Kati énekesnő arról is híres, hogy imádja a teniszt. A művésznő egy interjúban elmondta: nagy álma, hogy játszhasson Roger Federerrel. Mit mondjak, jó álom, ezzel én is kiegyeznék. Csak szegény Rogernek kellene nagy türelemmel kibírnia a pötyögésemet. Bírja ki, azért világsztár. Így is van egy nagy bibi. Manónak ide kellene hoznia Rafael Nadalt is, a családi béke kedvéért mindenképpen. Látják, máris előlépett egy probléma. Ez még mindig kellemesebb, mint… Erről később.

Játékos kedvemben vagyok, ezért gondolom, hogy mindannyiunk el tudná képzelni, hogy megközelíthetetlen, nagy emberrel találkozzon. Lazán, kötetlenül. Ám manó is a miénk, neki is van főnöke, aki ráparancsol, hogy az egy kívánság mellett legyen még egy politikus is, mindenkinek a saját hazájában, és mindenképpen kormánypárti. Manóéknál ez bizony árukapcsolás. Azért született meg ez a plusz, mert a háromnegyed világ csak tudósokkal, zenészekkel, írókkal, művészekkel, pilótákkal, építészekkel, tengerészekkel, sportolókkal, cukrászokkal, szakácsokkal, vadászokkal… akarna találkozni. Politikussal nem.

Ajjaj! Van-e olyan magyar politikus, akivel elszürcsölgetnének egy kávét, de ha fizet, még egy whiskyt is? Megmondom őszintén, nagyon nem vágyom rá, találkoztam én már annyi ilyen-olyan színűvel, hogy inkább másfelé kutakodnék. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy néhánnyal civilként leülnék egy-két órára. Ha most azt mondom, hogy voltak, vannak közöttük egészen normálisak, lehet, hogy abbahagyják az olvasást. Bár ennek is van fokmérője.

Képzeljék el: kampányban mesélte egy országgyűlési képviselő, hogy a postaládájában nejlonba csomagolt, majd gondosan borítékba pakolt szart talált. Megkérdeztem, megéri-e neki ez a piszokság, amitől nekem a belem kifordulna, és az agyam is rókatáncot járna. Mondta, idióta ember az ilyen, ha azt hiszi, ettől ő elretten, téved. Amúgy tényleg normális, szimpatikus politikus volt ez az ember. Kinek milyen a szag- és tűrőképessége. Egyébként olyan szakma ez, hogy megköveteli a pártfegyelmet. Nincs kifele duma. Például ezért sem lennék közöttük. Olyan ez, hogy megmondják, ha elmegyek a piacra, akkor a húslevesbe a húshoz csak petrezselymet vehetek, mert ezt kívánja a pillanatnyi pártérdek, azt megszegni nem lehet. Hát egyék meg a húslevesüket zöldség, répa, zeller, karalábé nélkül. Olyannal pedig nem találkoztam, amelyik ne a hatalom és az érdek rabságában élne. Csak az nagyon nem mindegy, mindebből mit szór a fejünkre, egy egész országra. Bizony, egyáltalán nem mindegy.

Szóval, a manó főnök szerint kellene választanom egy kormánypárti úristent. Atyaisten! Tulajdonképpen mindegy melyikkel kellene eltöltenem egy délutánt. Egyformák. Miután nem vagyok különösebben félős, biztos intelligenciával, de nem hagyva ki a nagy lehetőséget, rögtön hármat kérdeznék: 1. Mikor lett ön hülye? 2. Hol lett ön hülye? 3. Meddig marad hülye? Csak lazán, nyugodtan, felszabadultan. Ennyi lenne. A kávé kiborulna az asztalra, beszélgetőtársam pedig úgy eltűnne, mint a népnek szánt uniós milliárdok. Igazából kérdés és válaszuk nélkül kellene eltűnniük a balfenéken.

Köszi, manó, ennyi volt. Ennek semmi értelme. Maradok inkább Federernél. Akkor is, ha átmenetileg duzzogást okozna, hogy miért nem a Nadal? Családban maradna. Megegyeznénk. Nem úgy, mint az az ismerősöm, aki kétgyermekes családapa. Amikor a gyerekei már szavazhattak, fölborult a házirend. Az anya a lányával baloldalon játszott. Ismerősöm a legaljasabb módon pénzelte a fiát, hogy mellette, azaz a Fidesz mellett tegye le a voksát. Rohadt politikusi agymenés, amire én soha nem kapok elfogadható választ. A hülyék hatására születhetnek az új hülyék. Kérdés most nincs.

Cseszd meg manófőnök a sületlenségeidet. Inkább Roger fogadhatatlan szervái. Igazi ászokkal kicsit élvezetesebb a világ. Nos? Önök kivel beszélgetnének, játszanának, szórakoznának szívesen?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.