Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Remélem, nemhogy áldás, pardon sem lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az atya személye ma kis hazánkban nem kérdéses. Számtalanszor látunk kezeit csókolgató rajongókat, könnyes szemekkel hálálkodókat, olyanokat, akik majdnem Messiásnak tekintik, vagy nemzetmentőként néznek rá. Lelkük rajta. Még nincs töviskoszorú a fején, az nem is lesz, korona esetleg igen, ha úgy hozza úri kedve és a parlamenti „jogalkotó” szavazógép.

A fiú személyét már nehezebb megtippelni. Vajon családtag, esetleg vő? Vagy az atya szűkebb hazájából származó szomszéd? Esetleg egy volt tanulótárs vagy tutor? (Az utóbbiak ugyan már elbuktak, néhány évtized hű szolgálat után.) Hát, a fene tudja. Sokan szeretnének az atya oltalma alá kerülni.

A szentlékek – na, arra több aspiráns is akad. Egyik szentbeszédűbb, mint a másik. Amit csinálnak, az kevésbé szent, sőt. Időnként annyira szentségtörő, hogy csak vadászpuskával tudnak érvényt szerezni szentséges cselekedeteiknek.

Tudom, hiányzik az „ámen” a címből. És ez nem véletlen.

Mert nem akarok áldást – és oldást sem – kérni egy álszent, korrupt, hazug, fasisztoid bagázsra. Álszent, mert ez a bagázs nem gyűlöl senkit (csak azt, aki nem tol pénzt a zsebébe) – de a bárányainak a gyűlöletet prédikálja. Azokat sem gyűlöli, akik másképp gondolkodnak – egyszerűen lesöpri őket a színpadról, mert a vagyongyűjtés és a hatalmon maradás szent tevékenysége közepette nincs kedve – vagy tehetsége – a másképp gondolkodók érveit megcáfolni. Ez uncsi, felsőbb hatalmak nem alacsonyodhatnak le piszlicsáré napi viták szintjére. Korrupt, mert minden pénz vagy annak egy része kell a zsebükbe, bárhonnan érkezzen is az a pénz, Putyintól vagy az EU-tól. Esetleg néhány ócska kis lenyúlt milliárd a birkák magán-nyugdíjából vagy lakástakarék-pénzéből. Mindegy, ide vele!

A hazug és fasisztoid vonások bármelyik nap megtalálhatóak a nerhű sajtóban, nyilatkozatokban, intézkedésekben. A másodpercek alatt megszavazott törvényekben. Még elő sem terjesztették őket, biztosan lehet tudni, hogy el lesznek fogadva. A közterületeket teleocsmányló plakátokon. Napi horrorban nincs hiány – igaz, nemzeti érdeknek neveztetik, mert az atya és bagázsa pontosan tudják, mi a nemzet érdeke. Hatszáz magánszemély rendelkezik ma Magyarországon legalább három milliárd forinttal. Tízmilliárddal már csak 120-an, van még csekély 40, akinek 30 milliárdja van. A lista tetején hárman vannak, 300 milliárdos „megtakarítással”. (Blochamps Capital). Az atya, a fiú és a szentlélek.

Ui: remélem, nemhogy áldás, pardon sem lesz…

Horn Anna