Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ámen a Zűrkorszakban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a jó hír van így, a tavasznak az ő küszöbén, hogy hasítanak az egyházi iskolák, mint a szél. Orbán Viktor uralkodásának első hat évében megháromszorozódott az egyházi iskolákba jelentkező diákok (vagy inkább szülők, mert egy hatéves nem igazán szokott még önállóan döntéseket hozni ilyen ügyekben) száma az általános és a középiskolákban is. Nem is lenne ezzel baj, ha önkéntes választásról beszélhetnénk, de arra azért elég ritkán van példa a huszonegyedik században, hogy hirtelenváratlanul vallásos lesz háromszor annyi ember, mint amennyi addig az volt.

Ilyesmi akkor szokott előfordulni, ha valami új, nagyhatású vallás születik. A kereszténység nem annyira új még akkor sem, ha Orbán Viktor egyszülött fiúgyereke napi szinten személyesen trécsel Istennel. Oka lehet még az ilyen dinamikus megvilágosodásnak az is, ha egy ország uralkodója úgy határoz, hogy mostantól minden alattvaló köteles azt a vallást követni, amelyiket ő. Ehhez akár saját vallást is lehet alapítani, az eléggé tuti. Erről meg lehet kérdezni az anglikánokat, tudnának mesélni. A keresztény vallásra ez sem igaz. Amennyire én tudom, sem Jézus, sem az ő anyukája nem jelent meg mostanság egyik magyarországi településen sem, hogy vattacukrot, vagy seggenfütyülős kakast osztogassanak némi csodatevés kíséretében, tehát ettől sem kaphatott lendületet az áhítat.

Marad a betonszürke valóság. Csodatévő Orbán Viktor nagy erőkkel szivattyúzza ki a pénzt az oktatásból – szerencsére nem csak az alapfokú oktatásból, hanem az összesből -, minek örömére olyan szinten leromlott az egész, hogy az valami csuda. Az iskolák államosítása külön hasznos volt – mármint az, hogy hatalmi eszközökkel elvették az önkormányzatoktól az intézményeket, bár gyanítom, az iskoláknak helyet adó ingatlanokra csorgott a nyáluk leginkább -, de azért az önkormányzatoktól szippantják el a fenntartáshoz sükséges pénzt, mégpedig sok esetben többet, mint amennyibe akkor került a dolog, amikor az önkormányzatok maguk működtették az iskolákat. És itt már akár isteni csodáról is beszélhetünk, bár beszéljünk inkább orbáni csodáról, az közelebb áll a valósághoz. A több pénz ellenére – mármint az önkoriktól elvont többletforrás ellenére – az intézmények kevesebb pénzhez jutnak. És mindeközben kormányék döngetik a mellüket, hogy átvették az önkormányzatoktól ezt a rettenetes terhet, hádejóemberek! A csoda része az, hogy a feldühödött szülők nem kaptak kapára-kaszára. Hanem.

Hanem alkalmazkodnak a helyzethez és a közpénzből prostituált keresztény egyház kebelére menekítik a csemetéket. Oda jóval több pénzt tol Vallásos Orbán Viktor, mint az állami iskolákba, jobb az ellátás, még fűtés is van télen és a menzán is ehető a táp. Sok településen még erre sincsen szükség a lakosság megvallásosodásához (tudom, mostmár van ilyen szó és kész), merthogy a faluban egy darab iskola van, az az egy pedig egyházi. Választhat belőle a polgár. Zsír.

Ezzel párhuzamosan Keresztény Orbán Viktor és szektája nyírja kifelé a gimnáziumokat és a felsőoktatást is nagy erőkkel, amit csak lehet elüldöznek az országból, amit meg nem lehet – a Magyar Tudományos Akadémia mégse költözhet Bécsbe, vagy Prágába – azt szétbarmolják, eltapossák vagy simán ellopják. Kötelező tankönyvekből kötelezően butulnak a gyerekek, de legalább imádkozni, népdalolni és bordásfalról lógva célba lőni garantáltan megtanulnak. Az egész hóbelevanc feje, Nagytudású Kásler Miklós doktorprofesszorminiszterúr közben kézrátétellel gyógyít és vagy olvasni, vagy számolni nem tud (esetleg egyiket sem), de boldogan jelenti be, hogy csökkentek a műtéti várólisták, miközben meg nem.

Jó lesz ez. Még néhány év Orbán uralkodása alatt és orvosok helyett a papok fognak szenteltvízzel gyógyítani, a félanalfabéta lakosság meg szaporán kapál a Mászáros és Lévai Zrt. földjein. Az igyekvőbbek autóalkatrészeket szerelhetnek összefele valamelyik német futószalag mellett halálukig. Lesznek persze orvosok, tudósok, kutatók, nővérek is. Más országokban. Szépen haladunk a Zűrkorszakba, amikor Máriaröcsöge-alsón a tízéves Józsika, aki amúgy közmunkásnak készül a két testvérével együtt, mert kiszámolta a család, hogyha az utódok 16 éves korban be tudnak állni a gereblye mögé pénzt keresni, akkor nem fog éhendögleni a pereputty, szóval ez a reménybeli Józsika meglát egy számítógépet és megpróbálja megrágcsálni, esetleg bever vele egy szöget a falba.

Amikor ez bekövetkezik, ne felejtsenek el a rajongók eltrappolni a legközelebbi templomba – ahol ilyen nincs elérhető közelségben, megfelel a legközelebbi stadion is, mert az garantáltan van – és hálát adni az ő jótevőjüknek, amiért megvédte őket a migráncsoktól.

Ámen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.