Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Tegyük fel, hogy a valóság az egy kocka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy:Kocka

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Büdös van itt. Fertő. Ne jöjjön. Hiába találták fel a klórmeszet, a hipót, itt nálunk mindent beborít most a mocsok, úgyhogy maradjon kend a tisztaságban. Ráadásul, amíg az emberek meg nem okosodnak, addig ránk is kérgesedik a kosz. Azt meg a tata tanúsítja, hogy minél vastagabb rajtunk a retek, annál fájdalmasabb a letakarítása. Amikor ő gyerek volt a dédi esténként a lavórban eléggé fájdalmas művelet keretében bányászta ki a napi koszból. A hódfarkú tetőcserép érdesebb fele szolgált előbb bőrradírként, majd szappanként, és amikor az egységesen vörös színű bőrig leásott a koszrétegeken át a dédi, akkor ért véget a többnyire sírással kísért tisztogatási művelet.

Képzelje el, amikor majd egy ország népét kell csutakolni. Akkor lesz ám sírás-rívás, meg fogcsikorgatás (persze fogcsikorgatás csak az udvari sleppnek, mert az alattvalók fogát már rég kiverte az illiberális demokrácia, hogy a reggeli után hátha leszoknak az ebédről is). Most például hallgassa/nézze csak meg milyen szívhez szólóan pityeregnek a tudós urak, amiért az önkényúr egyik samesze nem csupán megcsiklandozta az baksisért nyújtott markukat, hanem megkínálja őket a proliknak biztosított közmunka gyönyörével is. Most sajnálják már, hogy a Kádár rendszerben a jó koszt miatt kevés krumplit evett a magyar értelmiség és a gerincüknek nem jutott a keményítőből.

Bezzeg, amikor a Horthy térdén miniszterelnökségbe lovagolt könyvtáros előbújt a Vörös Zászló Érdemrend alól, felfüggesztette a szocializmus építését és a csendőrfattyú komáival kb. másfélmillió melós munkáját, ezzel önbecsülését és kenyerét elvette, nem szipákoltak. Eszükbe se jutott, hogy a gondoskodó államot szétrabló kizsákmányoló állam szociális terrorja őket is utoléri és a tudomány elefántcsont tornyáról turulmadarat röptetnek sámándob kísérettel a Jézuskához a Tízparancsolattal takarózó gömbölyű hűbéresek, ők meg mehetnek a gecsemáni kertbe kigyomlálni a szociális érzékenységet a krisztusi tanokból és elpalántálni a Soros ösztöndíjasok által keltetett gyűlöletet.

Ne tévessze meg kendet a magyar sportnak nevezett kismocsok. Az csak egy színes életkép. Az egymást fehérre mosó politikus bűnözők, a szürkegazdaságba átlopott közpénzekből fekete, barna és sárga bőrű sportolókat vásárolnak a maguk szórakoztatására, mert a kocsmaasztali kockás abrosszal pallérozott ízlésüknek megfelelően festenek a fűtött zöld műfüvön és nem olyan feltűnő a fejük felett röpködő szürke szotyolahéj felhő a biodíszletként stadionba toloncolt, térdepeléshez szoktatott gyerekhadnak.

A beszerzésről jut eszembe. Azt se gondolta volna kend, hogy a nagy migránsozás közepette hazalopják a Venezuelában konzervált Gyöngyösbokrétás Horthy rendszert cserkészestől, papostól, ludovikás vezérőrnagyostól. Persze a csúcs innováció az újmagyar Brunson pap az USA-ban, aki a fütyijével kötődik a magyarsághoz.

Nyugodjon meg kend. Nem ott és nem úgy van a hamisság, ahogy kend tudni véli. Egy kocka felől jön a szag. Mondták. Azt hiszem így mondták, hogy tegyük fel, hogy a valóság az egy kocka. Úgy ahogy van. Cakompakk. Most nálunk a népnek több mint az egyharmada az a kocka alatt nyög és semmit nem lát a kockából. Azt se tudja, hogy van, csak szenved, máról holnapra vegetál. A zemberek nem is látják őket, úgy ellapulnak a kocka alatt. Eddig megvan? Néhány ezren olyan magasan hordják az orrukat, hogy szintén nem látják a kockát. Aztán vannak, akik oldalról nézik. Igen ám, de a kocka minden oldala más színű. Attól függ, ki honnan nézi, olyan színűnek látja az egészet. Ez a valóságlátás alapesete.

De az alapeset ritka. Mert azon kívül, hogy már gyárilag is sok a színtévesztő/színvak, ráadásul különböző felbérelt vállalkozások színszűrőkkel, tükrökkel/trükkökkel és giga poszterekkel megtévesztik az embereket, mi több olyanok is vannak, akik pénzért azt látják, amiért fizetnek. Most az államot kézbentartó pribékek mindent lefestettek nemzeti színűre, állandóan váltogatják a színszűrőket és ezzel a vibrálással piszkosul felidegelnek mindenkit.  

Nos, ilyenféléket beszéltek az emberek, amíg vártuk a gázpalack cserés autót a községháza előtt vagy három órát, de aztán jött a kenyeres autó és mondta a sofőr, hogy arra aztán hiába várunk, mert a kátyúktól elszállt a futóműve, és ő látta mikor húzatták felfelé a trélerre, úgyhogy ma már biztos nem hoznak palackot.

Miattunk meg ne aggódjon kend. Mi már ott tartunk a kereszténydemokratikus átalakulásban, hogy a hungarocell és a petpalack füstjét a szervezetünk egyből az engedelmes és alázatos alattvaló kifejlődéséhez nélkülözhetetlen vitaminná és ásványi sókká alakítja. Így nem kell se 800 forintos almát, se 1700 forintos petrezselyem gyökeret vásárolni a dédinek, hanem azt a kis aprót, amit nyugdíj gyanánt kap a három gyerekkel dekorált 47 év munkaviszony után, viheti a pap bácsinak a perselybe. Mert az a két milliárd, amit a templomkert füvesítésére terveztek nem lesz elegendő, mert ennek az Istennek az idejében itt biztos, hogy fű nem terem.

Bütyökfalva, 2019. február 26.                          

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.