Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Jólvanazúgy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annyira jó, hogy mindig rá lehet csodálkozni erre a migránsoktól ölelt kis országra, főleg annak a közügyek intézésével megbízott lakóira. Persze az sem kizárt, hogy nem nagyon kellene ámuldozni, egyszerűen én vagyok a hülye, amiért minden nap lelek valami meglepődni valót. Most Tarlós István budapesti főpolgármester öntudatlan vallomása késztette az állkapcsomat gravitációs mozgásra, mert van abban valami végtelenül tüneményes, amikor egy város vezetője beismeri nyilvánosan: igen, aki nincs jóban Orbán Viktor szentséges személyével polgármesterként, az kicsellózik a településével. Konkrétan az a falu, város vagy főváros (ebből csak egy van szerencsére) lehúzhatja magát a klotyón, amelyik nem nyal be a hatalomnak.

Tarlós a Migráns1 csatornán osztotta a miheztartást, ennek keretében elmélkedett azon, hogy képzeljük már el, mennyi pénzt kapna vissza a kormánytól Budapest, ha ő nem lenne szövetségese a maffiának. Ja, bocsánat, mellényúltam. A kormánynak szövetségese. Vagy Orbánnak. Lényegében nincs különbség.

Ezt ugye már átélhettük a legutóbbi önkormányzati választások alkalmával, amikor a Fidesz jelöltjei minden egyes településen előadták a tutit: vagy ránk szavaztok, vagy itt döglötök halomra, mert egy büdös petákot nem láttok kormánytól. Na, akkor kellett volna legkésőbb kaszára-kapára kapni a polgároknak és elhajtani ezt a zsaroló bűnbandát a cafrangos, véreres naplementébe. De persze nem történt ilyesmi, mert a jómagyar hazafi svájcisapkája alá nem jut el az információ: basszus, ezek engem az én pénzemből zsarolnak! Nem, ilyesmi kivételes esetben történik – vannak átjárható svájcisapkák azért -, többnyire jön a morfondír: hádetélleg, ha nem a fideszesre szavazok, akkor baszhatjuk mi itten. Nem lesz közmunka, nem lesz lámpacsere, se új tető az iskolán, meg semmi nem lesz, csak kátyúk és pusztulat. És rászavaz a fideszesre és még úgy is gondolja, hogy agyafúrt volt.

Holott önként tette a fejét a hurokba, mert végig nem gondolná a világ valagáért sem, hogy az tök mindegy, melyik párt van kormányon, a településeknek működniük kell. Azt sem gondolja végig a mi okos barátunk, hogy az a rohadt pénz, ami a polgármester pártállásától függően jön, vagy nem jön, az az ország közös pénze. Nem a kormányé és főleg nem egy párté. De plánehogy nem egy elbaszott gyerekkortól nyomoronc személyiségzavaré.

Miután a drágajó polgárok többnyire nem így gondolkodnak, sikeresen eljuttatták önmagukat, egymást és az egész országot oda, hogy a főváros főpolgármestere gond nélkül kiejthet olyasmit a száján, amit Tarlós. Hogy attól függ a főváros léte és finanszírozása, hogy ő mennyire mélyen hajol be a vezérnek. És erre mindenki bölcsen bólogat, fel sem merül, hogy de bassza már meg a kettőhúsz drága főpolgármesterurat, hogy tudja kiejteni a száján, hogy nem a mindenkori törvények és jogszabályok szerint működik a főváros költségvetése, hanem nyalás és korrupció alapján?

Minden verőfényes napon ezernyi példa van arra a feneketlen mocsokra, melyben dagonyázunk közös erővel, de már észre sem vesszük, annyira ez lett a természetes. Ahogy én elnézem a dolgok alakulását, hamarosan az sem fog senkit meglepni, ha majd Putyin cáratyuska seggét kell nyalni a települések vezetőinek desszerként, mindjárt Orbán hátsója után. Aztán meg majd előtte, mert fontos a rangsor. Mindent megszokunk szép lassan, mert a hőbörgéshez nincs kedvünk és amúgy is minek? Hogy aztán még azt a kis pénzt is elvegye a zorbán, amit nagy kegyesen idevetett? Francokat! Jólvanazúgy. Elvégre van kerítésünk, nincsenek migráncsok, régebben még volt bözsiuti is, meg nyugdíjprémium, meghát a rezsicsökkentés is mennyire hurrá és akkor ott az ingyenhitel, meg a családok megvédése, meg a hétszemélyes autó és a Rasi fosos pelenkája. Nem kell itt semmin változtatni, mert mi így szeretünk élni. Olyan jó nézni, ahogy gazdagodik az ország. Ahogy hasítanak a családok, mint a kurvaélet. Az a néhány család. Majdcsak sorra kerülünk mi is. Tuti. Addig meg tapsikoljunk boldogan Tarlós kartárs cukimuki fenyegető kijelentéseinek, mert az kurvára megy nekünk. Beszarás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.