Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sunyi, elvtelen embereknek nincsenek barátai, sem szövetségesei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Midőn nekiálltam püfölni a billentyűzetet, még nem volt világos, hogy Havasi Bertalanka tájékoztatása – miszerint a főnöke a jákobozó propagandisták védőszentje elrepül Benjámin Netanjahu haverja kebelére, a visegrádi országok (V4) és Izrael jeruzsálemi csúcstalálkozójára – azt is magában hordozza-e, hogy Boldogkarácsonyozó Szent Viktor kihagyja a tavaszi parlamenti ülésszak nyitónapját, vagy sem nem. Aztán meghánytam-vetettem magamban a mondanivalómat, és máris megszületett a megfejtés a dilemmámra. Európa koronázatlan migránsverője és szaporodásügyi állócsillaga bátran megfutamodott az ellenzéki képviselők mára belengetett, látványosnak ígért parlamenti akciója elől, és önmaga takonygerincéhez hűen meghagyta a harcos droidtársainak az örömöt: szarjanak rá ők az ellenség fejére. A rajongói etetése céljából posztolt facebookos tartalommal üzent a derék ember, méghozzá a repülőgép ajtajából (azért az a golyóálló lépcsőfeljáró nem gyenge): fontosabb dolgai vannak neki annál, mint hogy a már régen kinőtt magyar parlamentben szembenézzen a halálos ellenségnek kikiáltott politikai ellenfeleivel.

Ebben a világon semmi hírértékű nincs, bár azért sajnálom Gergő kollégát, amiért tegnap esti cikkébe foglalt végtelen optimizmusával szembejött a valóság: minden ellenkező előjelű várakozással ellentétben az önjelölt világpolitikai tényező legkisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a ma kezdődött a parlamenti ülésszakot megtisztelje a jelenlétével.

Zárójel, értse mindenki jól: tisztában vagyok azzal, hogy nem szabad senkit bírálni, aki Orbánnal szemben pozícionálja magát, de azért amikor belengették a mai látványos parlamenti akciót, vajon nem tudta senki azon az Istentől megáldott ellenzéki térfélen, hogy mikor lesz ez a V4-es összeborulás Izraelben? Mert ha nem tudták, az is elég aggasztó, ha viszont tudták, és mégis abban reménykedtek, hogy majd a főmenekülő ezúttal kedélyesen asszisztálni fog a műsorukhoz, akkor meg azért borzasztó ez a mellényúlás. Igen, én is tudom, hogy a formális találkozóra csak holnap kerül sor és Jeruzsálem nem egy 16 órás repülőútnyi távolságra van (3-4 óra legfeljebb), de ez az ember olyannyira kiszámíthatóan nem tud hibázni, amikor az ellenzék szopatásáról van szó, hogy szerintem nem lett volna baj számolni azzal, hogy Orbán megint lelövi a poént.

De ha már így alakult, akkor szerintem beszéljünk arról a groteszk kontextusról, amelyben ifj. Felcsúti Vitéz Viktor jeruzsálemi látogatására sor kerül. Ami szintén e sorok írásakor már biztosan úgy fest, hogy a V4-ek helyett leginkább a V3-ak találkozója lesz ez a bűnözőgyanús Bibi mesterrel, miután az izraeli külügyminiszter odáig vetemedett a minap, hogy azt állította:

az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust a lengyelek. 

Sőt, azt is hozzátette: az ő szülei túlélték a holokausztot, ezért minden izraelihez és minden zsidóhoz hasonlóan ő is kijelentheti: nem felejtjük el, és nem bocsátunk meg. A csávó még ekkor sem nyugodott meg: ma újra felvette a fonalat, és azt mondta, hogy a történelmi igazság nem változtatható meg, a lengyelek együttműködtek a nácikkal, és részt vettek a zsidók megsemmisítésében a holokauszt idején.

Nincs is szebb az ilyen kollektív megbélyegzéseknél (mi ne tudnánk?), úgyhogy a lengyel kormány döntött a két ország között csütörtök óta tartó kommunikációs csörte ügyében. Mateusz Morawiecki miniszterelnök bejelentette, hogy a lengyel küldöttség nem vesz részt az értekezleten Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter eme minősíthetetlen, teljességgel megengedhetetlen kijelentése(i) miatt.

Semmi probléma nincs, Orbán Viktor megéllhetési politikai pávatáncos viszont ott lesz és képviseli a lengyel testvéreket is. Vagy én nem tudom ilyenkor mi van. Mert ugye egyrészt a lengyelek a testvéreink, Izrael minimum a barátunk, akkor most a magyar szuverén gógyi erre mit lép? Mert ugye az evidencia, hogy a lengyel testvéreinkkel közös erővel fekszünk keresztbe a senki által meg nem választott brüsszeliták kreténvilágának, a lengyel testvérek tőlünk megirigyelt, illiberális szakadt mundérját védjük a gaz gyarmatosító, migránssimogató Európával szemben, mert tudjuk, hogy majd ők is megvédik a mi korrupt seggünket, amikor arra kerül a sor.

De az mennyire evidencia, hogy egy izraeli külügyminiszter kvázi az egész lengyel népet leantiszemitázza, a V4-ek önjelölt hadvezére pedig – aki Izraelhez és a korrupt Netanjahu nevűhöz törleszkedő politikájával próbálja legitimálni az ő antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciáját – lapít és odamegy gazsulálni Jeruzsálembe? Engem tökre érdekelne, hogy egy ilyen nagypályás politikai kalandor most melyik lemezt pakolja fel a parasztvakítás okán? Hogy szuverén országok belügyeibe és szabad véleménynyilvánításába nem ugatunk bele? Jó, de akkor mi van ezzel az Európai Unióban állítólag irigyelt, megbonthatatlanul erős V4-es szövetségi rablómesével? Mert az állandó konfliktuskeresésre, a mindenkinek beszólogatásra és visszaszólogatásra berendezkedett magyar külpolitikai narratívába (jó, a belpolitikai is dettó ugyanez) annyira nem illik bele, hogy beletörlik a lábukat egy szövetségesünkbe, mi pedig úgy teszünk, mintha mi sem történt volna. Mondjuk azok után, hogy a közpénzből kitartott propagandában a minap még nyíltan ment a jákobozás, nevetségesnek tűnnek ezek a kérdések. Még szerencse, hogy Orbánék egyáltalán nem próbálják mentegetni a magyar államot a nácikkal való kollaborálás miatt, és dehogy akarják restaurálni a zsidótörvények szellemi atyját, mert még a végén nekünk is beszólna az izraeli kormány.

Viszont. Nem úgy volt, hogy az antiszemitizmus elviselhetetlenségét tegnaptól a muszlim migránsok nyakába kell varrni? Most akkor Orbán behúzott farokkal eltűri, hogy a szabadságszerető lengyel testvéreket báncsa egy idegenszívű? Lehet, hogy röhejesnek tűnnek ezek a kérdések, ámde annak fényében mégiscsak érdemes felvetni őket, hogy az egész apparátusa a legutolsó sufniszakértőtől a legokosabb szóvivőig arról áradozik éjt nappallá téve, hogy micsoda tökös, európai és világviszonylatban egyaránt megkerülhetetlen szereplővé avanzsált a felcsúti. Közben meg a fenti példán keresztül is simán lemérhető, hogy egyetlen kemény, gerinces kiállása nincs, ellenben sodródik, törleszkedik, sunyul és próbál profitálni abból, hogy Moszkvának jelen állás szerint (még) szüksége van az Európa szétverését célzó szolgálataira.

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy ha Izraelből megüzennék, hogy a magyarok az anyatejjel együtt szívták magukba az antiszemitizmust, akkor vajon pattogna a küldetéstudat, mint kecskeszar a deszkán, vagy sem nem? Mert amikor Brüsszelből megüzenték, hogy a lengyelek éppen az ő kottája szerint verik szét az igazságszolgáltatáson keresztül a jogállamot, baromira fel volt háborodva. Pedig a brüsszeli grémiumnak sokkal több joga volt bírálni egy uniós tagállam kormányát, mint amennyire Netanjahu csahos kutyájának beletörölni a gumicsizmáját ugyanabba az uniós tagállamba. Kollektíve az egész népbe.

Lefordítom: attól, hogy a magyar kormány korrupt, üzletorientált erkölcsi toprongyok gyülekezete, a magyar nép egésze nem lesz korrupt. Attól, hogy valaki lengyelnek születik a holokauszt után évtizedekkel, nem lesz automatikusan antiszemita. Hasonlóképpen egy a lakájai által minden oldalról fényezett, gyáva, gumigerincű alak sem lesz államférfiú attól, hogy eldöntötte, ha az Egyesült Államok elnöke nem is lehet, de csakazértis nyomot hagy maga után a történelemkönyvekben. Szerintem oda fog kerülni. Abba a fejezetbe, ahol arról értekeznek, hogy sunyi, elvtelen embereknek nincsenek barátai, sem szövetségesei.