Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hatalom csak arra épített, ami amúgy is jellemző ebben az országban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Palkovics László, a közel kétszáz éves MTA kinyírásával megbízott miniszter lebukott. Lebukott, de mégsem történt és nem is fog történni a közeljövőben semmi a pályafutásával. Hogy miért? Mert abszolút huszadrangú az a tény, hogy az innovációs és technológiai miniszter éveken át úgy vett fel 800 000 forintos fizetést az MTA-tól, hogy cserébe nem publikált, vagyis valós munkát nem igazán végzett. A meglepő nem az, hogy ez így történt, hanem az, hogy ez egyáltalán kiderült. Palkovics természetesen jól megmagyarázta – pontosabban rászóltak az általa vezetett Innovációs és Technológiai Minisztérium valamelyik írástudójára, hogy magyarázza el Palkovics helyett –, miért is normális, ha valaki valós munkavégzés nélkül vesz fel egy ekkora összeget. Azonban erre már a kutya sem kíváncsi. A kormány háza tájáról ugyanis minden csalási, korrupciós és úgy általában vett bűncselekmény (ami annak tűnik, az leggyakrabban az is) esetében van magyarázat, ami persze minden esetben hazugság, de mivel ők írják a törvényeket, ezért ezzel nincs semmi gond.

Ez a Fidesz-KDNP kormány egyszerűen ilyen. Hazug, semmirekellő, gerinctelen, életük során többször is átvedlő politikusokkal van teli, akik számára az egyetlen dicsőséges célkitűzést a hatalom megszerzése és annak minél további megtartása jelenti. Szakmai tudásukat – már ha egyáltalán rendelkeztek valaha ilyennel – a gerincükkel együtt leadják a ruhatárban, hogy úgy rombolják le egykori munkahelyüket, ahogy azt a főnök megköveteli. Palkovics messze nem az egyetlen, a saját szakmáját eláruló, a múltját letagadó kormánypárti politikus. Elég csak arra a Kovács Zoltánra gondolni, aki a mai napig teli tüdőből köpködi és szidalmazza a CEU-t, miközben ő maga is ott tanult. Sem számára, sem pedig Palkovics számára nem jelent semmit egykori iskolájuk, vagy épp jelenlegi munkahelyük, parancsra azt bármiféle kérdés nélkül lejáratják, tönkreteszik.

Orbán Viktor jól bizonyíthatóan Soros Györgynek köszönheti, hogy ma ott van, ahol. Soros meglátta a fiatal Orbánban a lehetőséget, ezért pénzügyi segítséget nyújtott számára, amely nélkül könnyen lehet, hogy ma Orbán az apja közepesen sikertelen cégében tevékenykedne ahelyett, hogy egy ország jelenét és jövőjét tenné tönkre izomból. Mégis Orbán volt az, aki teljes pályás letámadást indított egykori jótevőjével szemben, amely a mai napig tart. A Fidesz-KDNP kormány számára semmi sem szent, még saját egykori ideológiájuk sem. Úgy változtatják politikai beállítódásukat, hogy azzal a lehető legtöbb embert lehessen hülyének nézni. Így váltak gond nélkül egykori fiatal liberális demokratákból illiberális nacionalistákká, és fordítottak hátat mindannak, amiben egykor oly mélyen hittek.

Palkovics nem lóg ki a sorból, sőt. Kovács, Bayer vagy akár Kövér mellett is bátran kihúzhatja magát, hiszen megtette azt, amit a vezető megkövetelt: elárult mindent, amit egykor képviselt. Mindezt pénzért és hatalomért cserébe, mégis kétlem, hogy megbánta akár egyetlen percre is. Tisztában van ugyanis azzal, hogy a Fidesz, mint egyfajta maffia, meg fogja védeni. Tegyen bármit – erre jó példa ez a fenti is –, biztos lehet abban, hogy nem eshet bántódása. Ezeket az embereket nem egy rendszer termelte ki, tévedés ne essék. Ezek az emberek egytől-egyig ezzel a takonygerinccel rendelkeztek, azonban ameddig nem jutottak hatalomhoz, addig ezek a „kvalitások” nem kerültek felszínre. Ezeket az embereket egy normális társadalom kivetné magából és oda juttatná, ahova valók, de itthon sajnos erről szó sincs.

A Fidesz-KDNP ezekre a gerinctelen, a hatalomért és pénzért akár a saját anyjukat is gond nélkül eláruló élőlényekre építette fel a hatalmát. Őket rakták a különböző intézmények, egyetemek és szervezetek élére, hogy a társadalom még gondolkodni képes részét is teljesen ellehetetlenítsék. Minden fontos helyre kormányhű szolgákat tettek, akik a hatalom szolgálatában minden másként gondolkodót elhallgattatnak. Legyenek ezek tudósok, tanárok, vagy egyszerű diákok, nem számít. Azoknak az embereknek ugyanis, akik nem hajlandóak behódolni a hatalomnak, nincs semmi keresnivalójuk ebben az országban. Ők mindannyian mocskos hazaárulók, akikre semmi szüksége nincs Orbánnak és kormányának.

A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy a jelenkori rendszer csak arra épített, ami amúgy is jellemző erre az országra. A besúgókra, a szolgákra és a hatalomért bármire képes emberekre alapozták a NER rendszerét, amely immár kilencedik éve működik többé-kevésbé sikeresen. Egy olyan nemzetet leigázni sajnos nem túl komoly feladat, amely megelégszik a szolgaszereppel. Egy ország, ahol egy teremfocista lehet külügyminiszter, ahol egy a bíróság szerint is kimondhatóan bűnöző Rogán lehet a néphülyítést felügyelő propagandaminiszter, ahol a tízparancsolatot tökéletes népegészségügyi programnak tartó Kásler Miklós irányíthat stratégiai fontosságú ágazatokat, és ahol a magyar alvilág magas rangú tagjaival kapcsolatba hozható Pintér Sándor belügyminiszter lehet, ott ne csodálkozzunk azon, hogy semmi sincs rendben. Magyarország már régen nem demokráci, ezért se ringassuk magunkat abban a hitben, hogy ez az okleveles bűnözőgyanús egyénekből álló kormány békés eszközökkel leváltható. Az a hajó már régen elment és ne várjuk, hogy mostanában vissza fog térni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.