Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A morális fölényért folytatott vagyonszerző háború

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szórakoztató megfigyelni azt a nyögdécselős erőlködést, ahogy az ország ingó és ingatlanvagyonának önjelölt tulajdonosai nem érik be azzal, hogy mindent is zsebre vágtak, hanem olyasmire vágynak, amit sem megvenni, sem törvények átírásával ellopni nem lehet. Nem újdonság ez – a Fidesz soha az életben semmi újdonságot nem talált ki, még a hülye szlogenjeik is egytől egyig lopottak, de még a főfocista ordenáré, bazári, neonszínű nyakkendői sem a saját ízléstelenségét dícsérik -, az ember mindig arra vágyik, amit nem kaphat meg. Ők most a morális fölényre hajtanak. Miután a morál szó gyökere erkölcsöt jelent, úgy fest ez az egész, mintha egy vödörnyi földigiliszta azon erőlködne, hogy megnyerjék a láb-szépségversenyt.

Ez persze nem zavarja fideszéket, nem szokásuk lemondani semmiről, amire szemet vetettek. Miután a morált nem lehet államosítani majd ellopni, Mészáros Lőrinc nem tud morálgyárat építeni, Tiborcz István sem vehet ilyesmit némi jókor kiírt állami támogatással aládúcolva, egy lehetőség maradt: addig kell mondogatni, hogy az övék a morális fölény, ameddig elhiszik. Mármint ők maguk hiszik el. Mondanám, hogy és akkor boldogan élnek, ameddig meg nem halnak, de ez nem igaz. Soha nem lesznek boldogok, mert mindig lesz valami, ami ezt lehetetlenné teszi. Azt a valamit önmagukban hurcolják és bármennyire szeretnének, nem tudnak megszabadulni tőle.

A morális fölényért folytatott vagyonszerző háború kapcsán eltöprengtem azon, hogy van-e még bárki olyan ismert figura a Fidesz körül, aki akár csak egyetlen percre is a közelébe kerülhetne annak, hogy becsületes embernek lehessen nevezni. Például a párt vezetője, hiszen bármelyik közösség elméletileg azért választ meg valakit vezetőjévé, mert ő közöttük a legkülönb. Orbán Viktor egy hazug köpönyegforgató alapjáraton. Ehhez valószínűleg a hatalomban és ellenzékben töltött évek alatt egy jókora személyiségzavar is járult (pontosabban a meglévő szökkent szárba) és az állapota folyamatosan romlik. Nem csak én tudom, hogy az önmagát vagyontalannak hazudó kocafocista a saját családja meggazdagodását tartja elsődleges szempontnak, nem csak én látom, hogy az apja, a testvérei, a felesége, a lánya, veje és a strómanja zsebrevágta a fél országot, hanem a tulajdon hívei is. Csak őket nem zavarja, mert ha tehetnék, ők is lopnának kétpofára. De mivel nem férnek hozzá, megelégszenek azzal, hogy istenítik azt, aki ezt meg meri és meg is tudja tenni. Ez az erkölcsi mérce abban a körben és nem értik, mi ezzel a gond.

Hosszan lehetne sorolni a neveket. A Rogán házaspárt helikopterrel és letelepedési kötvényekkel, Szijjártó Petikét villával, Lázárék birodalmát, Kósa Lajos idős anyukájának hirtelen támadt vállalkozói vénáját. Mindenki, még a saját fanatikusaik is pontosan tudják, honnan származik Rogán Cecília márkás topogója, Vajnáné ráznivaló rongya, a Lázár gyerekek ingatlanvagyona és a vadászkastély, Kósa mama pénze és tehetsége.

Tételesen végigmehetnénk az összes fideszes politikuson. Egyetlen olyat nem találunk közöttük, akire az ember rá merné bízni akár csak az esernyőjét is, nemhogy a pénztárcáját, vagy a jövőjét. Ehhez még csak olyan tanulatlan bunkónak sem kell lenni, mint néhányan a fideszes elitből (jó, nem csak néhányan, hanem sokan). Itt a legújabb élő bizonyíték arra, hogy lehet valaki erkölcsi hulladék akkor is, ha elméletileg okos, tanult ember. Palkovics ilyen. Az egy dolog, hogy modortalan sötét tahó. Az egy másik dolog, hogy úgy van képe az MTA beszántására a gazdája parancsát követve, hogy az Akadémia gazdálkodása az egyik érv, mert úgy fizetnek ki komoly pénzeket az MTA tagoknak, hogy azok nem dolgoznak meg azért a pénzért. Erre kiderül, hogy maga Palkovics is súlyos milliókat markol fel évek óta ugyanebből a forrásból úgy, hogy semmi nyoma nincs annak, hogy bármiféle munkát végzett volna cserébe. Az azért már eléggé súlyos állapotra utal, amikor egy akadémiai tag szemrebbenés nélkül hazudik bele egy ország arcába.

Visszanyúlhatnánk a múltba is, például Schmitt Pálhoz, aki szintén hazug volt és mellé tolvaj is. Ennek ellenére ő és kedves felesége a mai napig a magyar adófizetők pénzéből dőzsölnek és minden fideszes ünnepen (az állami ünnepeket fideszesítették) ott virítanak az első sorokban. Nézhetünk alacsonyabb szintre is, akár csak arra a 12 fideszes pártkatonára, akik egységesen leszavazták Bálint gazda díszpolgári címét. De bármelyik önkormányzat fideszes tagjaira, akármelyik közintézmény fideszes vezetőire nyugodtan lehet gondolni.

Értem én, hogy miért alakult ez így. Vezetőnek (Orbánról beszélek most) az fogad el egy erkölcsi hulladékot, aki maga is az. Az néz fel egy tolvajra, aki maga is tolvaj. Amit egyik tolvaj a másikban tisztel, az csak annyi, hogy a másik többet tud rabolni. És így épül fel az egész rendszer a piramis csúcsától az alapjáig. Csak ez a piramis fordítva áll, a csúcsán egyensúlyozik. Rothad a teteje, a közepe és az alja. Egy ilyen romlott, messziről bűzlő rendszerhez csak az képes csatlakozni, aki maga is ezen az erkölcsi nívón tenyészik.

Ezen a ponton fel is adtam a fideszes morális fölény birtokosainak keresgélését, mert reménytelen vállalkozásokra nincs időm. De nem baj, ahogy a korrupcióból kormányprogram, a közpénzből magánvagyon, a liberálisból konzervatív kereszténynek hazudott személyi kultusz lett, úgy lesz a hazudozásból és lopásból morális fölény. Átnevezik és kész.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.