Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A művelt típusú unoka és a Hoppál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az őrségi Margitka gyakran mondta, miközben megsimogatta kétéves unokája fejét: művelt típusú ez a gyerek. Mi köze mindehhez Hoppál Péternek? Ő is igen csak művelt típusú fideszes képviselő. Főleg, ha ingyen nyeletik be vele a kultúrát. Különösen bukik a festményekre. Kapott is belőle a pécsi városházán bérelt képviselői irodájába. Annak dekorálásában a Janus Pannonius Múzeum is segített: 13 festményt helyeztek a pécsi önkormányzatnál letétbe. Vagyis nem is Hoppállal kötött szerződést az intézmény, így annak minden vonzata, felelőssége a pécsi adófizetőké. A fideszes képviselő annyira el van ragadtatva, hogy Facebook-oldalán meg is írta:

Pécsi országgyűlési képviselői tárgyalóm frissen felékesítve Keserű Ilona és Lantos Ferenc festményeivel. Köszönet a Janus Pannonius Múzeumnak, akik letétbe helyezték hozzánk e remekműveket.

A két festmény biztosítási összege 31,5 millió forint. Ennyiért lógnak Hoppál falán. Nem az enyémen, nem a tiéden. Csak véletlen lehet. Biztosan nagy rajongója a képzőművészetnek, hiszen vagyonnyilatkozatában említ festményeket, plasztikákat. Azt nem tudni, miket vásárolt és mennyiért, csak azt, hogy a mindenkori képviselői tiszteletdíj hatszorosáért vásárolt érték rubrikában tüntette fel. Az minimum ötmillió forint.

A szabadpecs.hu információja szerint Hoppálnak a Széchenyi tér 1. sz. alatti hivatal harmadik emeletén található három, összesen 84 négyzetméter nagyságú irodahelyiségéért 230 ezer forintot + áfa és 20 ezer forintot + áfa átalány rezsiköltséget fizethet havonta az Országgyűlés Hivatala. Megmondom, miért kell három iroda a művelt típusú Hoppálnak. Az egyikben pécsi országgyűlési képviselőként ül havi 891 000 forintért. A másikban miniszteri biztosként végzi a dolgát havi 748 000 forintért. A harmadikban a pécsi egyetem tanáraként 138 600 forintért okosodik. Egy szobában úgy összekeveredne az 1 777 600 forintjától, mint az urak a néppel a választás előtt.

Ami jár, az jár. Hoppál egyházzenész, karnagy, a Zeneakadémián DLA doktori címet szerzett. Mondtam, hogy művelt típusú. Sikert sikerre halmozott, igaz nem lett belőle magyar Bach. Bachok nem szoktak csak úgy lenni, Bachokat nem szoktak megválasztani vagy bepréselni egy pártba, pláne nem szokták nekik megmondani, hogy te vagy a Bach. Hoppál nagyon mélyen hívő ember; volt református iskolaigazgató is, egyszer csak úgy érezte, ez mind semmi, az ő műveltségével belevág a politikába. Jól van, mindenki oda szórja érdeklődését, ahová akarja. Azt azonban nem értem, hogy az úristenbe jegyezte el magát a KDNP után a Fidesszel; hogyan volt képes például szóvivőként belehazudni az emberek szemébe, nyomni a kötelező orbáni szöveget. Hogyan? Hogyan? Ez mégis csak nagyobb és jól fizetőbb karrier, mint művészkedni. Hoppál Péter szépen beleállt Orbán trutyijába: tanárként, zenészként és saját magaként. Bejött neki, ugyanolyan szélhámossággal és kivagyisággal éli jól fizető állásait, mint a többi alap felszereltségű művelt típusú fideszes.

A főnöke is szereti a műtárgyakat, de főleg azt, ami a közös, nemzeti kincsünk. Tudják, neki a Karmelita kolostorban lévő irodáját glancolták ki, kölcsönbe. Az egész kurva sok milliárdos várbeli flancolásáról most azért nem írok, mert ha leütöm a nagy O betűt, már a billentyűzet is sikít. Hagyom pihenni.

Hanem. Hohn Krisztina az Új Kezdet politikusaként az LMP frakcióban politizál. Vagyis, országgyűlési képviselő, és tessenek elképzelni, neki is van irodája éppen abban a választókerületben, ahol báró Hoppál tevékenykedik. Nagyon reméli, hogy ő is kap szebb irodát, amelyikben letéti szerződéssel elhelyeznek nála legalább egy festményt. Ennyivel is beéri. Ő sokoldalú, okos asszony. Szerény is. Az az egy kép egyben Komlót és az ottani Béke téri országgyűlési képviselői irodát is jelentené. Arra ugyan várhat, képviselő asszony, elfogyott a Janus Pannonius Múzeumban a porosodó kép. Meg aztán nincs köldökzsinórja bennfentesékhez. Ahhoz meg nincs gyomra, hogy nálunk csak kivételezett, Orbán-rajongó embereknek lehet milliókkal villogni. Nem mindenki menthet csak úgy értékeket ingyért, mint a hites, erkölcstelen majmok. Krisztina legyen büszke arra, hogy extra felszereltségű, demokratikus eszével állhat a pécsi választópolgárok elé. Majd ők döntenek.

Hoppál megbukott kulturális államtitkárként – se Bach, se nagy cafrang -, cefrébe lépett a művelt típusa. Erjed még. Most miniszteri biztosként a kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolását felügyeli, egyebek mellett részt vesz a muzeális intézmények szabályozásának előkészítésében. Van még kérdésük?

Díszpinty lett ő is a hatalom kalitkájában, festeni sem lehetne szebbet. Iskolába járt faragatlan talpnyaló, aki megragad minden jót, ami másé. Élősködő, aki a mának él. Siessen! Gyorsan, gyorsan, mert itt lesz a holnap. Felnőtt már Margit néni művelt típusú unokája, aki úgy utálja ezt a hatalmi bagázst, mint a spenótot. Kétévesen mindig a falra kente. Azt nem tudom, leszokott-e erről a szokásáról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.